Skocz do zawartości

Pozycjonowanie jest (prawie) dla każdego

mrtn

Rekomendowane odpowiedzi

gdyż ma to duży wpływ na pozycjonowanie.

Duży nie ale jakiś tam ma

Wszędzie piszą,

Wszędzie to gdzie?

I teraz pytanie czy takie odwrócenie słów kluczowych ma istotne znaczenie

Ma bo Okna Warszawa i Warszawa Okna to różne frazy mające różne parametry . Ale odwracanie slów ma sens tylko nie istotny jak Ty piszesz

Wyszukiwarka szuka pojedynczych słów a nie zwrotów.

Wyszukiwarka szuka zarówno zwrotów jak i pojedynczych słów, wszystko zależy od tego czy szukający potrafi zadać odpowiednie pytanie posługując się na przykład operatorami zapytań

• Like 1

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

nie mam czasu na jakieś teoretyczne wywody dla mnie najważniejsze jest to ,że moja strona na słowa permanente maquillaje marbella czy odwrotnie maquillaje permanente marbella (bardziej poprawnie stylistycznie) jest między 1a 7 miejscem . Jak bym teraz kupował nową domenę to na pewno ze słowem kluczowym bez względu na szyk wyrazów albo jak pisałem wyżej

"tania-książka-miasto" lub "tania-książka-1"

gdzie cyfra "1" nie znaczy nic. Nie wiem co zajconek chce robić z tymi książkami np "tania-książka-tanio" . To jest moja odpowiedz na zadane pytanie przez zajconek

nazwa domeny nie ma aż tak wielkiego znaczenia w pozycjonowaniu, jeśli domena ksiazki-kowalski ci  się podoba to możesz ją spokojnie wbić na hasło tania książka. W pewnym momencie tworzone sztucznie twory na siłę upychające słowa kluczowe zaczynają odstraszać  klientów przed kliknięciem, nie mówiąc o wbiciu ich z palca np w srajfonie

są bardziej narażone na filtry

Ja mam obserwacje, że właśnie ciężej zafiltrować domeny z frazami EM w nazwie i to jest ich plus.

Edytowane przez s_matysik

Domeny EM nie dają żadnego kopa i łatwiej je "zafiltrować". Tu raczej nie chodzi o standardowy filtr ale o włączenie zabezpieczeń algo. Pozycjonerzy używają bez opamiętania jako anchora słowo kluczowe zawarte w domenie.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Jeśli temat nie jest odpowiedni tutaj to przekierujecie mnie na właściwy:) Mam do Was pytanie, czy macie jakieś pomysły na pozycjonowanie strony drużyny sportowej, ale uwaga - to drużyna uprawiająca sport psi:D Może pozycjonowanie to zbyt duże słowo, bo chodzi o działania, które będę w stanie zrobić sama. Głównym celem jest pozyskanie sponsorów i dlatego chcemy aby nasza strona dobrze się prezentowała i była widoczna w sieci. Wyznaczyłam słowa kluczowe na stronę, przygotowujemy z drużyną treści ze słowami kluczowymi, optymalizujemy grafiki itd. i co jeszcze mogę zrobić? Na jakie aspekty bardziej techniczne powinnam zwrócić uwagę? Czy ma sens umieszczanie takiej strony w katalogach? Za wszelkie podpowiedzi będę wdzięczna:)