Skocz do zawartości

Pozycjonowanie jest (prawie) dla każdego

mrtn

Rekomendowane odpowiedzi

to drużyna uprawiająca sport psi

Pozycjonowanie w tej kategorii jest proste.  W miarę małymi nakładami pracy i finansowymi można osiągnąć sukces.  Pozyskanie sponsorów to inna bajka.  Tu trzeba wdrożyć działania marketingowe w pełnym zakresie. 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Sponsorów pozyskuje się "odwiedzinami" i możliwością mailingu. Liczy się ilość UU/mies, profil użytkownika itp. Na chwile obecną jest z pozyskiwaniem sponsorów ciężko. Sponsor po prostu oczekuje wymiernych korzyści i od tego należy zacząć, od ich wyeksponowania sponsorowi.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Samo pozycjonowanie to za mało. Musicie temat dobrze "sprzedać" - zainteresować nim potencjalnych sponsorów i pokazać, jakie oni będą mieli korzyści z finansowania Waszej działalności. Powiedz proszę, na czym polega ten psi sport?

To flyball - taka psia sztafeta. Jak ich zainteresować to mamy kilka pomysłów - logo sponsora na klubowych ubraniach i sprzęcie, który jeździ z nami na zawody. (Jeździmy na zawody w Polsce i Europie.) Do tego możemy mieć zawsze ze sobą baner który rozwieszamy podczas zawodów. Mamy też aktywny fanpage, na którym po zawodach pojawiają się zdjęcia i nasz wynik, wtedy też możemy oznaczać sponsora. Ale chcemy mieć też dobrą stronę, na której umieścimy sponsorów. Wierzę, że będzie to dla nich dodatkowa wartość.

Proponuję FP na Facebooku

Mamy, mamy:) ale jest niewystarczający.

Pozycjonowanie w tej kategorii jest proste.  W miarę małymi nakładami pracy i finansowymi można osiągnąć sukces.  Pozyskanie sponsorów to inna bajka.  Tu trzeba wdrożyć działania marketingowe w pełnym zakresie. 

Tak, tylko brakuje mi trochę pomysłów jak ten sukces osiągnąć. W marketingu czuje się zdecydowanie lepsza i tutaj pójdzie łatwiej. Chcemy jednak mieć dobrze przygotowaną stronę.

Samo pozycjonowanie to za mało. Musicie temat dobrze "sprzedać" - zainteresować nim potencjalnych sponsorów i pokazać, jakie oni będą mieli korzyści z finansowania Waszej działalności. Powiedz proszę, na czym polega ten psi sport?

To flyball - taka psia sztafeta. Jak ich zainteresować to mamy kilka pomysłów - logo sponsora na klubowych ubraniach i sprzęcie, który jeździ z nami na zawody. (Jeździmy na zawody w Polsce i Europie.) Do tego możemy mieć zawsze ze sobą baner który rozwieszamy podczas zawodów. Mamy też aktywny fanpage, na którym po zawodach pojawiają się zdjęcia i nasz wynik, wtedy też możemy oznaczać sponsora. Ale chcemy mieć też dobrą stronę, na której umieścimy sponsorów. Wierzę, że będzie to dla nich dodatkowa wartość.

Tak, tylko brakuje mi trochę pomysłów jak ten sukces osiągnąć. W marketingu czuje się zdecydowanie lepsza i tutaj pójdzie łatwiej. Chcemy jednak mieć dobrze przygotowaną stronę.

To flyball - taka psia sztafeta

No to jest "widowiskowe" - znaczy zainwestujcie w dobre zdjęcia a przede wszystkim w filmiki , zróbcie kanał na tubie , z tego co widzę mają filmiki wzięcie na poziomie 200K (z tego roku) , zadbajcie o dobre opisy (po angielsku) i w filmikach możecie wmontować albo lokowanie produktu albo loga sponsorów, filmy/foty z zawodów i treningów.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

trzeba na weekend dać sponsorowane + dobrze zoptymalizować FP.

Na jakie słowa kluczowe chciałabyś wypozycjonować stronę 

Na razie mało wpisów sponsorujemy, ale potrafię prowadzić kampanie na facebooku, więc możemy zaoferować to sponsorowi, że posty w którym będzie wspomniany będą sponsorowane. Słowa kluczowe:flyball, flyball polska, flyball wrocław, drużyna flyballowa wrocław, psie sporty.

To flyball - taka psia sztafeta

No to jest "widowiskowe" - znaczy zainwestujcie w dobre zdjęcia a przede wszystkim w filmiki , zróbcie kanał na tubie , z tego co widzę mają filmiki wzięcie na poziomie 200K (z tego roku) , zadbajcie o dobre opisy (po angielsku) i w filmikach możecie wmontować albo lokowanie produktu albo loga sponsorów, filmy/foty z zawodów i treningów.

Dzięki za propozycje:) Fotografa dobrego mamy - mąż koleżanki robi nam na każdych zawodach profesjonalne zdjęcia. Mamy też kanał na YT, ale musimy go rozwinąć. Fajny pomysł na lokowanie produktu w filmikach, o tym nie pomyślałam:)  Dzięki.

Flayball,  ciekawy i widowiskowy sport.  Przyznam,  że myślałem o psich zaprzegach. Może dlatego że się tym interesuję. ;)

Jest tu duże pole do popisu jeśli chodzi o stronę i pozycjonowanie jej.  Sport jest widowiskowy, więc należy to wykorzystać w pozycjonowaniu.  Podstawą powinna być strona z blogiem gdzie można opisywać sport,  zawody wreszcie uczestników czyli psy.  Dużo zdjęć otagowanych i jak wspomniano wcześniej kanał na YT.  Podstawowe media społecznościowe to teraz wręcz obowiązek w pozycjonowaniu i zdobywaniu ruchu.  Jestem przekonany, że jak strona i inne kanały będą widoczne to i znajdą się sponsorzy.  ;)

• Like 1

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Czy jest orientacyjna, graniczna liczba anchorów, na stronie i podstronach (mowa o linkowaniu wewnętrznym)?. Czy raczej należy unikać linkowania wewnętrznego w taki sposób? Macie jakieś wskazówki, by robić to dobrze i nie dostać w przyszłości bana o google?

I jeszcze jedno pytanie. Wordpress (jak i inne platformy) pozwala robić butony z linkiem. Czy takie linkowanie ma sens ze względu na seo? 

Odnośnie butonów, w ponad połowie przypadków zauważyłem bardzo nieznaczny wzrost  pozycji w google, ale był to przeważnie awans z czwartej dziesiątki do trzeciej.

DAG [werset 4.21-22]

Wówczas Głos rzekł, za twój występek czeka cię straszliwa kara. Koniec z błogą głupotą, odtąd spędzisz resztę życia w mękach, jako człowiek inteligentny.

@Beerbant :)

Spokojnie, to co Ty fotografujesz wystarczy kompakt za tysiaka i odrobina wiedzy fotograficznej. 

Wytrop w środowisku naturalnym rzadkie zwierzę, żyjące w nocy w koronach drzew. 

Wpisz bijas robert bez spacji i dodaj kropkę i pl na końcu. 

Zapraszam do dyskusji i do oglądania. 

• 1 miesiąc temu...

Chciałbym się włączyć do wątku bo pracowałem w dwóch dużych agencjach SEO. Zwrócę uwagę na zauważalny trend w tych że firemkach - który ukazywał wzrost pracowników po studiach humanistycznych - to oni stawali się specjalistami SEO. Ci z doświadczeniem i studiami technicznymi byli w mniejszości. W końcu nadmiar studentów studiów humanistycznych gdzieś pracować musi, a szkoda bo czasem nie ogarniają podstaw z tworzenia stron www. Najciekawsze jest to, że sam byłem świadkiem kiedy taki pracownik stawał się od 0 do bohatera specjalistą SEO. Także, SEO może robić każdy. Wystarczy trochę poczytać lub zasięgnąć czyjej pomocy.

Szkółka sadzonek winogron w Dolinie Prądnika, sprzedaż sadzonek winorośli.  |  Przewodnik po Ojcowie: Strona o Ojcowskim Parku Narodowym  

Nie należy patrzeć na przeszłość ludzi ale na ich przyszłość - wszystko jest do osiągnięcia, trzeba się tylko postarać. :) 
Sam siedzę w temacie dwa lata i nadal nazwałbym się amatorem, sęk w tym, że od razu musiałem pracować na stronie dużej firmy o wielu tematykach. ;) Jeszcze długa droga przede mną aby coś osiągnąć, a tym bardziej wypozycjonować strony. ;)