Skocz do zawartości

Pozycjonowanie jest (prawie) dla każdego

mrtn

Rekomendowane odpowiedzi

37f470b9d959c9b01c52659b9968469b.png

PIsali o tym wyżej i nie chodziło o enterowanie każdego linka w excelu.

Kopiujesz do notatnika, zamieniasz wszystkie tabulatory na pusty znak i już. Sposób działa na każdej ilości linków.

• Like 2

@Aleksiejs @jimmi  zrobiłem to w EXCELU - dziękuję za pomoc i naprowadzenie.

Użyłem funkcji: =HIPERŁĄCZE(A1) i zadziałało. Tak sięteraz zastanawiam czy w excelu jest możliwość zrobienia linka z anchorem?? wiecie czy da się to zrobić używając też jakiejś funkcji??? w EXCELU?? przypomne że robię to na dużej ilości urli.....

Usługi budowlane, okna sprzedaż: okna , usługi geodezyjne: geodeta , budowa i projektowanie domu: architekt. Portale budowlane.

@Maciejus podaj mi maila na priv. Podeślę Ci excela z przykładową linijką gdzie to będzie zrobione.

• Like 1

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

• 1 miesiąc temu...
W dniu 3.12.2019 o 17:45, SEOOWIEC napisał:

dość szybko oberwałem filtr a pozycje poszybowały ku top 100

Prawdopodobnie źle skonstruowałeś rozkład anchorów, tak można wnioskować z tego co napisałeś.

Edytowane przez s_matysik

• 3 tygodnie później...

Od pewnego czasu mnie zastanawia jedna rzecz - kiedy posłucha się ludzi zza granicy, na przykład z USA, ich strategią pozycjonowania jest (w uproszczeniu):

1) Tworzenie treści wysokiej jakości

2) Kontakt z blogami, portalami i stronami, którym treści te mogłyby pomóc z prośbą o link

Tam jednak działa efekt skali - USA to w zasadzie cały kontynent, ilość takich portali jest olbrzymia. Oznacza to, że taka strategia na naszym podwórku nie będzie zbyt efektywna. Co więc byłoby skuteczne i zgodne ze wskazaniami Google u nas w sytuacji gdy nie jesteśmy fanami katalogów etc. i zależy nam również na tym by linki robiły to co powinny tj. dawały ruch?

Cytat

Co więc byłoby skuteczne i zgodne ze wskazaniami Google

Tyko ADwordsy

Cytat

1) Tworzenie treści wysokiej jakości

2) Kontakt z blogami, portalami i stronami, którym treści te mogłyby pomóc z prośbą o link

Kupowanie linków jest zgodnie z zaleceniami Google?

Nie jest. 

Nie chodzi o kupowanie linków ale o uzupełnienie artykułów na tych stronach o link do naszej treści lub podmianę kiedyś istniejącego a obecnie nie działającego linku na nasz. Zakładając liczbę porad tego typu i to często od dosyć znanych osób - zakładam, że to szara strefa. Nie mówię tutaj o artykułach sponsorowanych etc.

Musisz sobie zdawać sprawy nie pozycjonujemy zgodnie z wytycznymi wyszukiwarek my pozycjonujemy skutecznie. Nie wiem o co Tobie chodzi z katalogami ale Polskie SEO katalogi jako glówne źródło linków nie wykorzystuje już lata. Z ok 15 000 katalogów w 2010 roku zostało obecnie ok 200 niedobitków. Wypozycjonować nimi można co najwyżej zakład fryzjerski w Koziej Wolce.

Cytat

ale o uzupełnienie artykułów na tych stronach o link do naszej treści

To nie pozycjonowanie. Nie znam osób którzy coś na poważnie pozycjonują i zajmują się takimi sprawami. Oczywiście słyszałem o tej "metodzie". Popularna bardzo wśród tych co dyskutują o pozycjonowaniu głownie w teorii.

Stąd moje pytanie - wiem, że te metody są zalecane przez wielu ludzi ale z mojego doświadczenia nie działają oraz często polecane są przez ludzi, które mają zupełnie inne warunki (jak np. 1000x więcej możliwości zdobycia takiego linku co siłą rzeczy przekłada się na większą skuteczność metody w ich warunkach). Skoro więc to nie działa - co zamiast tego?

Zakładu w Koziej Wólce też się już tak nie wypozycjonuje, widziałem próby takich działań i były zwyczajnie smutne.

Cytat

Zakładu w Koziej Wólce też się już tak nie wypozycjonuje, widziałem próby takich działań i były zwyczajnie smutne.

Wy-pozycjonuje się, po prostu próbowali ludzie niewiedzące jak. Taki zakład  można pozycjonować nawet koreańskimi księgami gości i 10 katalogami, profilami Polskimi lub wyłącznie optymalizacją i NAPami.

Cytat

Skoro więc to nie działa - co zamiast tego?

link building + optymalizacja 

Nie spodziewaj się, że ktoś poda Ci gotowe metody działania, raczej słabo z tym w branży.

Co działa? Dobre linki z odpowiednim przyłożeniem. A skąd? To już bez znaczenia - zaplecza, profile, fora, NAPy, "kontem marketing", czy cokolwiek innego. 

Metody, o których mówisz to faktycznie głównie tuzy, co na branżowych konferencjach po plecach się klepią polecają. Jak masz pierdyliard budżetu i jesteś inhouse, to możesz się bawić w taki rzeczy (a i tak ktoś działający inaczej może Cię łatwo przebić). Jak masz XX Klientów do ogarnięcia i pokazania solidnych efektów w czasie - możesz włożyć je między bajki.