Skocz do zawartości

Pozycjonowanie jest (prawie) dla każdego

mrtn

Rekomendowane odpowiedzi

Płatne linki w pf są skuteczne wtedy kiedy dobrze się je pozycjonuje bezpośrednio u nich, można wykupić banery i polecane marki, tak koszt jest wysoki, ale skuteczny, sam płatny link w postaci prostego linku daje rzetelną informacje o solidności i wiarygodności firmy a to już coś.

Nie każdego stać na wpis w Panoramie Firm.

To lepiej zrobić aukcje na Allegro z podaniem linka w treści link PR7 ma swoją moc ;)

To lepiej zrobić aukcje na Allegro z podaniem linka w treści link PR7 ma swoją moc :)

link PR7 jest ze strony głównej Allegro a z aukcji ... jak się "trafi" - pewnie w zakresie N/A-4 - ale nikt tego nie zobaczy bo aukcje są krócej niż przeliczenia PR na dodatek ten PR który widzimy (google Toolbar PR) jest strasznie nieprzewidywalny). Druga sprawa link który znika po 2 tygodniach poza poprawieniem indeksacji dużo nie zdziała.

Płatne linki w pf są skuteczne wtedy kiedy ...

... chyba musiałbym naprawdę byc ciężko chorym aby płącić za bezwartosciowego linka w PF.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Płatne linki w pf są skuteczne wtedy kiedy ...

... chyba musiałbym naprawdę byc ciężko chorym aby płącić za bezwartosciowego linka w PF.

Link za 2 tys to brawura to tylko PR5:)

Może za link od od wielkiego G warto by tyle zapłacić

• 3 tygodnie później...

Dobry "elementarz" w nauczaniu początkowym to podstawa właściwego działania. Powyższy artykuł przeczytałem i to nie raz i stwierdzam że wiele osób które udają zawodowych pozycjonerów to naciągacze a kilka pytań zadanych chocby tylko przez oczytana osobę wprowadza takiego osobnika w zakłopotanie i motanie się w odpowiedziach.

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...

Zabawne, gdy czyta się swoje posty sprzed dłuższego czasu :)

Pozycjonowanie to powolny proces, jednak przy niezbyt mocno obleganych frazach można poradzić sobie samemu. W historię typu 100 osób wali na etat w klawisze by wypchnąć jakąś lżejszą frazę nie chce mi się wierzyć ;)

Stronę którą się zajmuję miały w rękach dwie firmy "pozycjonerskie". Druga, ta ciut lepsza, rozbudowała stronę (osobno płatne) natomiast na roczne pozycjonowanie spuśćmy zasłonę miłosiernego milczenia. Latem 2010 podziękowaliśmy im za współpracę. Po pół rocznej pracy z doskoku (pracuję w firmie której stronę pozycjonuję) na około 50 fraz 30 mam w top 3, w tym 17 na 1 miejscu, najdalsze 4 w 10-20.

Owszem, nie są to mega obłożone frazy (do 500 tys. wyników) ale my mamy z tego pracę a więc pieniądze :)

I pewnie dlatego ostatnia "firma pozycjonująca" wciąż chwali się nami w swoim CV. Widziałem wyniki innych zamieszczonych tam firm w G., szału nie ma. Nadal jest u nich nasz link (dofollow) więc niech im będzie :)

Serio, dużo się tutaj dowiedzieć można w starych postach, gdzie Wielcy byli ciut mniejsi. Inna sprawa jeśli miałbym odpowiadać na to samo pytanie często... Wolałbym zając się zamianą wiedzy w kasę. Tym bardziej dziękować trzeba osobom które mają wiedzę i chce im się pisać.

Przypomina mi się podpis jaki miał śp Paweł Kądzielawski:

"Jeśli oceniam Twoją stronę to traktuj to jako uprzejmość.

Nie zadawaj mi szczegółowych pytań - za to mi płacą."

Nic dodać, nic ująć.

Tymczasem.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

To, co napisze poniżej może wydać się dziwne, ponieważ jestem właścicielem firmy internetowej (bądź, co bądź ?żyjącej? z pozycjonowania). A jednak pewne ?fakty i mity?, jakie narosły wokół tego tematu, delikatnie mówiąc, mnie drażnią.

Witam.Bardzo spodobał mi się pana artykuł i bardzo mnie pocieszył, ponieważ borykam się z wypromowaniem mojej strony już kilka lat.

Zajmuję się produkcją i sprzedażą sadzonek iglaków i myślałam że promocję strony zlecę profesjonalistom ( powiedzmy że tak myślałam o "nich") Jednak jak to w życiu bywa za brak wiedzy niestety się płaci i to takze w dosłownym tego słowa znaczeniu. Kilka firm oferowało się że będzie promować stronę a w rezultacie strona praktycznie w internecie nie istnieje.

dopiero teraz stwierdziłam że jednak sama muszę się wziąc za to ( chociaż dla mnie te wszystkie fachowe pojęcia to czarna magia)

ten krótki artykuł trochę rozjaśnił mi co należy zrobić aby wypromować stronę , ale nie za bardzo wiem jak to fizycznie zrobić ( np wymiana linków) Proszę wiec o radę od czego powinnam najpierw zacząć bo jak na razie to błądzę po omacku ( może prowadzicie jakieś praktyczne kursy nauki pozycjonowania stron, jesli tak to chętnie skorzystam, mam jeszcze miesiąc wolnego czasu a później przyjdzie wiosna i będzie za późno)

Z góry dziękuję za pomoc Gabi

Proszę wiec o radę od czego powinnam najpierw zacząć bo jak na razie to błądzę po omacku ( może prowadzicie jakieś praktyczne kursy nauki pozycjonowania stron, jesli tak to chętnie skorzystam, mam jeszcze miesiąc wolnego czasu a później przyjdzie wiosna i będzie za późno)

Z góry dziękuję za pomoc Gabi

Obawiam się, że miesiąc może nie wystarczyć na Twoją naukę, nie wspominając o efektach pozycjonowania w wynikach organicznych wyszukiwarek.

Mam podobną sytuację jak Ty ale uczę się pozycjonowania, z przerwami, od stycznia 2008. Efekty i klienci usług są, nie jest to jednak proces szybki. Myślę, że inni użytkownicy portalu to potwierdzą.

Ja na początku korzystałem z adwords google- linków sponsorowanych ukazujących się jako reklama w wynikach wyszukiwania. Miesiąc powinien Ci wystarczyć na wdrożenie tego systemu, zrozumieniu zasady działania, rozliczeń itd.

Tutaj masz link do tematu na PIO

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showforum=40

A tu bezpośrednio do Google

https://www.adwords.google.com/

Pozdrawiam!

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Bez zaplecza można spokojnie wbić się nawet na dosyć trudną frazę, trzeba jednak poświęcić na to sporo czasu, wiedza sie przydaje ale wystarczy szybki kurs na tym forum

Się zgadza :)

Przyjrzałem się Twojej pracy, pewien jesteś jeśli chodzi o dobór słów kluczowych?

Sprawdzałeś np. w narzędziach propozycji słów kluczowych?

Zainteresowała mnie Twoja praca bo mamy ciut podobną sytuację.

Pozdrawiam!

Ach... właśnie jestem po przeczytaniu wszystkich 13 stron tego tematu... Stan mojego ducha jest w tym momencie nie do opisania.

Chciałbym jeszcze tylko zwrócić uwagę na fakt, że zdobywanie wiedzy (tej naprawdę sprawnej, efektywnej i potrzebnej) na temat pozycjonowania jest procesem nie tylko żmudnym, czasochłonnym, ale również niezwykle trudnym. Żaden szanujący siebie i swoją wiedzę pozycjoner nie powie nam czarno na białym "zrób czynność x, otrzymasz wynik y, zarobisz na tym 1oooo zł". Jest to oczywiście w 100% zrozumiałe i oczywiste - Atlantydy za nas nikt za darmo nie znajdzie :) .

Są też pewnie osobnicy wpajający żółtodziobom (bez obrazy dla mniej doświadczonych do których się zaliczam) błędne informacje... takich nie lubię najbardziej :) .

Kończąc już moją niepohamowaną chęć tworzenia: pozycjonowanie jest proste, tak naprawdę każdy sposób i pomysł jest dobry, jeżeli na pomyśle i chęci się nie skończy.

Dzięki więc dla wszystkich którzy choć po części chcą dzielić się swoją olbrzymią wiedzą i doświadczeniem - bez was na pewno byłbym nikim. Podstawą bowiem wszelkiej wszechrzeczy jest nauka i umiejętność wykorzystania w sensowny i efektywny sposób tych kilku małych procent ogółu wiedzy na temat pozycjonowania którą się posiada. :)

Profesjonalne katalogi stron - Lista seokatalogów stron

Napisz do mnie a otrzymasz indywidualną ofertę zakupu większej ilości multikodów.

Dzięki więc dla wszystkich którzy choć po części chcą dzielić się swoją olbrzymią wiedzą i doświadczeniem - bez was na pewno byłbym nikim. Podstawą bowiem wszelkiej wszechrzeczy jest nauka i umiejętność wykorzystania w sensowny i efektywny sposób tych kilku małych procent ogółu wiedzy na temat pozycjonowania którą się posiada. :)

Nieźle zabrzmiało!

Mam nadzieję, że teraz Ty będziesz się dzielił wiedzą i doświadczeniem :aniolek:

Ja miałem problem z "udzielaniem" się na tym forum ponieważ:

a ) nie chciałem się zbłaźnić,

b ) nie chciałem zabierać czasu doświadczonym pozycjonerom "banalnymi" (dla nich pytaniami).

Teraz, po trzech latach zapoznawania się z zagadnieniem, jest już trochę lepiej, trochę :)

Jeśli chodzi o naukę pozycjonowania...

Sprzedawałem kiedyś książki- akwizycja. Gdy zaczynałem pracę w tej branży, zadałem pytanie: jak się sprzedaje książki? Odpowiedź brzmiała: zacznij sprzedawać.

I tak pewnie jest z pozycjonowaniem stron.

Pozdrawiam!

Mam nadzieję, że teraz Ty będziesz się dzielił wiedzą i doświadczeniem :)

Niestety żeby dzielić się wiedzą trzeba ją najpierw posiadać :aniolek: Ja do osób że tak powiem wykwalifikowanych jeszcze nie należę :) ale mam nadzieję że z czasem się to będzie zmieniać na lepsze :)

PZDR

Profesjonalne katalogi stron - Lista seokatalogów stron

Napisz do mnie a otrzymasz indywidualną ofertę zakupu większej ilości multikodów.