Skocz do zawartości

Dwie strony - po polsku i angielsku z tym samym contentem

Else

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie!

Mam jedną stronę do której dodaję artykuły. Jest to strona po polsku, robię ją z myślą o wyszukiwarkach, jako główne źródło wejść. Chce zrobić drugą stronę taką samą, z tymi samymi (przetłumaczonymi na angielski) artykułami. Mam w związku z tym kilka pytań:

1. Czy to że treść na obu stronach jest taka sama może wpłynąć negatywnie (albo pozytywnie) na wyniki w google?

2. Stronę po polsku już mam postawioną na domenie .pl, ale nie wiem na jakiej zrobić stronę po angielsku. Czy lepiej po prostu dodać możliwość zmiany języka na stronie(i jakoś pozycjonować na 2 języki jedną domenę), czy lepiej kupić domenę .com i tam zamieszczać kontent angielskojęzyczny?

Dzięki za odpowiedzi. Tak w ogóle CZEŚĆ, bo to mój pierwszy post na forum. :D

Hej,

Co do pierwszego pytania to nie będzie to miało wpływu na wyniki wyszukiwania.

A co do drugiego to mocno zależy do czego ta strona ma służyć ale spotkać się można z wieloma rozwiązaniami jednak ja bym chyba się skłaniał ku zmianie języka na stronie, zawsze potem możesz podpiąć stronę z końcówką com.

10 minut temu, Else napisał:

Dzięki za pomoc. Chyba kupię domenę .com i przeniosę oba języki na jedną domenę. Znalazłem w google jeszcze coś takiego https://support.google.com/webmasters/answer/182192?hl=pl może się komuś jeszcze przyda.

Oba języki na jedną?

To nie lepiej mieć osobną wersją  polskawersja.pl i angwersja.com ? Tak lepiej osiągnąć wyniki na poszczególne rynki. 

Szkółka sadzonek winogron w Dolinie Prądnika, sprzedaż sadzonek winorośli.  |  Przewodnik po Ojcowie: Strona o Ojcowskim Parku Narodowym  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności