Skocz do zawartości

Tagi w nagłówku

Hagen

Rekomendowane odpowiedzi

Co myślicie o tym, aby tagi upchać w nagłówki np.: jeden artykuł będzie posiadał jeden tag(dla jasności, w tagu będzie znajdowało się słowo kluczowe -.-). Ktoś kiedyś, coś takiego robił? Może to mieć jakiś pozytywny wpływ na rankowanie strony ?

16 minut temu, Hagen napisał:

Co myślicie o tym, aby tagi upchać w nagłówki np.: jeden artykuł będzie posiadał jeden tag(dla jasności, w tagu będzie znajdowało się słowo kluczowe -.-). Ktoś kiedyś, coś takiego robił? Może to mieć jakiś pozytywny wpływ na rankowanie strony ?

A jaki długi będzie artykuł - artykuły?

Jeżeli w artykule np na 4 tys znaków dasz już robotom znać pogrubiając słowo kluczowe na jakie się chcesz pozycjonować  to nie dawaj już tego w nagłówkach np 3 x słowo kluczowe w takim tekście plus nagłówki to już może być za dużo.

Ja dawałem w tytule słowo kluczowe, w tagach, oraz w tekście 2 x to przynosiło efekty nawet dobre ( Testowałem nie dawno )

Masz racje, lecz takie działania są działaniami standardowymi.

19 minut temu, abcseo.pl napisał:

Ja dawałem w tytule słowo kluczowe, w tagach, oraz w tekście 2 x to przynosiło efekty nawet dobre ( Testowałem nie dawno )

Może dokładniej opisze o co mi chodzi. W h1 na stronie głównej jak i podstronach będzie zawsze ten sam tekst ze słowem kluczowym, nagłówki h2 będą tytułami, w których będą słowa kluczowe, w tekście będzie 1 max.2 słowa kluczowe + do tego chciałem wrzucić tag w h3, gdyż dla jednego artykułu będzie przypisany tylko jeden tag, w którym będzie samo słowo kluczowe.

Takie działania mogą mieć, pozytywny jak i negatywny wpływ, dlatego zanim dokonam zmian wolę to przedyskutować heh.

18 godzin temu, Hagen napisał:

W h1 na stronie głównej jak...

Ten sam tekst na podstronach co na str głównej chcesz dać?

Hm, na podstronach lepiej inny tekst dawać oraz tytuły na podstronach inne a także h1 powinny być różne

A to jest jakaś Twoja ważna strona czy jakaś zapleczowa?

Jak zapleczowa to możesz kombinować ale na wartościowej statycznej czy na blogu wartościowym ja bym tego nie robił.

Takie masło maślane będzie.

Bo jak na podstronach oraz na głównej dasz w h1 ten sam tekst a na podstronach będą inne teksty niż tekst w h1 ( inne tematowo) to ten h1 nie będzie miał wartości jaką by miał jak by był tematycznie do podstron.

Co do h2 jako tytuły to w sumie możesz tak zrobić bo jak wiesz h2 może być w tekście wiele.

Myślę że trochę Ci podpowiedziałem ale oczywiście poczytamy innych kolegów

Pozdrawiam :)

• 3 tygodnie później...

Jaka jest górna granica nasycenia tekstu słowami kluczowymi? 

5 razy na jednej podstronie z tekstem na jakieś 3500 znaków to już za dużo?

Jak Google podchodzi do słów odmienionych? "Wie", że to to samo? Użycie słowa w formie odmienionej ma pozytywny wpływ na pozycjonowanie frazy nieodmienionej? A z drugiej strony - słowa odmienione mogą przyczynić się do "przesycenia" tekstu frazą, na którą pozycjonujemy (nieodmienioną)? 

43 minuty temu, Jaworeczka napisał:

Jaka jest górna granica nasycenia tekstu słowami kluczowymi?

nie ma.

43 minuty temu, Jaworeczka napisał:

5 razy na jednej podstronie z tekstem na jakieś 3500 znaków to już za dużo?

jeden seo rabin powie tak, a inny powie nie

44 minuty temu, Jaworeczka napisał:

Jak Google podchodzi do słów odmienionych? "Wie", że to to samo?

Z reguły "wie"

45 minut temu, Jaworeczka napisał:

Użycie słowa w formie odmienionej ma pozytywny wpływ na pozycjonowanie frazy nieodmienionej?

ma

45 minut temu, Jaworeczka napisał:

A z drugiej strony - słowa odmienione mogą przyczynić się do "przesycenia" tekstu frazą, na którą pozycjonujemy (nieodmienioną)?

mogą

Jeden seo rabin powie tak, a inny powie nie.

Zostałem SEMitą, żeby nawet w pracy siedzieć przy komputerze B)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności