Skocz do zawartości

Fenith Dawun

Rekomendowane odpowiedzi

Natrafiłem na forum na kilka tematów o pozycjonowaniu strony na zagranicznej domenie na polskie słowa kluczowe, jednak żaden z nich nie odpowiadał w 100% mojej sytuacji. Do rzeczy.

Pozycjonuję polskojęzyczną stronę (bez innych wersji językowych) z treściami oczywiście w języku polskim, pozycjonowaną na polskie frazy, ale... strona jest na zagranicznej domenie .co.uk, jest również pozycjonowana na wyniki w google.co.uk, nie google.pl. Powód? Klienci to Polacy mieszkający na Wyspach.

Pytanie brzmi: Czy tak jak w przypadku opisywanym na forum (podobna sytuacja ale pozycjonowanie na wyniki w google.pl) wszelkie linki powinienem zdobywać z polskich stron? A może w tym wypadku z zagranicznych stron?

Linki zdobywaj z wartościowych stron, a czy polskie czy zagraniczne możesz martwić się w drugiej kolejności

Jeden seo rabin powie tak, a inny powie nie.

Zostałem SEMitą, żeby nawet w pracy siedzieć przy komputerze B)

Godzinę temu, Fenith Dawun napisał:

Natrafiłem na forum na kilka tematów o pozycjonowaniu strony na zagranicznej domenie na polskie słowa kluczowe, jednak żaden z nich nie odpowiadał w 100% mojej sytuacji. Do rzeczy.

Pozycjonuję polskojęzyczną stronę (bez innych wersji językowych) z treściami oczywiście w języku polskim, pozycjonowaną na polskie frazy, ale... strona jest na zagranicznej domenie .co.uk, jest również pozycjonowana na wyniki w google.co.uk, nie google.pl. Powód? Klienci to Polacy mieszkający na Wyspach.

Pytanie brzmi: Czy tak jak w przypadku opisywanym na forum (podobna sytuacja ale pozycjonowanie na wyniki w google.pl) wszelkie linki powinienem zdobywać z polskich stron? A może w tym wypadku z zagranicznych stron?

Na pewno łatwiej Ci się będzie ją pozycjonowało na terenie co.uk niż te zagraniczna w pl.

Ale to też zależy od konkurencji także w co.uk jak tez pl.

Tak jak koledzy pisali linkuj z wartościowych domen a jak to trudne frazy to na długi ogon się nastaw:)

46 minut temu, Rockstar napisał:

W tym przypadku, naturalny wydaje się być link building oparty zarówno na stronach .pl jak i anglojęzycznych.

W porządku, a czy wykorzystanie linków ze stron anglojęzycznych ma sens, gdy opracowuje się treści w języku angielskim? Mój poprzednik dodał kilka wpisów po angielsku do angielskich katalogów. Oczywiście na chłopski rozum jest to działanie bezsensowne z punktu widzenia potencjalnego klienta, więc zakładam, że Google też nie będzie patrzył na takie działania przychylnie?

nie do końca bezsensowne

1. część katalogów wymaga wpisu w danym języku

2. w UK mówi się po angielsku, więc większość Polonii też zna ten język.

jak można to bym robił opisu dwujęzyczne w katalogach itp.

Raczej  skup się na polskojęzycznych stronach działających w UK

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności