Skocz do zawartości

środkowanie 4 div wewnątrz głównego diva

MGR111

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,
Mam mały problem z wycentrowaniem 4 divów w jednym dużym divie. Wygląda to mniej więcej tak:
Główny DIV posiada własności ( width: 100%, max-width: 1080px ) , posiada on w środku 4 divy które mają szerokość 230px, i każdy z nich zawiera obrazek.

Chciałbym umieścić tak te 4 divy w środku, aby strona była responsywna, tzn: wraz z zmiejszaniem okna przeglądarki może zmniejszać się odległość między divami (Ewentalnie troche rozmiar divów ( z 230px do min 150px),),
i jeśli np. 4ty div się nie mieści mógłby wskoczyć na dół ale znów wyśrodkowany, później ze zmniejszaniem okna przeglądarki jeśli 2 divy sie nie mieszczą to 2 wskakują na dół i się środkują.

Przedstawiam przykładowe zdjęcie jak mogłby to wyglądać.

Jeśli chodzi o moje próby, próbowałem każdemy przypisać position: absolute, oraz odpowiednio parametry left. Jednak efekt jest taki że elementy nachodzą na siebie i nie wskakują na dół (i oczywiście się nie centrują)

Prosze o każdą pomoc,  góry serdecznie dziekuje! :)

schemat.png

• 2 tygodnie później...

Wystarczy display:inline-block;

<style>
body,html{width:100%;height:100%}
.container{width:100%;height:100%;text-align: center;}
.container div{width:230px;height:230px;display:inline-block;background:#ddd;}
</style>
<div class="container">
<div></div>
<div></div>
<div></div>
<div></div>
</div>

Profesjonalne narzędzia warsztatowe tylko renomowanych marek. Głodny? Łatwe przepisy kulinarne na moim blogu.

Aktualizacja map fabrycznej nawigacji, Polskie menu w Twojej nawigacji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności