Skocz do zawartości

Oficjalny start wyszukiwarki od MS

jurdziol

Rekomendowane odpowiedzi

Dobrze, że w przeciwieństwie do Google nie wyskakują w wynikach podstrony wielgachnych portali, na których gdzieś przypadkowo znalazło się jedno słowo z wyszukiwanej frazy. W Google normą jest, że szukając np. "kafelków" wyrzuca w wynikach site'y o innej zupełnie tematyce, ale ktoś na forum napisał "kładę dziś kafelki" i mamy top 5 :)

Zauważyłem większe znaczenie contentu dla kolejności wyników. Wszystkie strony, które optymalizowałem sa tu znacznie wyżej niż w Google. Poza jedną, przy której właściciel upiera się by tekstu nie tykać (same opisy w stylu: "nasza firma od wielu lat tworzy z pasją dlatego jestesmy najlepsi itd."). Tej ostatniej strony nawet nie znalazłem na Live.com, ale nie dziwię się... nawet do Header'ów nie wolno mi było przyłożyć ręki :P Inna sprawa, że w Google Numero Uno od kilku miesięcy :)

Trzymam kciuki za Microsoft... nigdy nie sądziłem, że tak powiem/napiszę.

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

przy okazji się przywitam bo to mój pierwszy post.

w większości stron jest lepiej niż z googlu i chyba to co już było napisane, ważny jest content i unikanie tabelek. to w sumie dziwne że microsoft na to zwraca uwagę jeżeli dla IE trzeba pisać hacki na CSSie :)

jedna rzecz mnie rozbawiła - jedna ze stronek na klucz jest nr 1 (w googlu też), ale link prowadzi do jednej z testowych stron głęboko w serwisie na której są śmieci :P

N.

P.S. Z tym contenem to dobrze. ostatnio gadałem z kumplem że google za bardzo już to olał i często wartościowe informacje są daleko za forami, qlwebami itd... jeżeli to jest droga MS'a to mnie kupili.

www.dobre-precle.pl - 30 dobrych, płatnych presell page - PR 0-3

Wiadomości Sportowe - Subiektywne felietony o sporcie

Pod Operą 9.01 coś te wysuwane panele menu nie działają poprawnie... trzeba być Szybki Bill, żeby w nie trafić ;)

Program do nauki na uprawnienia budowlane i przygotowujący do egzaminu na uprawnienia budowlane.

Okulary przeciwsłoneczne polaryzacyjne oraz okulary antyrefleksyjne zerówki do pracy przy komputerze.

Największy wymarzony kamper barbie fbr34 firmy mattel.

Witam,

Wyszukiwarka fajna, ale google mnie zadowala. Znajduję w nim to czego szukam i o to chodzi. Raczej się nie będę przesiadał, ale czasem na pewno korzystał równolegle.

Jak wejdzie Vista (to już chyba kwestia 2-3 miesięcy) gdzie IE będzie zintegrowany bardziej z tą wyszukiwarką to może być ciekawa sytuacja. Podobno IE 7 to bardzo dobre narzędzie, przynajmniej gdzieś się z takimi opiniami spotkałem.

Poza tym rzecz najważniejsza jeśli chodzi o wyszukiwarki czyli trafność wyników, jest w moim przypadku bardzo zadowalająca tj. bardzo podobnie w stosunku do G, a to oznacza (jak się nic nie zepsuje z trafnością) że ludzie mogą się bardzo szybko do tego "nowego" przekonać.

Genrealnie wg mnie duży plus dla Microsoftu.

Pozdrawiam,

Radek

Polecam nieruchomości Białystok

Nie tylko cv list motywacyjny na zamówienie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności