Skocz do zawartości

darmowe strony ?

kio618

Rekomendowane odpowiedzi

Siema , 

Jestem nowy w temacie SEO , nie dawno zacząłem czytac i uczyc sie co i jak. 

Mam szybkie pytanie - czy darmowe strony/blogi typu wix albo wordpress mozna spokojne wybic na pierwsza strone google jeśli chodzi o mało konkurencyjne keywordy ?? Czy obowiązkowy jest własna domena/hosting ?? Chciałem stworzyc kilka stron , popróbowac różnych rzeczy , ale mam bardzo niski budżet. 

Jak cos pokręciłem to przepraszam , to moje początki. Dzieki za pomoc !

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Domena pierwszy rok to ok 15 zł hosting na rok drugie 15 zł, więc nawet przy bardzo niskim budżecie należy inwestować w coś swojego. Blogi na darmowych platformach maja to siebie, że admin może ich usunąć w każdej chwili bez większego powodu. Jeśli 30 zł rocznie dla Ciebie budżet nie akceptowalny to chyba na Tym forum cięzko będzie Tobie dostać satysfakcjonującą odpowiedź.

Do testów można wykorzystywać, ale nie jeśli planuje się coś na dłużej bo dziś strona może być, a jutro już nie i nic na to nie poradzisz bo admin Cię zbanuje, zmienią regulamin, inne rzeczy.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

35 minut temu, MaxPan napisał:

Domena pierwszy rok to ok 15 zł hosting na rok drugie 15 zł, więc nawet przy bardzo niskim budżecie należy inwestować w coś swojego. Blogi na darmowych platformach maja to siebie, że admin może ich usunąć w każdej chwili bez większego powodu. Jeśli 30 zł rocznie dla Ciebie budżet nie akceptowalny to chyba na Tym forum cięzko będzie Tobie dostać satysfakcjonującą odpowiedź.

Dzieki za odpowiedzi - myślałem , że domena+hosting to jakies 80zł. 30 zł to faktycznie nie dużo a potrzeba mi 4-5 stron. 

Panowie jeszcze jedno pytanie - jak sprawdzic tak na pierwszy rzut oka czy ktoś włożył w strone dużo pracy i trudno/łatwo bedzie ja przeskoczyc ?? Dzieki za pomoc !!

1 godzinę temu, kio618 napisał:

czy darmowe strony/blogi typu wix albo wordpress mozna spokojne wybic na pierwsza strone google jeśli chodzi o mało konkurencyjne keywordy ?? Czy obowiązkowy jest własna domena/hosting ??

Można wbić. 

Nie jest obowiązkowa własna domena do póki się bawisz.  Pobaw się na darmowych na początek to mniej boli gdy coś pójdzie nie tak. 

SEO jest coraz droższe. 80 zł to jest nic w porównaniu z miesięcznym wydatkami na prawdziwą działalność.

Zawsze możesz nauczyć się i zarabiać na pożyczkach, tabletkach i innym badziewie. 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

SzlafRock, tylko uprzedź gościa, że darmoszkami to on nie ma co marzyć o pożyczkach/tabletkach itd. Dobrze wiesz ile teraz SEO kosztuje. I nie mówię tutaj o kosztach rzędu kilkudziesięciu złotych rocznie, ba... miesięcznie też nie, kilkaset miesięcznie też nie. Przy poważnym podejściu do tematu wydajesz i tysiące miesięcznie na różne narzędzia, subskrypcje, usługi, content itd. Dodajmy do tego opłacenie copywriterów na etacie i robi się fajna sumka. Kiedyś bariera wejścia na rynek SEO była niska, ale to się zmieniło, bardzo się zmieniło. Jak ktoś myśli, że coś zdziała darmoszkami - wordpress/blogspot/blox/itd, do tego dorzuci wpisy w katalogach (oczywiście darmowych, a jak!), preclami, czy usługami (dowolnymi) z allegro to się mocno zdziwi. No chyba, że chłopiec chce wybić się na super niszówki, ale do tego i zaplecze niepotrzebne.

2 godziny temu, Arkaszka napisał:

przy odrobinie wiedzy i czasu można tego dokonać darmowym zapleczem

Jasne, tyko to jest sztuka dla sztuki i nie zrobi tego osoba początkująca w seo.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

2 godziny temu, Arkaszka napisał:

nawet obecnie można wbić darmowym zapleczem prawie każdą frazę w PL

To tak, jakby wrzucać węgiel do piwnicy łyżeczką.. dać się da..

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

sztuka dla sztuki to byłoby robić zaplecze na 300 PL -kach kupować teksty, zdobycie pierdyliarda BL itd, podczas gdy wystarczy 20 średnich linków z ogólnodostępnych miejscówek.

a tak to jest po prostu umiejętność znalezienia dobrego patentu :)

mcmagik, najfajniejsze jest to ze robi sie to tak samo szybko jak innymi sposobami :)

18 minut temu, Arkaszka napisał:

podczas gdy wystarczy 20 średnich linków z ogólnodostępnych miejscówek.

Wszystko zależy od fraz i branży jaki masz zamiar tak robić. W większości przypadków 20 średnich linków to za mało. Jeśli miałbyś 20 bardzo dobrych linków z bardzo dobrych miejscówek...ale tak sie nie da za darmo. To kosztuje. Dużo kosztuje. Mity o znajdywaniu darmowych super miejscówek pozostają tylko mitami seo bohaterów jakiegoś tajnego forum czy komnaty tajemnic. ;)

Jak ktoś umie zadbać o linki z dobrych miejscówek i to za darmo to ja mu zazdroszczę. Ja nie potrafię. Co znajdę jakąś naprawdę dobrą miejscówkę, która prócz SEO da jeszcze wartościowy ruch to muszę za to zapłacić i to niemało. Być może istnieją mistrzowie darmowych (i dobrych) linków, ja takowych nie znam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności