Skocz do zawartości

domena regionalna u innego rejestratora niż nask

marek_o

Rekomendowane odpowiedzi

Jest sobie domena regionalna - jest na niej serwis miasta. Jest też sporo subdomen - ogólnie związanych z miastem powiedzmy - ale nie prowadzonych przez Urząd Miasta - np strona hotelu, strony partii itd. Domenę nadrzędną nie ubsługuje NASK - przerabiał ktoś coś takiego?

Skontaktowałem się z firmą wpisaną jako rejestrator w whois.

Jak wygląda współpraca z kimś takim? Jest ryzyko jakiś przykrych sytuacji? Przerabiał ktoś taką sytuację?

.

Mam identyczną sytuację.

Domena naszego miasta jest we władaniu firmy prywatnej.

Mam w tej firmie wykupionych kilka subdomen moich klientów i nie mam większych problemów.

Fakt faktem, że określenie "we władaniu" jest tu bardzo na miejscu bo to firma a nie miasto dyktuje mi cenę i warunki. Na szczęście udaje mi się z nimi dogadać, lecz świadomość, że w dowolnym momencie dobre układy się skończą i zostanę na lodzie troszkę mnie stresuje, przy każdym płaceniu abonamentów.

Największy problem jest w tym, że jeśli firmie "władającej" zmienią się nastroje (w końcu to konkurencja) będę miał nie lada problem ze swoimi klientami, którzy płacą mi za domenę i nie interesuje ich skąd ją mam. Co więcej cały proces pozycjonowania subdomen pójdzie do kosza, lub co gorsza zostanie wykorzystany przez "władającą" firmę.

Ogólnie odradzam, chyba że ma się znajomości w firmie "władającej" :)

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności