Skocz do zawartości

Poczta zgubila czek :(

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 49
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

OT:

Partnerka :D

ale takie pytania to proponuje na PW, bo tu dostaniemy po buzi od modów :D

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

a mnie sie to wszystko w glowie nie miesci - w tym miesiacu wyplaty nie bedzie - poczta zgubila :D

Napisz do miejscowej prasy, że poczta gubi czeki z wypłatą :D

lepiej nie

ktos przeczyta ile to kasy ma intruder z google i konkurencja nam wyrośnie:)

intru a skad masz wiedze ze to poczta ?

Bo ja rozumiem czek z zabezpieczona dostawa ktore przchodzily DHL i byly w 48 godzin na miejscu.

Ale skad wiesz kto i gdzie zgubil zwykla koperte ? jaka poczta ci powiedziala ze ktos i gdzie zgubil list zwykly ? bez potwierdzenia nadania i odbioru?

Napisz jak mozesz bo to mnie bardzo intryguje skad poczta wie ze zgubila przesylke :D

A moze ta przesylka nigdy nie dotatla do PL - napisz jak mozesz cos wiecej dlaczego sadzisz ze PL poczta zgubila czek.

Bo z mojej wiedzy nie ma takiej informacji :D na temat tego na jakiej rozdzielni znajduje sie obecnie zwykly list.

To nie DHL ze mozna bylo sledzic :D

Ja się z pocztą sądzę od 1,5 roku o przesyłkę.. Chamy najpierw stwierdzili, że to nie ich wina, że odebrałam coś, co nigdy do mnie doszło. Sprawa trafiła na prokuraturę, bo gość, który wysyłał, też się zdenerwował.

Po dochodzeniu wyszło na jaw, że przemiły pracownik poczty okradał paczki. A sprawa trwa..

Zgadza się, o zwykłym liście nie ma śladu, kiedyś się połakomiłem na 2 zł i wysłałem pamięć ram zwykłym listem i list ten znikł. Chytry dwa razy traci.

Wracając do dochodzenia swoich spraw to nie wróżę sukcesów, musiałbyś udowodnic że ten list został wysłany. Jeśli możesz to udowodnic to nie widzę przeszkód aby ich zj****ć delikatnie mówiac.

Ale skad wiesz kto i gdzie zgubil zwykla koperte ? jaka poczta ci powiedziala ze ktos i gdzie zgubil list zwykly ? bez potwierdzenia nadania i odbioru?

i to jest najwiekszy bol - wiem ze to poczta z mojego osiedla bo ostatnio zgubili 2 listy ktore wysylalem, jeden zgubili ktory do mnie szedl. Naczelniczka powiedziala ze porozmawia z pracownikami bo sa juz na nich skargi, ja bede walczyl zeby ich zwolnili - 500 innych osob chgetnie zajmie ich miejsce i nie beda odwalali takiej kaszany ! Do tego mojej mamie tez przyslali blankiet do zaplaty raty 3 tygodnie po terminie i musiala placic odsetki bo listonosz zgubil - tez u mnie na osiedlu.

Ja sobie przesledze cala droge tego czeku i dojde kto zawalil ale pewny jestem ze to u mnie na osiedlu - taka mamy wspaniala poczte...

btw - ulotki w godzinach pracy jakos zawsze wpychaja do skrzynek - to jest wiecej niz chamstwo z ich strony !

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

intruder2600: Nie ufaj instytucji typu PP. Ja od kilku lat wysyłam tylko polecone. W ciagu 3 lat zgubili mi 6 przesyłek. I to wiem, że to się dzieje w Krakowie. Ja podlegam pod pocztę na Wielopolu i listonosze, którzy tam pracują to są zwykłe s...

Skargi do kierownictwa nic nie dają - najlepiej by wypierzielić zbiorowy pozew - tylko to nie ten kraj :D

intruder2600, z 5 lat temu poczta mnie zgubiła Nokie nowiutką kupioną przez allegro.

Długo to trwało, ale potem jak już minelo z polroku, no to zaplaciły mnie złodzeje odszkodowanie-

jakieś 1/10 wartosci telefonu. Wyrazy współczucia. Szkoda że nie mam kasy, można by było zorganizować zżutke:)

Intru ale nadal mi nie odpowiedziales.

Jak przesledzisz ?

Druga sprawa czy podstawa do sadzenia ze jak gdzies tam ktos zgubil to napewno tym razem tak sie stalo.

Po drugie znajac osobiscie dzialanie poczty nie przypominam sobie by byl rejestr jakie listonosz pobral przesylki zwykle.

Tak wiec dlaczego twierdzic ze to listonosz jest winny a nawet dana placowka pocztowa.

Z osobistego punktu widzenia uwazam ze nie dojdziesz do tego gdzie ten list sie zgubił.

Z drugiej zaś strony nie wiem dlaczego nie wybrales czeku przez DHL - chyba bylo mozna odzalowac te kilka zloty, a czemu nie przelew to nie wnikam.

Zapewne wiekszosc userow woli stracic 10-50 zl na roznicy kursu a miec kase po 23 niz jej nie dostac i wnikac gdzie sie zgubil czek.

Za pewne bezpieczenstwo i pewnosc zawsze nalezy placic - ową sytuacje mozna przyrownac do hostingu.

Zaplacilem 3 zl a chcialbym zeby chodzil jak ten za 300 zl. szybko i stabilnie zawsze sucho zawsze pewnie wszystko sie zgadza tylko kasa nie.

Tak czy tak jak sie czegos dowiesz wzgledem sledzenia zwyklych listow i w jaki sposob mozna poznac trase ich skladowania to sie podziel bo dla mnie to bedzie nowum. Wiem napewno ze na podstawie kodu trafia do odpowiedniej rozdzielni nastepnie do odpowiedniej placowki nastepnie do listonosza z regionu. Ale zanim tam trafi to dluga droga i o zadnym rejestrze przebiegu nie slyszalem tym samym nie wyobrazam sobie jak ustalic gdzie znajdowal sie zwykly list. No chyba ze jestem nie dzisiejszy i owa sytuacja ulegla zmianie i zwykly list mozna sledzic jak przesylke DHL ale nie sadze. Nie za 3 zl.

Cos, sprobowac zawsze mozna...

Tak wiec dlaczego twierdzic ze to listonosz jest winny a nawet dana placowka pocztowa.

Z osobistego punktu widzenia uwazam ze nie dojdziesz do tego gdzie ten list sie zgubił.

Z jednej, najpewniejszej rzeczy ktora sie kieruje w zyciu - z empirycznego doswiadczenia :) skoro gubili juz kilka razy, wiadomo ze to oni gubia :]

To jest przykre ze wszystkim szkoda czasu i nerwow zeby walczyc o swoje a oni dzieki temu czuja sie bezkarni :/

Autentyczna sytuacja z przed roku - dziki zachod !! Moja dziewczyna dostala przekaz pieniezny poczta, osoba wysylajaca zrobila sobie ksero przekazu na wszelki wypadek, oryginal niestety gdzies posiala. Moja dziewczyna przekazu nie otrzymala, na poczcie sie okazalo ze "ktos" sfalszowal jej podpis i wyplacil pieniadze ! Przekazy pieniezne sa przekazywane bezposrednio do rak wlasciciela wiec o kradziezy przekazu, podrabianiu dowodu i innych bzdurach nawet nie ma co myslec. Zglosili to na policji po czym dowiedzieli sie ze policja sie tym nie zajmie bo nie maja oryginalu tylko ksero nadania. Niestety - przykre i prawdziwe - logiczne jest kto mial jako jedyny przekaz (pracownik poczty) i kto mogl wyplacic pieniadze na poczcie (nie wierze ze [ nierzetelny partner ] z lewym dowodem dla paru zlotych) ale nic w tej sprawie nie dalo sie zrobic bo takie mamy prawo...

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Ale Intru zauwaz ze nie posiadaliscie oryginału dowodu wpłaty więc co się dziwisz.

Przeciez na poczcie nie mogli przewidziec ze akurat ktoś nadający będzie miał tylko ksero więc jakby posiadanie oryginału powodowałoby uzusadnioną reklamacje.

Zauważ także że wszelkie dowody wpłat należy posiadać przez okres kilku lat nie ksera.

Dla mnie w tej sytuacji którą opisałeś jest jedno dziwne :)

Zgubił oryginał a zrobił ksero ? po co robił ksero ? jak nie upilnował orygniału.

Gdybym finanse opierał o ksero dowodu wpłaty to albo byłbym bogaty bo spotykałbym naiwnych ludzi którzy ksero uznają albo byłby cholernie biedny i zadłużony bo ja byłbym tym naiwnym człowiekiem który by te ksero uznawał.

Wiec nie mozesz sie dziwic że policja dała sobie na luz.

Tak samo nie sądze bys w jakis sposob wysledzil gdzie list zwykly zostal zagubiony.

Pozatym smialo mozna powiedziec ze owych sytuacji mozna sie spodziewac.

Skoro powstaly i zarabiaja firmy kurierskie typu DHL tzn ze jest sens ich istnienia.

Trafiło na Ciebie że nie dotarło trafia pewno na innych także ale zapewne zadziej trafia na tych którzy zmniejszają to ryzyko korzystając z bardziej profesjonalnych rozwiązań.

Mozna byloby uznac ze poczta okazala sie nie odpowiedzialna ale na to dowodow zadnych nie mamy.

Napewno mozna uznac ze malo odpowiedzialnym jest powierzenie wyplaty dostawie w formie listu zwyklego który ląduje w zwyklej skrzynce.

Wiec jakby sytuacja ogolnie nie jest przyjemna ale po trochu na wlasne zyczenie.

Zapewne to doswiadczenie spowoduje ze przeanalizujesz wydatek kilku zlotych wiecej na inne bezpieczniejsze rozwiazania dostawy pieniazkow.

Z tanimi rozwiazaniami zawsze jest tak ze sa fajne i sie mowi po co mam przeplacac do czasu kiedy okaze sie ze cos szlag tafil.

Dlatego porownalem tani serwer, chinskie skarpetki za 2 zl jak i wiele innych podobnych sytuacji w zyciu.

Kazdy ruch sklaniajacy sie do nadmiernej oszczednosci w przyszlosci okazuje sie zly i przynoszacy straty.

Tak wiec nie zastanawiaj sie jak ich ud***c tracac zbedna energie a zastanow sie jak to zmienic a czas na chodzenie na poczte wykorzystaj na postawienie nowego serwisu ktory wyrowna ci roznice z kosztow przelewu czy 21 USD za bezpieczny czek.

Czasem poprostu szkoda marnowac energie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności