Skocz do zawartości

Czego mogę wymagać od firmy pozycjonującej

alecs

Rekomendowane odpowiedzi

26 minut temu, jimmi napisał:

za tyle to można wykupić jakieś konsultacje, lub jakiś mini pakiet w seo sklepie 

Czyli rozumiem, że kwota 300 zł netto miesięcznie wyklucza dodanie kilku linków miesięcznie ze swojego zaplecza? Od jakich kwot firmom opłaca się pracować?

300zł to akurat wystarczy na comiesięczne raporty z braku działań + jakaś zrzutka z narzędzi typu accu może ahrefs.

Jeżeli to mała firemka to może coś tam nawet skrobną typu parę linków z forum ale nie spodziewał bym się tutaj niczego.

1. firma powinna wyłonić frazy w porozumieniu z klientem (bardzo często się zdarza, że masz w cholerę odwiedzin z fraz które mają zerową konwersję)
2. Niekoniecznie, można zacząć przed optymalizacją linkowanie strony głównej czy podstron , pod warunkiem, że nie zmieni się ich adresacja
3. Bzdura, linkowanie jest tak samo ważne jak optymalizacja serwisu
4. Nieprawda, są firmy które składają raport z przeprowadzonych działań i w tych raportach masz lokalizacje linków, opublikowanych artykułów czy "szeptanek", jeżeli firma zasłania się tajemnicą "know how" to kopnij ją w (_!_) . Tak czy inaczej linki są widoczne w GSC
5. Prawda , są pokazywane z opóźnieniem ale nie dwumiesięcznym, poza tym większość firm posiadających własne dedykowane zaplecza ukrywa je przed narzędziami , przed narzędziami ale nie przed GSC
6. Nieprawda, algo google dobrze sobie radzi z wyłapywaniem błędów gramatycznych i podsuwa prawidłową wersję zapytania, poza tym też dobrze sobie radzi z zapytaniami/wyszukiwaniem wyrazów bliskoznacznych w celu określenia właściwych fraz

13 godzin temu, alecs napisał:

300 zł netto miesięcznie.

Hmmm to może nie starczyć na publikację 1 (słownie jednego) artykułu z jego napisaniem ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Dwie strony o niczym a Beer podsumował to w jednym poście.  :ph34r:

Do autora. Nie pokazuj domeny publicznie, to głupota. Kto będzie zainteresowany pomóc napisze pw.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Przepraszam, ale miałem wyłączoną możliwość odpowiedzi ze względu na zbyt dużą ilość postów.

Dziękuje wszystkim za przywrócenie mnie do pionu i pokazanie dzisiejszych realiów. Mam teraz znacznie bardziej realny ogląd sytuacji i zdaje się, że po prostu w tej fazie rozwinięcia projektu jest zbyt wcześnie na poważne myślenie o SEO z prawdziwego zdarzenia, które jak widzę wymaga inwestycji na poziomie minimum 1 tys+.

Szkoda tylko, że na etapie pozyskiwania mnie jako klienta nie poinformowała mnie o tym firma świadcząca mi tą usługę. Podpiąć do narzędzia i obserwować mogę sam. Kasę przeznaczę po prostu na artykuły z linkami z wartościowych źródeł.

Wolałbym nie podawać domeny, żeby nikt nie doszedł ewentualnie do tej firmy, bo cały post nie miał na celu szkalowania nikogo, a po prostu sprawdzenia, czy oczekiwania nie były zbyt wygórowane - a okazało się, że były.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności