Skocz do zawartości

wersja strony polska i angielska - przekierowanie

forestowy

Rekomendowane odpowiedzi

Sytuacja wyglada następująco:

- Na serwerze w katalogu głównym umieszczona jest polska wersja strony i podpięta domena www.polskawersja.com.pl

- W katalogu /engl/ tego samego serwera umieszczona jest angielska wersja tej samej strony z podpiętą inną domeną www.angielskawersja.pl.

- Obie domeny powiązane są ze sobą tylko linkami www.polskawersja.com.pl <--> www.angielskawersja.pl na stronych głównych.

- W pliku robots w głównym katalogu z polską wersją wyłączone indeksowanie katalogu engl aby uchronić sie przed duplicate content z domeną www.angielskawersja.pl - czy to dobre rozwiązanie ???

Problem:

Czy przekierowanie domeny www.angielskawersja.pl za pomocą:

RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.angielskawersja.pl$
RewriteRule ^(.*)$ https://www.polskawersja.pl/engl/$1 [R=301,L]

to dobry i bezpieczny pomysł???

Wydaje mi się że tak, bo zawsze to więcej podstron, większy countent itd.

Dalej pozycjonował bym angielską wersje na domene www.angielskawersja.pl

Co szanowne grono specjalistów na to ?

Jakoś całkiem nie rozumiem takiego podpinania domen... A nie warto wydusić parę groszy i postawić globalnej i osobnej domeny pod angielską stronę? Z osobnych domen też można linkować wzajemnie do różnych wersji językowych. Nawet to korzystniejsze jest z punktu pozycjonowania. Już lepiej nawet subdomenę podłożyć. No i co to za angielska strona z końcówką .pl ...

Jeśli Ci zależy na zagranicznej klienteli, to złą taktykę obrałeś.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Są podpięte osobne domeny dla obu wersji, tak jak pisałem wyżej. Zastanawia mnie tylko czy przekierowaniem domeny

www.angielskawersja.pl

na

www.polskawersja.com.pl/engl/

przyniesie jakieś korzyści. Pozycjonowany by były domeny globalne oddzielnie.

Co do końcówki .pl to zawiera ona angielska nazwe.Mi sie osobiście to też nie podoba, ale jak ktos pracuje i ma upierdliwego szefa to wie że jak się coś staremu ubzdura to nie przegada...... :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności