Skocz do zawartości

[NOWOŚĆ] SERPBooster program do zarządzania zapleczem oraz tworzenia stron

serpbooster

Rekomendowane odpowiedzi

Informacje o instalacji systemu. Jako BOK techniczny pozwolę sobie zamieścić kilka najważniejszych informacji do pomyślnej instalacji systemu SerpBooster. - system automatycznego tworzenia i zarządzania zapleczem.

1) Wybór wersji PHP ( najczęściej popełniany błąd) . SB do wymaga wersji PHP 5.6 z Inncube loaderem dla tej wersji PHP.

wybor_wersji_php.jpg

2) W katalogu instalacji nie możne być "stary" index.html. Jeśli jest należy go wykasować.

3) Przy zakupie należy podać istniejącą domenę docelową nie "krzaka", bo dla tej domeny zostanie wygenerowany klucz autoryzacji licencji.

Po instalacji należy zmienić domyślne  hasło do panelu.

Jak chodzi o SerbBoosterCMS przed produkcyjnym budowaniem zaplecza polecamy przetestować instalacje na testowych danych do których link znajduje się w e-mailu po zakupowym. Przykładowo wczoraj klient zgłaszał problem:

xblad_braku_tresci.jpg

I jak się okazało:

Ok, dzięki. Problem tkwił w liczbie tekstów dodanych do projektu, dałem ich zbyt mało. 

:chatownik:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• Odpowiedzi 129
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 tygodnie później...

Informacja techniczna odnoście monitoringu  SITE domen zaimplementowanego w SERBooster.

Do sprawdzania SITE potrzeba proxy, które są wstanie "odpytać" Google, więc nie mogą mieć permanentnego BANA.

Prywatne proxy akceptująca format

111.111.111.222:3128:myproxy:myproxy123
112.112.112.222:3128:myproxy:myproxy123

W deweloperskiej instalacji korzystam z dwóch proxy postawionych na arubacloud > VPS za 4 zł /miesiąc i dają radę.

Lub proxy z API [Proxy API source url:] jako adres z https:// do źródła proxy.

:chatownik:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Co za problem było dodać informacje że IP zbanowane - site nie będzie sprawdzany, nie rozumiem tak prostej opcji w takim systemie. 

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

To chyba też nie rozumiesz jak działa proxy w żądaniach do Google.

• 3 tygodnie później...

Soft wygląda na bardzo przemyślany szczególnie pod względem automatyzacji jak i różnych ułatwień pod seo. Świetna sprawa choć na początku trzeba przebrnąć przez naukę co i jak działa ale intuicyjność panelu ułatwia ten etap. Generalnie bardzo polecam chociażby za solidne wykonanie, dobry kontakt przy sprzedaży jak i fachową jak zawsze pomoc Miona :) 

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

• 3 tygodnie później...

Dla osób które jeszcze wahają się czy program Serpbooster może się przydać w pracy na zachętę chciałbym pokazać test przyjazności skryptu dla google.

Jakiś miesiąc temu kupiłem domenę, utworzyłem dla niej treść za pomocą SCM, wrzuciłem pliki generatora i wygenerowałem landing. Czas tworzenia strony ok 5 minut. 

Nie pozycjonowałem jeszcze strony, dzisiaj chciałem zacząć i wrzuciłem domenę i frazy do stat4seo, jak dla mnie wynik całkiem dobry:

QxIjFnO.jpg

Jeśli chodzi o działanie programu jako zaplecza jest podobnie, na łatwych frazach zaplecza same wchodzą do top 20-30.

Przypominam, że jest możliwość zakupu programu tradycyjnym przelewem bankowym (wiadomość PW, email)

Wystawiam fakturę VAT.

Do jutra program można kupić w promocji - 30%

ceny promocyjne:

wersja lite          340 PLN  (100 domen)

wersa stan         612 PLN (350 domen)

wersja pro:        972 PLN (3000 domen - ograniczona czasowo do odwołania dla nowych kupujących)

SerpBooster - program do automatycznego tworzenia zaplecza 

@Takietam

SEO CONTENT MACHINE

Tak

Tworzy tak dobre teksty

Nie czytałem tych tekstów;)  program SCM ma funkcję T1. Ta funkcja nie tworzy tekstu, program pobiera z sieci kilkaset tekstów i miesza zdania

Podziękowania dla @Mion za support - załatwione bardzo szybko.

@serpbooster

czy jest szansa wprowadzenia nowych szablonów?

Profesjonalna agencja eventowa Everal

Skuteczne pozycjonowanie https://xseox.pl/pozycjonowanie-stron/

Fotobudka 360 Go4Photo

@flower224

czy jest szansa wprowadzenia nowych szablonów?

W piątek wróciłem z wakacji, także w tym miesiącu zostanie wprowadzona aktualizacja.

Jeśli chodzi o propozycje rozwoju softu to właśnie nowe szablony pojawiały się najczęściej. Więc w ciągu dwóch tygodni zostanie wprowadzonych ok 3 do 5 szt.

W międzyczasie została wprowadzona aktualizacja poprawiająca problem z przekierowaniem na niektórych serwerach oraz został dodany język polski.

W związku z dużym zainteresowaniem zakupowym i pytaniami o promocję zdecydowałem się przedłużyć promocję do końca tego tygodnia

ceny promocyjne:

wersja lite          340 PLN  (100 domen)

wersa stan         612 PLN (350 domen)

wersja pro:        972 PLN (3000 domen - ograniczona czasowo do odwołania dla nowych kupujących)

Z ciekawości sprawdziłem także co się dzieje na stronie, która została postawiona w 5 minut za pomocą softu, pozycje nie spadają a przypominam, że strona nie 

dostała ani jednego linka. 

fAy58m2.jpg

Krótka recenzja: Program rzeczywiście fajny, na początku można się pogubić i musiałem wykonać trochę testów aby zrozumieć co i jak robić (ofc są filmy instruktażowe), żeby strony wyglądały legitnie. Na pewno gdy się nauczymy jak działa program kwestia postawienia powiedzmy 10-20 stron sprowadza się do kilkunastu minut (pomijam tworzenie tekstów). Osobiście jestem bardzo zadowolony i powoli skaluję zaplecze zaoszczędzając przy tym mnóstwo czasu. Jak dojdą nowe szablony to będzie świetnie, bo właśnie to można powiedzieć, że nieco ogranicza postawienie stron w setkach. Polecam jeżeli nie macie czasu na trzaskanie 20 wordpressów.

Jest jakiś manual jak zrobić własny szablon? Ewentualnie jakiś przykładowy szablon, na którym można się wzorować przy tworzeniu nowych? Mógłbym zaproponować userom paczki szablonów na zlecenie (tematyczne).

Black Friday 2024

W topx.pl nawet 50% taniej! - codziennie nowe promo!

Jest jakiś manual jak zrobić własny szablon?

Po zakupie programu mamy 10 gotowych szablonów. Szablony nie są kodowane więc na ich podstawie jesteśmy w stanie zrobić nowe. Najlepiej jest po prostu skopiować dany szablon i zmodyfikować go pod siebie. Taki szablon już będzie widziany przez system (wystarczy żeby znalazł się w katalogu szablonów). 

Jeśli chodzi o manual, to niedługo zrobię coś jakiego jak "szablony szybki start", gdzie znajdą się wstawki php do szablonów. Co do trudności to jest podobnie jak z Wordpressem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności