Skocz do zawartości

[NOWOŚĆ] SERPBooster program do zarządzania zapleczem oraz tworzenia stron

serpbooster

Rekomendowane odpowiedzi

Soft jest warty polecenia. Szukałem rozwiązania do szybkiego stawiania zaplecza dobrej jakości i po kilku miesiącach pracy jestem zadowolony. Funkcje działają bez problemu, obsługa jest prosta, cena bardzo przyjemna jak na możliwości SerpBooster.

Usługi seo, zaplecze, link building, copywriting e-reklama

Najlepszy program partnerski, do 40 procent prowizji od każdej sprzedaży - sprawdź tutaj

• 4 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 129
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@santer Dziękuję za opinie

Ważna informacja - Mion (systemy.internetowe@gmail.com ) nie jest już oficjalnym supportem softu, jego pomoc należy traktować tylko jako grzecznościową. 

W najbliższym czasię zdecyduję czy soft dalej będzie w ogólnodostępnej sprzedaży (być może sprzedaż będzie czasowo lub na stałe zamknięta - program będzie rozwijany

w zamkniętej grupie użytkowników posiadających już licencję)

Z okazji zbliżających się wakacji, chciałbym ogłosić być może już ostatnią promocję na SerpBoostera - 30%     

Promocja trwa od dziś do 20.06.2018

ceny promocyjne:

wersja lite          340 PLN  (100 domen)

wersa stan         612 PLN (350 domen)

wersja pro:        972 PLN (700 domen)

Przy okazji chciałbym zaprezentować losy strony testowej, która pozycjonowana jest przy pomocy Serpboostera.

Widać, że zwiększył się ruch na domenie:

fraza.jpg

Najtrudniejsza fraza dalej na pozycji nr 2

fraza2.jpg

SerpBooster - program do automatycznego tworzenia zaplecza 

W dniu 18.06.2018 o 10:26, serpbooster napisał:

Ważna informacja - Mion (systemy.internetowe@gmail.com ) nie jest już oficjalnym supportem softu, jego pomoc należy traktować tylko jako grzecznościową. 

Tak informacyjnie - od jutra 22.06  jestem na urlopie, więc do 01.07 wspomniany support  ma:  "nieczynne".

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• 5 miesięcy temu...

Z okazji Black Friday, promocja na system SerpBoostera - 40%     

Promocja w dniu dzisiejszym  23.11.2018

Aby skorzystać z promocji należy złożyć zamówienie mailowo ( support@serpbooster.com ) lub pw oraz dokonać płatności w dniu dzisiejszym. 

ceny promocyjne:

wersja lite:          299 PLN  (100 domen)

wersja stan:        539 PLN (350 domen)

wersja pro:          857 PLN (700 domen)

• 4 tygodnie później...

Z tym softem coś będzie rozwijane? Ten soft wymaga sporych poprawek z funkcjonalnościami, np jak dodaje nowe domeny do grupy w której już dodał np 50 artykułów to do nowych domen nie da się dodać tych 50 artykułow tylko trzeba dodawać do całej co mija sie z celem.

Sprawdzanie site nie działa na prywatnych proxy z proxymarket, czy ten moduł działa u innych?

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

• 4 miesiące temu...

Witam Wszystkich po dłuższej przerwie,

ponieważ wcześniejszy post wprowadza w błąd użytkowników forum  i otrzymuję wiadomości o treści: "czy ten  soft dalej działa?" Odpowiadam tak, działa ma się dobrze, jest używany przez wielu dobrych pozycjonerów i  z jego pomocą są robione bardzo trudne frazy. 

Jeśli chodzi o rozwój softu to na chwilę obecną nie widzę takiej potrzeby. Soft jest napisany tak jak chciałem, ma wszystkie przydatne funkcje potrzebne do tworzenia stron oraz publikacji artykułów. 

Użytkownik cinmar, z którym rozmawiałem telefonicznie miał problem z pracą programu ale to z winy hostingu, niestety nie podzielił się tą informacją na forum. 

Tak, żeby łatwiej było skonfigurować program dla przypomnienia załączam zdjęcia. Wymagana wersja php 5.6  i ionCube loader

Mam sygnały, że hostingi w Polsce czasem coś zablokują i wtedy pojawia się problem z działaniem programu. Ja mam zainstalowany program na vps-ie oraz na crocweb i wszystko działa ok. 

modulyphp_do_sb.jpg&key=8c80d62a2b88ba75

dodatkowe_ustawienia_php.jpg&key=142b769

• 2 miesiące temu...

Soft sprawdza się idealnie, problemy jakie można napotkać to wina większości serwerów i tak:

Sposoby na problemy z hostingami w przypadku komunikatu : 

1) Komunikat: "File not found." - może wynikać z konfiguracji Apache ( podziękowania dla @Miona )

jeśli tam jest Apache i Server API FPM/FastCGI  proszę zmienić a pliku .htacces instalacji SB
#RewriteRule .* index.php/$0 [QSA,L]
na
RewriteRule .* index.php [PT,QSA,L]

2) W przypadku błędów z Wordpressem i błędem  transport error - HTTP status code was not 200, należy sprawdzić jaki jest rzeczywisty kod błędu XML-RPC - program niestety nie pokazuje jaki jest kod błędu a jedynie że nie jest 200, dlatego by szybciej rozwiązać problem komunikacji należny uruchomić sobie np osobne narzędzie do testowania połączeń z XML-RPC. Poniżej zamieszczam kawałek kodu, należy edytować plik index.php i wpisać w niego adres do XMLRPC danej domeny i dostaniemy komunikat o kodzie błędu. 

https://megawrzuta.pl/download/8ebba7f162b209ed8f676f029c25b477.html

W przypadku błędów w komunikacji ze stronami na dedykowanym CMS należy sobie wgrać jakiś tester stron przez Curla i zobaczyć co faktycznie widzimy na stronie z którą się łączymy, czasem hostingi po kilku połączeniach blokują dostęp z danego IP dlatego że uważają to za atak. 

3) Przy zmianie jakiejkolwiek konfiguracji PHP na serwerze - może powstać problem braku komunikacji ze stronami ( kod błędów w Serpbooster ) wtedy niestety należy wszystko dodać na nowo - soft już się nie połączy ze stronami ( przynajmniej mi się się już nie udało ) 

Nierozwiązane

Niestety do dziś nie rozwiązałem problemu, dlaczego program dodaje linki z projektu A ( Kwiatki) do projektu B ( Krzesła biurowe)  przez co mieszają się linki w projektach, i tak linki o kwiatkach lądują we wpisach o krzesłach biurowych. Problem prawdopodobnie pojawia się wtedy gdy jest więcej projektów i linków ( dodanie do dedykowanego skryptu CMS) . Czy ktoś z was napotkał podobny problem? 

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

Nie zauważyłem mieszanie się linków, za to nie polecam odpalać na cronie kilkunastu projektów naraz, po północy jak startuje z dodawaniem to po prostu się nie wyrabia i zabija bazę i hosting.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Działania silnika dodającego było przewidziane na działanie liniowe, czyli oprogramowanie pobiera jeden rekord z bazy, który jest w kolejce i następuje obsługa dodawania na zdalnej domenie (hostingu), co zajmuje (n) sekund  czasu. Do czasu zakończenia status tej operacji jest nieznany i NIE można określić "... co dalej... " w związku z tym odpalenie (n) cronów w tym samym czasie  destabilizuje działanie systemu, gdyż każde zadanie crona OS odpala jako osobny i współbieżny wątek.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Ok to ważna informacja donośnie tego silnika.  Natomiast ja mam 1 crona i dodanie artykułów co 1 min dlatego ciekawi mnie dlaczego do artykułów w ded skrypcie CMS lądują linki z innych projektów skoro w danym projekcie są tylko linki X a nie Y. Czy wysłużenie czasu Crona rozwiąże ten problem? Czy te ustawiania w projekcie jak grupowanie domen i linków mogą coś mieszać przez to? 

ser.jpg

Nie pamiętam już dokładnie szczegółów polityki linkowania. Chyba była oparta o kategoria grup domenowych, a nie konkretne projekty.

• 2 miesiące temu...
4 godziny temu, kamilp7 napisał:

Zgłosiłem to do supportu ale niestety od kilku dni cisza.

Sprawdzałeś czy wersja PHP jest zgodna z tą jaką program wymaga i czy posiada niezbędne biblioteki wyszczególnione między innymi parę postów wyżej ?
Sprawdzałeś czy serwer na którym jest system  serpbooster (IP/HOST) nie jest blokowany przez serwer na którym wykonujesz instalacje serwisu zapleczowego ?

• 1 miesiąc temu...

Niestety po raz kolejny program po pewnym czasie przestaje działać i nie wiadomo co jest przyczyną. Dla osób które mają problemy z połączeniem załączam tester połączenia XML którego nie ma w Serpbosterze i każdy błąd nie wiadomo co oznacza. Autor nie odpowiada na maile i zamknął temat poprawek. 

https://megawrzuta.pl/download/f5859a59d55bb59e821aaa90c15c125b.html

( należy rozpakować na serwerze, wpisać dane do połączenia w pliku testdomeny.php )

Przykład program zwraca bład: transport error - HTTP status code was not 200 a plik do testów połączenia XML działa poprawnie z tego samego IP i katalogu instalacji dla danej domeny połączenie z https://XXXXX/xmlrpc.php - status połączenia: OK -  Post id is: 721.

Innym softem można również dodać posty, ale SERPboster się już nie łączy i tematu nie da się rozwiązać, @Mion może masz sugestie co można sprawdzić co jest problemem ponieważ nowej instalacji nie mogę zainstalować, ale obstawiam że działa bo to już 3x taka sytuacja z tym softem, że tak się dzieje. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności