Skocz do zawartości

Wyprowadzenie strony z filtra

krzys2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam pewną stronę, do której prowadzi około 50.000 linków z około 500 domen. 95% linków są niskiej jakości bądź wręcz można powiedzieć szkodliwych dla strony. Stronę też trzeba przebudować pod względem linkowania wewnętrznego, co planuję zrobić. Strona obecnie jest na subdomenach, chcę przebudować na katalogi. Częśc tekstów może być po części kopią (nie całe teksty, pojedyńcze zdania), chciałbym uzupełnić o autorskie teksty.

Chcę stronę wyprowadzić z filtra algorytmicznego.

1. Czy byłoby dobrym pomysłem zrzec się wszystkich linków?

2. Czy byłoby dobrym pomysłem nie robić przekierowania podstron na nowe adresy aby linki prowadziły na strony 404?

3. Starać się przebrać linki i czekać na reakcję google?
Pozdrawiam

Krzysztof

1. Co do disavow to nie wiem, nie sprawdzałem. Ale wątpię, że to pomoże.

2. Jeśli do podstron prowadzą kiepskie linki to lepiej nie przekierowywać i zrobić 404, a najlepiej 410.

3. Do planu napewno warto dorzucić pozyskanie dużej ilości dobrej jakości "naturalnych" linków.

No i to prawdopodobnie będzie długa droga zanim domena będzie spoko.

specjalista-googleads.pl - prowadzenie kampanii Google Ads (AdWords)

www.smart-seo.pl - skuteczna reklama w Google :) 

• 1 miesiąc temu...

Wg. mnie jeśli tych linków jest dużo, to pomóc może (i to z czasem) jedynie ich usunięcie. Disavow to zdecydowanie za mało. Dla mniejszej grupy linków, ostatecznie może i tak.

Również bym nie przekierowywał syfu.

www.tebim.pro - Rozwiązana dla e-biznesu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności