Skocz do zawartości

Podszywanie się

chcewypoczac

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem dlaczego akurat frajer korzysta z mojego adresu email ani skąd go ma.

Zaczęło się wczoraj około godziny 15.

Dostaję emaile iż email nie dotarł.

Frajer zrobił jakiś błąd bo wszystkie adresy email wpisuje w formie powtorzonej: nazwa@domena.plnazwa@domena.pl

Od wczoraj dostałem około 17tyś takich zwrotów i cały czas przychodzą.... Jedyny trop to we wiadomości jest adres internetowy zarejestrowany w panamie. Napisałem rejestratora domeny email.

Frajer spamuje poprzez linka do gier hazardowych... Treść emaila, nazwa domeny jak i portal jest po polsku. W emailu polskie fonty, składnie napisane więc podejrzewam że to jakiś polak.

Jak dorwać ku***a?

This message was created automatically by mail delivery software.

A message that you sent could not be delivered to one or more of its
recipients. This is a permanent error. The following address(es) failed:

miko_pl@wp.pl
    host mx.wp.pl [212.77.101.4]
    SMTP error from remote mail server after RCPT TO:<miko_pl@wp.pl>:
    550 "miko_pl@wp.pl": Podane konto jest zablokowane administracyjnie lub nieaktywne / This account is disabled or not yet active (#5.1.1)

Masz dziurawego WP, w którym podałeś ten adres e-mail.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Ktoś po prostu wykorzystuje Twój adres do wysyłania spamu.Sam mam często ten problem i tak na prawdę nie wiele da się tu zrobić.

Masz treść wysyłanego maila? Pewnie tak, napisz do mnie na PW to podpowiem co zrobić.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

11 minut temu, MaxPan napisał:

Musi być gdzieś formularz kontaktowy do formularz rejestracyjny podłączony pod ten email. Obstawiam kontaktowy.

Na pewno nie na moim serwerze.

Tą domene mam tylko pod konto pocztowe.

Z twojego nie jednoznacznego wpisu można wnioskować, że ktoś podszywa się pod ciebie jako nadawca maila.  Można to łatwo zrobić ale też można łatwo zablokować konfigurując filtry. .  Jeśli nie wiesz jak to skontaktuj się z administratorem twojego serwera pocztowego.  

Skąd ma twój adres email?  Ty powinieneś wiedzieć lepiej skąd. Pomyśl. 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności