Skocz do zawartości

Dwie domeny jedna zawartość - moja i złodzieja. Nie iframe. Jak?

homer

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam swój skrypt więc, nie wiem jakie są jeszcze "gotowce". Ale chyba każdy nadaje się, polskie strony tak często nie kradną, wcześniej w branży kredytowej kradli ale podstrony ( w całości) zazwyczaj z różnych serwisów, później z nich kleili jedną nowa lub tak i dawałi podstrony na hakowanych domenach lub doory. Była dyskusja na forum Google nawet. Na googlowskim (globalnym) Twitterze też jak dobrze pamietam pokazywali im te duplikaty co wyżej rankują jak oryginał, wtedy oni zapodały nowa oczywiście zakamuflowaną teorię, że sam fakt zdublowanego kontentu nie przekreśla wartości strony :D 

Proceder nasilił się bo zaczęli otwarcie sprzedawać skrypt do kopiowania całych stron, ale mówię to nie PL. Co nie znaczy, że ktoś inny nie kopiuje Polskich stron. Ale raczej nie Polacy u Polaków, po za tym przypadkiem z kredytami który opisałem wyżej, nie widziałem większych przypadków. Kopiowanie blogów o hackach z grami pod subsms, to nie liczy się bo to są dzieciaki z wiadomego forum.

Jest to bardzo wkurzające, chyba tuż za hakami stron co mnie nieziemsko wkurza. Ale niestety cięzko z takim czymś walczyć. Ostatnio wydałem okrągła sumę na przepisanie na nowo jednego serwisu tylko i wyłącznie dla tego że był bardzo podatny na haki i spam sposobem o którym nawet nie podejrzewałem, że istnieje. 

Ale trzeba do tego podchodzić z luzem, ja myślę, że admini miejscówek gdzie my wstawiamy linki ( bo jest taka możliwość) też wkurzają się nieziemsko, że maja 30k profili a realnie na forum dyskutuje 500 z czego polowa próbuje zrobić szeptankę.

W Polsce ja osobiście zauważyłem, że lubią kopiować same treści i wklejają je do swoich stronek często zupełnie na innych skryptach, po prostu robią zasys treści i tyle. Kopiowane są treści nawet z blogów sklepów internetowych większych i tych mniejszych to nie ma znaczenia. Nic z  tym nie idzie zrobić.

Szkółka sadzonek winogron w Dolinie Prądnika, sprzedaż sadzonek winorośli.  |  Przewodnik po Ojcowie: Strona o Ojcowskim Parku Narodowym  

@AdamBoganD ALe ty w gorącej wodzie kompany, niektórzy pracują i nie mają czasu na natychmiastowe odpowiedzi :)

Co do problemu to zostało rozwiązane, i to przez admina z  hostingu gdzie mam postawioną stronę na linuxpl. I najlepsze, że pisałem oficjalne "tickety" to mnie zlewali, wlazłem na ten czat co jest na stronie, i koleś wszystko rozwiązał, w sensie zablokował tamtą stronę ma ona teraz 403 :)

W sumie ten admin sam dokładnie nie wiedział na czym myk polega, ale domyślał się, że była inna strona ukryta dla gogle która szła przez inną, która udawała gogle bota z ciągłymi zapytaniami czy co tam, wszystko się gdzieś wrzucało w eter, i na koniec ta stronkaklon pobierała dane z tego któregoś ich serwera, bo to działało jak ramka, i wszystkie blokady po ip czy tej domeny nic nie dawały. Dopiero wyselekcjonowanie tego ip pseudo bota/botów rozwiązało jak na tą chwilę ten problem.

@MaxPan ten admin też właśnie doradził, ab jakoś ukryć stronę poprzez puszczenie w cloudflare, chyba będę musiał poczytać jak bedzie czas z czym to się je i czy moja pozycja w goglach nie ucierpi :<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności