Skocz do zawartości

Onet, WP i Link Popularity ?

webcenter

Rekomendowane odpowiedzi

Ale czy w wp i onet Title i reszta meta tagow musi byc "spamujaca", aeby miec dobre pozycje ?. Ogladalem sobie topowe strony i wszystkie prawie mialy powtarzane wielokrotnie slowa kluczowe w title, description, keywords.

Krotko i tresciwie: DOKLADNIE! (i co z tym k*** zrobic?)

DOKLADNIE! (i co z tym k*** zrobic?)

nie do kożna się z tym zgadzam na pierwsze pozycje są w kliku kategoriach strony wprowadzane ręcznie np google https://szukaj.onet.pl/query.html?col=all&qt=google

no chyba nikt mi nie napisze że google jest "spamująca onet"

Canon sony aparaty cyfrowe, kamery cyfrowe - promocja. Atrakcyjny system ratalny. Katalog stron www

• 3 tygodnie później...

Widze ze linki maja cos do powiedzenia. Ale przetestowalem Oneta w inny sposob. Wybralem dosc popularne slowe 2000 zapytan, i skopiowalem meta, title i opis ze strony ktora byla na 1 miejscu. Bylo to nie czyste i nie ladne. Ale dzieki temu znalazlem sie na 2 miejscu, po tamtej stronie. Dodam ze linkow do mojej nowej strony nie bylo wiele. A onet zaindeksowal ja w ciagu tygodnia. To co opisalem mnie samego zadziwlo. Czyli wynika z tego ze onet jest nieobliczalny;-)...

A ja nie będe miał sygnaturki

• 4 miesiące temu...
wp i onet Title i reszta meta tagow musi byc "spamujaca", aeby miec dobre pozycje

Wniosek? Wyszukiwarki wykorzystane na onet i wp promują spam :-)

Szukaj.onet.pl w ogóle (gdyby nie potężne nakłady na reklamę Onetu w TVN-ie) stałaby sie wyszukiwarką zasobów republiki.

Nie wyobrażam sobie korzystania w indeksu który na jednej stronie wyników daje mi tylko jedną nazwę domeny. Dzieje sie tak gdy domena posiada wiecej niż 25 zindeksowanych dokumentów. Szukaj.onet.pl powinno nazywać sie wskazywarką a nie wyszukiwarką ponieważ żeby znaleść inną domenę czasami trzeba sie przebijać przez kilka kolejnych stron z jednym adresem. Pisałem do nich o tym parę razy, że ten pomysł to totalna porażka ale chyba taka jest polityka firmy ponieważ mnie ignorują. Moim zdaniem to poważny regres i jak wskazują statystyki taka praktyka zaczyna sie mścić okrutnie. W tej chwili zgodnie z moimi danym ponad 70% zapytań pochodzi z google. Czasami troche nie rozumiem klientów, którzy upierają się na takie egzotyczne gadżety :-) jak onet. Powiedziałbym, ze onet jest dinozaurem rynku SE ale dinozaur to wszak duże i mądre zwierzę a onet...??? Cóż! No comments.

Co do zmian treści wpisów w katalog.onet.pl to jest to praktyka dość częsta i nie widze tutaj większego problemu jeśli...

Jesli zmiany (szczególnie treści tytułu wpisu) nie będą wprowadzały zamieszania. Dodawałem do katalogu stronę firmy Taurus. Oczywiście moderator katalogu zastosował zwykłą strategię i zostawił tylko nazwę. Troche to głupie kiedy trzeba wybrać z 20 firm, o dokładnie tej samej nazwie, tą jedną o która nam chodzi. Porażka. Najgorsze jest to, ze przez notoryczne skracanie tytułów Onet nie pozwala nam wykorzystać potencjału tego katalogu. Tak jakby siec ograniczała sie tylko do zasobów polskich, gdzie za wszelką cene trzeba dbać o interesy onetu.

Z wp jest troszkę inaczej. Zgodnie z danymi klienci z wp (mimo, ze nieliczni) dłuzej pozostają w serwisie i częściej dokonują zakupu, wiec może jest o co walczyć. Ponadto wp jako chyba jedyny duży (częto aktualizowany) portal utrzymuje zgodność ze specyfikacją XHTML, czego niniejszym ekipie wp gratuluje.

Mali inwestorzy również zarabiają na giełdzie? Możesz sam się tego nauczyć

Dreamsphere Live Trading Room

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności