Skocz do zawartości

base64_decode a usunięcie stron z indeksu Google

Rekomendowane odpowiedzi

Jedna z moich starych stron została zainfekowana przez base64_decode. Złośliwy kod został usunięty, jednak za tydzień, póki byłem na urlopie, w indeks Google trafiło 24K stron japońskich towarów. Teraz one oddają błąd 404, ale Google nie spieszy ich usuwać. Ręcznie to podsyłać do narzędzia Google do usunięcia - szkoda czasu. Kto miał podobny problem? W jaki sposób go rozwiązywali? Jak szybko poradzili z tymi stronami? Dzięki za pomóc. :)

P.S. Przepraszam za mój polski. :)

Magazyny, powierzchnie magazynowe do wynajęcia - wareteka.pl

podstrony shakowane nie maja linków wewnętrznych dla tego wyindesowanie trocha potrwa. Daj w .htaccess przekierowanie z 404 na główna.

Później bierzesz url wszystkich podstron z Google, site:twojadommena.pl i dajesz do pierwszego lepszego indeksera.

Niestety, to trwa. Nic nie przyśpieszysz. Im większy serwis tym dłużej.

Pingowanie nic nie daje. zgłaszasz nową mapę do GSC, pobierasz jako Google i czekasz. Nic więcej nie zrobisz. Oczywiście w pierwszej kolejności należy "wyczyścić" serwis.

E.

Tak dla pocieszenia dodam.

To już przeszłość. Wszystko wyczyszczone, ale to jest efekt braku aktualizacji, instalowania niewiadomoczego na WP i Jomlii.

#Nowoczesna

nowoczesna.jpg

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

No jeśli jest dziura w samym CMS, to te protokoły na pewno nie pomogą. Heh. To teraz mam tak samo jak z nowoczesną. 24K wyników szlaku. Spodziewam się, że to powoli będzie usunięte. Ale fakt, że indeksuje się szybko, a usuwa się nie. )))

Magazyny, powierzchnie magazynowe do wynajęcia - wareteka.pl

Skieruj roboty Google na nie istniejące URL (jak opisałem wyżej), to przyspieszy. Sprawdziłem osobiście.

Co do CMS, WP, Joomla z zasady są dziurawe. Zobacz sobie spis aktualizacji w każdej aktualizacja systemów bezpieczeństwa, jedno latają drugie hakery znajdują.

Ostatnio mi Turcy kolejny raz na Joomla włamali się, to zostawili nawet plik tekstowy gdzie polecają zmienić CMS :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności