Skocz do zawartości

Standard Mobile Pages Project – AMP

Pozycjoner.pro

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Projektujemy nową stronę firmową i jedna z funkcji na której mi zależało to zgodność kodu z AMP.

Od programisty dostałem informację, że tak naprawdę AMP oznacza, stworzenie kolejnej wersji strony pod urządzenia mobilne.

Z powodu ograniczeń czasowych i budżetowych, zabronował mi, że tylko jedna podstrona, ta na której mi najbardziej zależy będzie wykonana dodatkowo w tym standardzie.

Czy waszym zdaniem, takie rozwiązanie ma sens ?

Pozdrawiam

NIE

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zgodność strony z standardami mobilnych urządzeń obecnie to konieczność, jak depilacja u kobiet. A koder oczywiście może różne bajki opowiadać tylko dla tego żeby mniej napracować się a kasy wzięć tyle samo. Powiedz koderowi, że strona firmowa, jeszcze w takiej branży, zaprojektowana w 2017 roku po prostu nie może być inna i tyle. Myślę, że on stronę 

https://www.ampproject.org 

widział, tam wszytko pisze.

22 godziny temu, Pozycjoner.pro napisał:

Z powodu ograniczeń czasowych i budżetowych, zabronował mi, że tylko jedna podstrona, ta na której mi najbardziej zależy będzie wykonana dodatkowo w tym standardzie

To trochę bez sensu

Jak już robi coś to niech się przykłada też do standardów.

To też mu powiedz że za podstrony zapłacisz mu inną cenę:)

IMHO Ten cały ampproject, to  jakiś twór wymyślony na siłę.

698340_ampproject.jpg

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• 2 tygodnie później...
Dnia 27.07.2017 o 13:20, MaxPan napisał:

Powiedz koderowi, że strona firmowa, jeszcze w takiej branży, zaprojektowana w 2017 roku po prostu nie może być inna i tyle.

Święte słowa.

AMP jest dziś tym, czym Responsive Web Design był w 2013 roku. Koder jak najbardziej ma prawo kasować więcej, bo jest to pewnego rodzaju innowacja a więc coś czego wszyscy w konkurencji nie oferują "w standardzie" a jak znam życie i zepsucie branży to z 80% na pewno jeszcze tego nie ogarnia a 50% to w ogóle nie wie co to jest.

Ale karygodne jest to co zaproponował - mógł po prostu odmówić. Daje wam iluzję że takie wyjście pewnego rodzaju kompromisem a tak naprawdę nic nie da.

Powinno być tak, że on was pyta czy jesteście w stanie dopłacić powiedzmy 10% ceny projektu za wdrożenie nowoczesnego standardu AMP. Sytuacja WIN - WIN

no ale to trzeba trafić do odpowiednich osób a nie kogoś kto tworzenia stron uczy się z YouTube. :)

Pozdrawiam serdecznie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności