Skocz do zawartości

dziwny mail od google

jacek14

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

EDDY: wysyłają takie maile? mi się wydawało, że to jakiś precedens jest, ale fakt jest faktem, że nie mogę tego potwierdzić, bo nie tworzę skrzynek webmaster@domenka. Zrobię dzisiaj na wszystkich i zobaczymy czy coś przyjdzie. Gdzieniegdzie mogą się o coś doczepić :>

wlasnie dostalem drugiego takiego maila na serwis z notebookami tym razem :)

napisali ze tym razem

Odkryliśmy następujące, niedozwolone techniki:

* strony “Doorway� takie jak .........

zeby bylo smieszniej podstrony nadal dzialaja i WSZYSTKIE linki prowadza do prawdziwych podstron portalu!

ani doorway ani nic

jakies zarty ktos sobie robi?

edit: rozmawialem w miedzyczasie z kolega z usa i smial sie ze mnie do rozpuku

twierdzi ze google nie ma tylu pracownikow w polsce zeby bawic sie takimi mailami

tym bardziej ze tym razem znow adres maila wziety z wewnetrznej strony a nie w stylu automatu:

webmaster@domena.com

czy support@domena.com

czyli jakby ktos recznie te maile znajdowal

Nie, nie tylko tylko - moji dwaj klienci dostali takze takie maile ( mieli ukryty tekst ktorego ja nie wstawiałem, jeden z nich wstawił go sam bo nie chciał miec go widocznego a drugiemu zrobił to webmaster ktory mu robił stronę - mój błąd ze mu tego nie usunąłem )

Jedna z tych stron faktycznie po 3 dniach wyleciała z google i nie ma jej a druga jak na razie do tej pory jest - chciaz to dopiero kilka dni minęło.

pozycjonowanie - skuteczne pozycjonowanie stron

• 3 tygodnie później...

Hej jakie wnioski z upływem czasu?

Faktycznie wywaliło stronę z google? Kilka lat wcześniej podobne emaile zostały wysłane w innych Państwach. Tak mówi google... Jednak nigdzie nie piszą czy strony zostały usunięte czy nie.

Pozdrawiam

Romeo

10 lat doświadczenia! Biuro Tłumaczeń Arte et Lingua - tłumaczenia pisemne oraz obsługa językowa konferencji.

Hej jakie wnioski z upływem czasu?

Faktycznie wywaliło stronę z google? Kilka lat wcześniej podobne emaile zostały wysłane w innych Państwach. Tak mówi google... Jednak nigdzie nie piszą czy strony zostały usunięte czy nie.

przyłączam się do pytania, bo dziś też dostałem takiego mejla :-(

"Ale kochany! Nie ma żadne "tylko"! Nic! Żadnej roboty nie wezmę, nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!"
1% dla Antka

Ania M.

Kszynka a ukrywałeś coś na stronie?

B)

ale z tego co widzę, to na razie strona wyleciała z katalogu Googla i z DMOZa (?!)

a w wynikach wyszukiwania itp jest po staremu

PS. kszynka nie Kszynka

"Ale kochany! Nie ma żadne "tylko"! Nic! Żadnej roboty nie wezmę, nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!"
1% dla Antka

Ania M.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności