Skocz do zawartości

dziwny mail od google

jacek14

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A jaki ja jestem zdziwiony widząc twoją stronę w DMOZIE i katalogu google B)

Romeo

w dmozie to ja mam jeszcze 6 swoich stron oprócz tej wywalonej

:-)

"Ale kochany! Nie ma żadne "tylko"! Nic! Żadnej roboty nie wezmę, nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!"
1% dla Antka

Ania M.

Bardzo przepraszam za offtopic ale skoro o DMOZie, to przypomina mi się genialne czyszczenie w https://dmoz.org/World/Polska/Komputery/Int...Promocja_stron/ .Patrzę i widzę, że nic się nie zmieniło. Ale jaja! Wciąż tam jestem B) ale wstyd.

[edit]

a maile od Google łatwo rozpoznać - mają treść: "Niedawno skontaktowaliśmy się z Tobą odnośnie zaległych płatności Twojego konta AdWords NUMER. Nieuregulowana kwota konta to: PLN LICZBA TYSIAKÓW.

[/edit]

Kszynka a ukrywałeś coś na stronie?
Idąc takim tokiem rozumowania bardzo wiele nowoczesnych stron powinno dostać bana za "ukrywanie czegoś na stronie"... Chociażby rodzimy serwis home.pl który to od niedawna na swojej stronie jawnie ukrywa warstwy <div id="box3" style="display:none"> itd. prezentując w sposob (moim zdaniem ciekawy) swoją ofertę. W końcu "ukrywanie" warstw ma nie tylko na celu ukrywanie przed przeglądającymi stronę internatami niezliczonych słow. kluczowych strategicznych dla danego serwisu, ale też zastosowania związane z prezentacją treści.

Tylko czy google o tym wie i potrafi weryfikować jedno od drugiego ;)

Zatem jak odróżnić ukryte warstwy prezentacji oferty przykładowo w serwisie ogłoszeń motoryzacyjnych gdzie mamy podział na:

1) <div id="dynamiczna1"><h1>Opis auta</h1><p>Dalej jakaś treść</p></div>

2) <div id="dynamiczna2"><h1>Zdjecia auta</h1><p>Dalej jakas tresc</p></div>

3) <div id="dynamiczna3"><h1>Parametry techniczne</h1><p>Dalej jakas tresc</p></div>

od takich samych ukrytych warst o stricte spamerskim przeznaczeniu.

Moim zdaniem jest to prawie niewykonalne chyba, że google wprowadzi jakiś nowy algorytm wykrywania ich widzialności po przez wyszukiwanie w kodzie funkcji JS odpowiedzialnych za ich uwidacznianie...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Tylko czy google o tym wie i potrafi weryfikować jedno od drugiego

też tak myślę, dlatego też sądzę, że ktoś podkablował

trochę się dziwię, bo stronę zrobiłem kilka lat temu i

praktycznie od tamtego czasu była pozostawiona sama sobie

a były tam linki do innych stron (taka pozostałoś z czasów

gdy katalogi nie były jeszcze tak popularne)

:-)

"Ale kochany! Nie ma żadne "tylko"! Nic! Żadnej roboty nie wezmę, nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!"
1% dla Antka

Ania M.

Sam już nie wiem piszą że za spam można usunąć stronę z google, a na innej podstronie piszą że wnioski podające strony ze spamem są przyjmowane ale te strony nie są usuwane poprzez te wnioski tylko wyciągają z tych wniosków kolejne wnioski na przyszłość w celu walki ze spamem lol.

Sam nie wiem czy rozumiem to co napisałem

Romeo

10 lat doświadczenia! Biuro Tłumaczeń Arte et Lingua - tłumaczenia pisemne oraz obsługa językowa konferencji.

co do dalszych losow tych maili to jedna stronka (wyslalem prosbe o ponowne zaindexowanie tych dwoch) wrocila ale jeszcze nie ma podstron zaindexowanych

a na druga google bardziej sie uwzial i wciaz ma status:

"Ze względu na naruszenie Wskazówek dla webmasterów w indeksie Google nie są aktualnie uwzględnione żadne strony tej witryny"

wiem juz od wlasciciela strony ze na 99% komkurencja doniosla na niego , ponoc w mailach sie odgrazali...

Cześć

Mnie też to spotkało:(

A jak wysłałeś wniosek o ponowne przyjęcie do google?

W polu wybierz witrynę mam tylko wybierz witrynę, jak dodać swoją?

W moim przypadku też konkurencja i jest to bezsensu bo spam spamowi nierówny.

W każdym razie nie ma zmiłuj się inne strony zostawię w spokoju ale mam nadzieję że wszystkie konkurencyjne ze spamem też polecą.

I pytanie z innej beczki jeśli tekst jest nie ukryty a zawiera słowa kluczowe w formie zdaniowej to tez jest spam?

Pozdrowienia

A jak wysłałeś wniosek o ponowne przyjęcie do google?

W polu wybierz witrynę mam tylko wybierz witrynę, jak dodać swoją?

No i ja też mam wątpliwą przyjemność, że dostałem takiego emaila i po 3 dniach wywaliło mi stronę. Faktycznie, stronę robiłem kilka lat temu, a że była cała we flashu to dodałem słowa kluczowe w warstwie poza widzialnością. I zapomniałem o tym. Najgorsze jest to, że wywaliło mi nie tylko tę stronę ale i kilka na tej samej domenie. Tamte były bez spamu. To już uważam za chamstwo. Widać automat zadziałał. Dołączam się do ww. postu - jak zgłosić ponownie do indeksacji, ja zrobiłem krok dalej, założyłem konto w Googlu z tą witryną, ale przy próbie weryfikacji automat odpowiada, że nie może znaleść tagu w META. Kruca fuks, wstawiłem go zgodnie z podanym przez googla, i nic. Oślepł, czy co?

Edit: Dla mających podobny problem - no i udało mi się zgłosić żądanie do Googla, ale poprzez wstawienie "Twój plik weryfikacyjny", bo przynajmiej teraz podają, że usługa poprzez weryfikację Meta jest niedostępna

Tkanina juta zastępuje nieekologiczne tworzywa sztuczne w ogrodnictwie i dekoracji wnętrz, | natomiast na zewnątrz tuja szmaragd jest piękną ozdobą

takie szybkie pytanko do tych co dostali te maile - czy ukryte warstwy były w zewnętrznym arkuszu css, czy zdefiniowane w nagłówku dokumentu czy w tagach?

W zewnętrznym, ale zapewne tu zadział "życzliwy"; stronka była dość wysoko - kilka tys linków zewn.

Tkanina juta zastępuje nieekologiczne tworzywa sztuczne w ogrodnictwie i dekoracji wnętrz, | natomiast na zewnątrz tuja szmaragd jest piękną ozdobą

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności