Skocz do zawartości

dziwny mail od google

jacek14

Rekomendowane odpowiedzi

.. czy ukryte warstwy były w zewnętrznym arkuszu css, czy zdefiniowane w nagłówku dokumentu czy w tagach?

W zewnętrznym, ale zapewne tu zadział "życzliwy"; stronka była dość wysoko - kilka tys linków zewn.

u mnie były w tagach, ale podobnie jak tezeusz uważam, że tej stronie pomógł ktoś "życzliwy"

"Ale kochany! Nie ma żadne "tylko"! Nic! Żadnej roboty nie wezmę, nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!"
1% dla Antka

Ania M.

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

jestem amatorem w tych sprawach ale mam takie uwagi... Czy strony z G. wywala jakis automat czy sa za to odpowiedzialni ludzie? Moim zdaniem nie da sie skonstruowac (dobrze dzialajacego) algorytmu ktory rozpoznawalby czy zastosowane no script czy display: none sa w celach spamerskich... Dlatego wedlug mnie spamerskie strony moze wyszukiwac jakis robot ale za reszte odpowiedzialni sa ludzie. Z reszta juz sam nie wiem. Co z rozwijanymi div'ami? Mam np rozwijane menu. Przeciez po to ktos cos takiego wymyslil zeby to stosowac. Czy moge za to poleciec z G?

Aerozole Pojemniki aerozolowe Produkcja i napełnianie aerozoli

Samochody Beach Buggy

zeby nie bylo smieszniej to wlasnie sie dowiedzialem ze listy "uprzejmych' i "nadzwyczaj zyczliwych" i dbajacych o czystosc wyszukiwarki wyciekly prawdopodobnie z "G"

wiem ze ktos sortuje to teraz po krajach i bedzie udostepnione (IP adres mail i tresc ) ... he hehe

teczki macierewicza czy lista wildsteina wysiadaja przy tym

jak to wszystko sie w kolko kreci,

a moj klient juz lapki zaciera bo chce koniecznie zobaczyc komu ma podziekowac za "wypad" z googli

Ja na jego miejscu wolałbym dorwac tego spamera ktory mu ten syf na stronie umiescił.

chyba nie czytales posta od poczatku, ten 'syf' to jedna stronka z flashem

..Trzeba wyrzucić witryny, które w taki sposób próbują wybić się w indeksie.

co ty tez chcesz wyrzucic polowe stron z netu ? :blink:

@edit

aha i myslisz ze Ty mozesz spac spokojnie ze stylami w css w rodzaju visibility: hidden;display:inline; itp ?

• 2 tygodnie później...

Ja rowniez dostalem takiego maila w piatek.Google usunal nie tylko ta domene z ukrytym tekstem ale rowniez wszystkie subdomeny.

Ukryty tekst wstawil mi czlowiek bez mojej wiedzy ktory modyfikowal strone. Byly to doslownie 2 zdania ktore nic kompletnie nie dawaly.

Odrazu usunalem ten tekst zglosilem do ponownego uwzglednienia opisujac cala sytuacje (ze nie z mojej winy itp.).

Wczoraj to znaczy we wtorek wrocila strona do indexu oraz wszystkie pozycje.

Strona jest z branzy hotelowej i od jakis 3 miesiecy zaczela byc bardzo wysoko w wynikach i komus widocznie to zaczelo bardzo przeszkadzac.

Jesli strona jest powazna (nie o du**e maryny czy tapetach z laskami) i sie odpowiednio uargumentuje to jest szansa ze szybko ja przywroca.

Musze przyznac ze te 4dni dla mnie byly bardzo nerwowe i nie zycze nikomu.

Ale takim działaniem Google zaprzecza samo sobie - pisze dokładnie w informacjach dla webmasterów, że zgłoszenia nie służą do walki z konkurencją a jedynie do poprawy i umocnienia algorytmu. Czyżby Google zrobiło krok w tył?

Potrzebujesz pomysł na biznes? Zapraszam na największe forum biznesowe w Polsce!

Ale takim działaniem Google zaprzecza samo sobie - pisze dokładnie w informacjach dla webmasterów, że zgłoszenia nie służą do walki z konkurencją a jedynie do poprawy i umocnienia algorytmu. Czyżby Google zrobiło krok w tył?

Nie tylko :D

https://www.google.pl/contact/spamreport.html

Dokładamy wszelkich starań, aby zapewniać najtrafniejsze wyniki każdego wyszukiwania. Zawsze zachęcaliśmy osoby zarządzające witrynami do prostego i uczciwego prezentowania zawartości w sposób czytelny zarówno dla użytkowników, jak i wyszukiwarek. Niestety, nie wszystkie witryny stawiają na pierwszym miejscu dobro użytkowników. Próby oszukania (spam) naszych robotów indeksujących poprzez stosowanie ukrytego tekstu, maskowania lub stron przejściowych obniżają jakość naszych wyników wyszukiwania i ich ogólną przydatność.

Uważamy, że jest to zła praktyka i dlatego prosimy o powiadamianie nas o przypadkach wykrycia spamu w wynikach wyszukiwania Google przy użyciu tego formularza. Dokładnie sprawdzamy każde zgłoszenie nieuczciwych praktyk i w razie zdemaskowania faktycznego nadużycia podejmujemy stosowne działania. W skrajnych przypadkach natychmiast usuwamy spamerów z naszego indeksu, aby całkowicie uniemożliwić wyświetlanie ich stron w naszych wynikach wyszukiwania. Dane z każdego zgłoszenia spamu są stosowane co najmniej do usprawnienia algorytmów ustalania rankingu witryn i filtrowania, co z czasem prowadzi do podwyższenia jakości wyników wyszukiwania.

Dziękujemy – również w imieniu użytkowników z całego świata – za czas poświęcony na ulepszanie naszych usług. Pomagając nam w eliminowaniu spamu, oszczędzasz czas, nakład pracy i energię milionów osób.

uuu, zmienili, bo jeszcze niedawno było, że nie wywalają stron tylko polepszają algo, swoją drogą

Pomagając nam w eliminowaniu spamu, oszczędzasz czas, nakład pracy i energię milionów osób.
mogli po prostu napisać, że oszczędzają na ludziach do wyłapywania spamu w wyszukiwarce lub na inwestowaniu w technologie pomagające to robić :P

Edycja:

Google preferuje opracowywanie elastycznych i zautomatyzowanych rozwiązań problemów, dlatego też staramy się unikać bezpośredniego zwalczania spamerów. Uzyskane powiadomienia o spamie wykorzystujemy do tworzenia elastycznych algorytmów, które rozpoznają i blokują kolejne próby spamowania.

Tak brzmiał chyba ten stary zapis.

PS.

Chyba czas zacząć pisać spam reporty, zamiast dodawać do katalogów 8-)

Potrzebujesz pomysł na biznes? Zapraszam na największe forum biznesowe w Polsce!

bedzie udostepnione (IP adres mail i tresc ) ... he hehe

Dmn a myslisz ze takie spamRaporty z darmowych maili i egzotycznych IP maja dla google jakas wartosc?

Ale w tym linku do spamreportu, który podaliście nie ma pola na email ?

chyba, że potem jest to wymagane jak się naciśnie "prześlij" ??

Jeśli zbliża się Twój ślub i wesele to pewnie oglądasz różne suknie ślubne. Ciekawe suknie ślubne znajdziesz pod linkiem. Jak wiadomo suknie ślubne są tylko dla kobiet ;)

4.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności