Skocz do zawartości

Szablonowanie i duplikacja treści?

Pizza

Rekomendowane odpowiedzi

Co to jest te enigmatyczne "Szablonowanie " ?

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Panowie, szablonowanie to od szablonu. Powtarzalność. ;)

Sklepy internetowe są trochę inaczej traktowane jeśli chodzi o duplikację treści.  A tak naprawdę duplikacja to mit.  Chyba, że ktoś Cię podpieprzy to wówczas dostaniesz filtr za duplikację.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Dokładnie, trochę się zgodzę z przedmówcą:)

Mam długi czas strony a dokładniej blogi z kilkoma wpisami zdublowanymi co do joty ze strony firmowej które jeszcze są postawione na tym samym serwerze(innym niż strona firmowa) a są w top 10 już długo:)

Chociaż ja namawiam do unikalnych opisów.

Ale na temat, takie doświadczenie:

Kiedyś utworzyłem główny sklep na Licencji GNU znanego skryptu.

Nazwa domeny nie zawierała frazy tematu sklepu ot jakaś dziwna nazwa.

Potem utworzyłem około 100 podobnych sklepów na hostingu seo, inne ip itd tarlalala

Tu natomiast adresy domen (regionalne oraz najwyższego poziomu pl) miały nazwę frazy w nazwie domeny a nie które miały nazwę nie na temat sklepu (asortymentu) tylko słowo nie związane z tematem sklepu, opisy do przedmiotów były unikalne wszędzie.

Sklepy były pozycjonowane itd.

Po jakimś czasie nawet długim nie które domeny ale tylko te z frazą sklepową dostały po filtrze a nie które są do dzisiaj a nawet zajmują ładne miejsca w serpach.

To tak po krótce chciałem się z Wami koledzy podzielić takim testem :)

• 2 tygodnie później...

Niby google potrafi obniżyć wartość strony jeśli wykryje duplicate content, zależy jaki % na stronie jest właśnie takiej treści. A co do sklepów, to racja że są trochę inaczej traktowane. Mimo wszystko dobrze postarać się o jak największą unikalność. 

Kto pyta, nie błądzi  :nauka:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności