Skocz do zawartości

Copywriter prosi o pomoc dla żony i daje artykuły w zamian.

oldi

Rekomendowane odpowiedzi

11 minut temu, Toto napisał:

Dodam, że moje też pozostają bez odpowiedzi, niestety. A chciałbym wiedzieć na co dokładnie jest 30 tys zł zbierane, i co wydarzy się za 8 dni?

Co wydarzy się za 8 dni? Zakończy się zbiórka, będzie wschód i zachód słońca. Sorry za żart, ale nie rozumiem.

30 tysięcy zbierane jest na koszty leczenia (Aśka wymaga stałego leczenia). Mam Ci wypisywać, że 150 zł na kardiologa a 200 zł na lek x? Prawda jest brutalna. Choroba Aśki jest nieprzewidywalna. W tym roku przeszła operacje, których miało nie być. Przykład? Pewnego pięknego dnia z głowy, przez skórę wyskoczył dren. W ciągu kilku godzin musieliśmy spakować się i jechać do kliniki na drugi koniec Polski na operację. 

Kiedyś, w styczniu pojechaliśmy na mały zabieg. Komplikacje spowodowały, że z kliniki na drugim końcu Polski wróciliśmy ... w kwietniu.

Jakiś czas temu usłyszałem od Niej "coś mi leci z głowy". Otworzyła się rana po wcześniejszej operacji. Na szczęście już się zamyka.

Każde takie leczenie to koszty.

Leki, które musi brać to koszty.

Niektóre koszty (np. leki) są mierzalne. Łatwo policzyć, co po co i za ile. Ale nie wszystko można przewidzieć prawda? Po to są te pieniądze. Po to, by w razie potrzeby po nie sięgnąć i sfinansować leczenie, które akurat w tym momencie jest konieczne.

Wiesz co, Aśka siedzi obok mnie i po prostu jest Jej przykro. Nie oszukuje, jest po prostu chora. I po takich podejrzeniach może czuć się z tego powodu winna.

• Odpowiedzi 134
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
12 minut temu, oldi napisał:

Co wydarzy się za 8 dni? Zakończy się zbiórka, będzie wschód i zachód słońca. Sorry za żart, ale nie rozumiem.

:) dobry żart

Obok Ciebie siedzi Aśka i jest jej przykro? To wielka nieodpowiedzialność z Twojej strony.

Rozumiem, że z Waszego punktu widzenia wszystko jest OK.

Izolacje Natryskowe - Ocieplanie pianką Warszawa - Poddasza i stropy. 

https://docieplanie-poddaszy.pl/  a może wybierz sobie coś pożytecznego na https://szlabany24.pl 

W mojej opinii Oldi odpowiedział na większość pytań i to cieszy. Dlatego mam nadzieję, że wpłacone przez nas pieniądze nie zostaną zmarnowane. Dobrze, że nie schował się pod ziemię :) Kilka ważnych spraw pozostaje jeszcze na pewno do doprecyzowania - ale tym się pewnie zajmie administracja forum. 

30 minut temu, Toto napisał:

@oldi wiesz jaki jest tu jedyny problem. Otóż, po kilku Twoich wypowiedziach, ja osobiście widzę jeden: Kręcisz.

Zamiast napisać: Jako wiceprezes nie pobieram żadnego wynagrodzenia, to Ty piszesz jak do idiotów. Nie pobieram

Zamiast wyjaśnić po co wykonywać taki obieg pieniędzy, to Ty nie widzisz w tym nic dziwnego. Nie widzę.

Zamiast napisać, za 8 dni mam termin zapłaty za leki - to Ty nic nie wspominasz, tak jakby kampanie na FB prowadził ktoś inny. A jak prowadzi ktoś inny to z ciekawości zapytam: kto? Mam kłamać, by było OK? Fakt, nie prowadzę tego FB. Zajmuję się tym mama Aśki.

Jak to wszystko czytam to z pewnością chciałoby się machnąć ręką i pójść dalej, nie rozgrzebywać, ale już za chwilę zapala mi się światełko, że tego właśnie Ty potrzebujesz, najlepiej zamknąć i zapomnieć, żeby smrodku nie było w sieci, żeby nikt na forum nie wymieniał nazwy fundacji, bo jeszcze ktoś będzie chciał wyszukiwać. A ja myślę inaczej, a Twoje działania i wyjaśnienia utwierdzają mnie w tym przekonaniu. Jedynym moim błędem jest opóźnienie w realizacji tekstów. Doszukujesz się rzeczy, których nie ma.

Fundacji chorych
na zespół Dandy-Walkera
"Podaj dalej"

11 minut temu, mks22 napisał:

W mojej opinii Oldi odpowiedział na większość pytań i to cieszy. Dlatego mam nadzieję, że wpłacone przez nas pieniądze nie zostaną zmarnowane. Dobrze, że nie schował się pod ziemię :) Kilka ważnych spraw pozostaje jeszcze na pewno do doprecyzowania - ale tym się pewnie zajmie administracja forum. 

Za wszystkie Twoje odpowiedzi mogę Ci tylko podziękować. Rozumiesz temat.

12 minut temu, mks22 napisał:

W mojej opinii Oldi odpowiedział na większość pytań

@mks22 dziękuję za Twoją opinię.

Nie wiem czy inny zgodzą się z Twoją opinią - ja się nie zgadzam.

https://docieplanie-poddaszy.pl/  a może wybierz sobie coś pożytecznego na https://szlabany24.pl 

Nie musisz, jeśli masz jeszcze jakieś pytania/wątpliwości, to masz prawo dopytywać i żądać wyjaśnień. Ja na ten moment już jestem usatysfakcjonowany wyjaśnieniami. Tyle z mojej strony. 

Chociaż nie uważam, że Oldi zachował się od początku fair. Moim zdaniem jego obowiązkiem powinno być przedstawienie tych wszystkich informacji już w pierwszym poście na forum. Uważam to za spore zaniedbanie z jego strony. 

15 minut temu, oldi napisał:

Jedynym moim błędem jest opóźnienie w realizacji tekstów.

Zostawiam to, niech oceniają inni. W moim odczuciu można to było wszystko napisać jaśniej, dać więcej szczegółów, nie używać trików.

19 minut temu, Toto napisał:

:) dobry żart

Obok Ciebie siedzi Aśka i jest jej przykro? To wielka nieodpowiedzialność z Twojej strony.

Rozumiem, że z Waszego punktu widzenia wszystko jest OK.

Nie, nie jest OK. Zawaliłem terminy, milczałem. Potrafię przyznać się do błędu.

17 minutes ago, oldi said:

Za wszystkie Twoje odpowiedzi mogę Ci tylko podziękować. Rozumiesz temat.

Nie wiem, czy rozumiem temat, ale na pewno nie mogę się zgodzić z Twoją opinią, że jedynym błędem jakim popełniłeś, było niedotrzymanie terminów... Tak jak wspomniałem, podałeś zbyt mało informacji w pierwszym poście, co wzbudziło uzasadnione podejrzenia. 

10 minut temu, mks22 napisał:

Nie wiem, czy rozumiem temat, ale na pewno nie mogę się zgodzić z Twoją opinią, że jedynym błędem jakim popełniłeś, było niedotrzymanie terminów... Tak jak wspomniałem, podałeś zbyt mało informacji w pierwszym poście, co wzbudziło uzasadnione podejrzenia. 

Przyjmuję to i przyznaje Ci rację. Tak jak napisał MaxPan o sobie, dla mnie też to jest jakaś lekcja życia. Mogłem podać więcej informacji, dane fundacji itd. Jeśli jeszcze macie jakieś wątpliwości, po prostu pytajcie. Wracam do pisania i jak wspomniałem wcześniej, napiszę tu kto teksty już otrzymał.

Niektórzy z Was przed chwilą otrzymali odpowiedzi na swoje maile i  teksty (aktualnie w realizacji "pożyczki - synonimy"), ale to nie jest najważniejsze. Przed chwilą tata Aśki i założyciel fundacji rozmawiał z Toto. Myślę, że ta rozmowa wiele wyjaśniła. O szczegółach nie wspominam. Jak #Toto będzie chciał, zrobi to sam.

Panowie, trafiłam tu przypadkiem - ktoś na stronie Fundacji Po Prostu Pomagam wkleił link do tej rozmowy.

Szczerze powiedziawszy jestem załamana, tym, co tu wypisujecie. Ja rozumiem czujność, szczególnie w dobie ostatnich wielu fałszywych zbiórek. Ale w swoich domniemaniach, dociekaniach w pewnym momencie straciliście obiektywizm, zatraciliście się w swojej teorii spiskowej, zupełnie tracąc cel z oczu. Po drugiej stronie siedzi rodzina, która zamartwia się tym, co się tu wydarzyło. Jestem w stałej wolontariackiej współpracy z mamą Asi - Panią Ewą, mój profil na Facebooku  mogę ujawnić w wiadomości prywatnej. Zapewniam - wszyscy jesteśmy realnymi osobami, zaangażowanymi w wolontariacką pomoc Asi. Wszystko, co negatywnego się tu wydarzyło, wynikało z niedopatrzeń, z braku doświadczenia w komunikacji. Ze swojej strony zapewniam, że jeśli pomogliście Asi, odwaliliście kawał dobrej roboty i zupełnie nie macie powodów, by przejmować się, że pieniądze zostaną sprzeniewierzone. 

Pozdrawiam,

Alicja S.

Alicja S.

OK zadam teraz Tobie ostatni raz jedno podstawowe pytanie które własnie i budzi różne domniemania. Bez zbędnych emocji proszę o precyzyjną odpowiedz (dalej pytanie)

Po co na to forum został wklejony link (

https://www.poprostupomagam.pl/pomoz_mi_zatrzymac_zycie

do jak to nazwał wiceprezes fundacji ( Fundacji chorych na zespół Dandy-Walkera "Podaj dalej") portalu pomocniczego skoro jest fundacja ma na stronie platnosci online? Po co użytkowniki naszego forum mieli wspierać pośrednio ten portal (6% zgodnie z regulaminem) skoro mogli wejść na stronę fundacji chorych na zespół Dandy-Walkera "Podaj dalej" gdzie wiceprezesuje @oldi i zrobić dowolny przelew korzystając z platnosci online?

Porał pomocniczy bierze sobie 6 % (czytaj regulamin) tylko za to że kasa trafia do nich a później do organizatora zbiórki?(mają prawo to robić i nic mi do tego).

Więc proszę, odpowiedz mi na to pytanie bez zbędnego "lania wody".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności