Skocz do zawartości

[NOWOŚĆ] LinkTak.pl - statyczny SWL

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

@noupe - wrzuciłem jeszcze raz, teraz powinno iść. Dzięki za zwrócenie uwagi.

@Dralik - nie ma linków aktywacyjnych. Od razu można się logować. Pewnie coś z hasłem nie tak, spróbuj przypomnienia hasła. Ewentualnie mogę skasować konto i spróbujesz jeszcze raz założyć.

Kilka uwag:

1. Codziennie widzę wahania w liczbie rzekomo niezaindeksowanych podstron. Zmiany te są tak częste że sprawdzanie musi się dobywać co najmniej raz dziennie i od razu jest reakcja systemu. Proponuję wprowadzić jakiś bufor czasowy (np. jak strony przez 3 dni nie ma w indeksie, to wtedy ją przenosić do grupy niezaindeksowanych); w przeciwnym razie przy takiej dynamice zrobi się z tego SWL rotacyjny (jak system usuwa podstronę -> usuwa z niej linki -> przydziela linki na inne podstrony żeby wyrównać stan -> któraś z nowych podstron jutro wypada -> system usuwa z niej linki i przydziela na kolejnych itd.).

2. Sprawdzanie zaindeksowania jest tylko po parametrze "info", proponuję dodać jeszcze "site" i może "inurl".

3. Należy się przyjrzeć poprawności działania modułu do sprawdzania indeksacji, bo zawsze jak ręcznie sprawdzam strony rzekomo niezaindeksowane to są one w indeksie. Oczywiście dopuszczam możliwość, że po prostu "mam pecha", i jak system sprawdzał to strony nie było w indeksie, a jak ja to sprawdzam załóżmy 30 minut później, to już jest. Ale przy takiej dynamice zmian bufor czasowy z punktu 1. jest wręcz obowiązkowy.

4. System nie promuje (albo ja nigdzie nie znalazłem info na ten temat, a próbowałem szukać) dodawania nowych IP. Obecnie mam wiele adresów IP, ale nie mam żadnych korzyści (dodatkowych punktów), aby się nimi dzielić. A wiadomo że wygodniej jest mi wszystkie strony zapleczowe trzymać na jednym VPSie, bo łatwiej się tym wtedy zarządza.

5. Nie wiem czy przydzielanie linków działa? Wczoraj dodałem link na próbę (ID=6), w ustawieniach specjalnie nie zawężałem tematyki, bo domyślam się że jest mało stron, więc mam ustawione "wszystkie kategorie", nie mam określonych "tagów" itd. Mimo to do teraz (kilkanaście godzin) system nie przydzielił żadnego linku; przynajmniej w panelu nie ma żadnych informacji.

@Dralik Pojechałeś szybko po klawiaturze i zamiast napisać 'lik' napisałeś 'kuj'.

@Młynek - dzięki za info. Też widzę ten problem z indeksowaniem i będzie to poprawione. IP nie będzie promowane, po prostu za dużo stron na jednym IP nie będzie przyjmowane (limit jest ustalony na maksymalnie 30 stron na jedno ip). Wszystko co napisałeś sprawdzę :)

Edytowane przez okazwłoka

Domen aktywnych jest 33, ponad 500 stron. Jest też kilkanaście jeszcze nieaktywnych domen.

Edytowane przez okazwłoka

OK, linkowanie ruszyło. Dopiero dzisiaj znalazłem wielki komentarz w funkcji rozdzielającej linki:

///////////////////
//////////////////
////Tą jedną linię poniżej USUŃ PO TESTACH !!!!!!JEST TEŻ W DRUGIM MIEJSCU COŚ TAKIEGO !!!!!!!
//////////////////
/////////////////

:D

• Like 3

Została dodana podstrona ze statystykami (na razie ilość domen i podstron): https://linktak.pl/?typ=strona_statystyki

Będą też statystyki po ranku.

• Like 1

Podaj adres na który kieruje to przekierowanie. http/https www/bez www i / na końcu  to wszystko ma znaczenie.

Informacja dla linkujących - sporo linków w systemie ustawionych jest na minimalny rank=0 maksymalny rank=0, a stron  z rankiem=0 jest mało (4). Jeśli dojdą jeszcze dodatkowe warunki, to może być kiepsko z przydzieleniem.