Skocz do zawartości

[NOWOŚĆ] LinkTak.pl - statyczny SWL

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

Cały czas jest jakiś problem z wyświetlaniem linków.

- po pierwsze od 7 sierpnia system przydzielił mi 19 linków (kazałem mu przydzielić 100; 20 dziennie); na pewno nie wynika to z tego że jest mało stron w systemie i jest za mało slotów, bo choćby na moich stronach zapleczowych prawie nic się nie wyświetla; jest miejsce.

- po drugie system prawdopodobnie źle wycenia linki, bo z tych wspomnianych 19 linków koszt każdego z nich to 3 punkty, mimo że linki są emitowane zarówno na stronach głównych jak i na podstronach; na stronach z Rankiem=0 jak i 10. Więc to jest nie możliwe żeby każdy ten link kosztował 3 punkty.

- po trzecie system emituje linki na moim zapleczu, mimo iż w opcjach nie mam odznaczonego "Publikuj na własnych stronach".

- po czwarte większość z tych niby 19 przydzielonych linków (może wszystkie, nie chciało mi się sprawdzać) się nie wyświetla na wskazanych stronach/podstronach (sprawdzałem w źródle strony i linków na pewno nie ma). Problem ten na pewno nie występuje zawsze, bo na jednej mojej stronie zapleczowej wyświetlają się linki innych użytkowników, czyli czasami działa. Na pierwszy rzut oka wygląda mi na to że linki nie wyświetlają się na innych skryptach niż Wordpress. Nie wiem czy to jest prawidłowy trop, może to tylko zbieg okoliczności.

Mnie nie zaakceptowało sporej części podstron, a na kilku był błąd z linkami (nie mogły się wyświetlać) i nie bardzo wiem co teraz z nimi się stanie? (poprawiłem wyświetlanie, ale nie ma tutaj opcji typu wrzuć do ponownej moderacji)

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

Cały czas jest błąd z dodaniem strony, która już była w systemie dodana przez Ciebie. Ja ją usunąłem i chciałem dodać z odpowiednimi tagami, ale wychodzi błąd:

Wykryte zostały następujące błędy:
Taka domena istnieje już w systemie.

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

Jak długo trwa skanowanie parametrów majestic dla podstron? U mnie kilka czeka.

Cały czas strona główna jest odrzucona za brak zdefiniowanych miejsc na linki mimo że linki testowe wyświetlają się prawidłowo i nie wiem co z tym zrobić.

@Aleksiejs - strony są skanowane i gdy wszystko będzie ok z podstronami to trafią na stolik do moderacji, więc nic nie trzeba z nimi robić. Trzeba trochę poczekać na moderację.

Strony istniejące w systemie po prostu zgłaszaj na PW albo mail.

@s_matysik - znam problem i staram się go rozwiązać.

Wyświetlanie linków zostało poprawione. Teraz jeśli brakuje linka, to problem jest na stronie - do systemu przez przypadek dostało się sporo stron, które przyjmują linki, ale ich nie wyświetlają. Teraz będą oczyszczone i takie "linki" zostaną usunięte - jutro ich już nie będzie.

@okazwłoka, właściwie to już wcześniej to zgłaszałem i która domena ;)

śledzę wątek praktycznie od początku wydaje mi się, że nie było takiego pytania, zatem: co w sytuacji gdy mamy domenę wpisaną w majestic w 2 przypadkach

https://domena.pl

i przypadek drugi

domena.pl

w obu przypadkach TF / CF i RD jest zupełnie inny aby wiek się zgadza.
Jak linktak będzie patrzył na parametry ?
Według, których rank będzie liczony ?

Linktak sprawdza adres wprowadzonej domeny czyli

http://domena.pl

Chyba że wprowadzisz z www do panelu, to wtedy odpowiednio z www.

@Aleksiejs - spróbuj teraz.

Edytowane przez okazwłoka

Na stronie dodanej do systemu zostały już przedzielone jakieś linki.

Kiedy na moim koncie pojawią się punkty tak abym mógł przydzielić jakieś linki w systemie?

Nie wiem jak to dokładnie działa, ale pewnie punkty na koncie pojawiają się nie po przypięciu strony do systemu ale gdy emitowane są już na niej jakieś linki. W tym momencie już jakieś linki są więc zastanawia mnie ten brak punktów.

Chyba trzeba będzie poczekać aż ten system zacznie w jakikolwiek sposób działać, w tym momencie jest to raczej strata czasu, bo nic nie działa poprawnie ;)

Ustawiłem kilka linków po 20 dziennie, póki co nie dodało ani jednego (od kilku dni).

@s_matysik gdzieś czytałem (nie pamiętam gdzie, a nie chce mi się teraz szukać), że @okazwłoka pisał że punkty są przydzielane od razu po przyjęciu strony, a nie jak w większości pozostałych SWLi w momencie emisji linków. Także jeśli nic się nie zmieniło to masz tyle punktów ile masz, i jak chcesz więcej to musisz popracować nad parametrami strony (Rank, ilość podstron, długość tekstu).

@Aleksiejs niestety masz rację. System potrzebuje jeszcze sporo czasu. A sprzedawanie punktów jest mocno ryzykowane, bo klienci się zniechęcą do systemu i będzie czarny PR....

Niestety @Aleksiejs  nie ma racji - jak się ustawia maksymalną ilość wpisów na 0 (słownie zero) - to ile linków powinno być dodanych po kilku dniach? 10? 20? Sorki, ale jak coś się dzieje, to trzeba pisać bezpośrednio, a nie na forum że nic nie działa.

A to, że system jest w wersji beta to inna sprawa i na pewno jeszcze jest wiele do zrobienia. Ale ważne, że idzie do przodu.

@s_matysik  - Twoja strona jest jakaś dziwna :D Cały cas próbuję dojść do tego, dlaczego ona nie punktuje tak jak trzeba :)

Edytowane przez okazwłoka

@okazwłoka, tak, faktycznie miałem ustawione 0, problem w tym, że już tyle dziwnych rzeczy się działo, że nie chciało mi się po raz kolejny pisać, że coś nie działa ;)