Skocz do zawartości

[NOWOŚĆ] LinkTak.pl - statyczny SWL

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

ja jeszcze dodałbym 4 pytanie, dlaczego sprawdzanie podstron trwa "wieczność", dodałem 1 stronę i jak narazie na 9 podstron wrzuconych 14 sierpnia do dzisiaj zaakceptowanych jest aż 4, a 5 wisi.

Proponuje ten element usprawnić :) Nie wyobrażam sobie sytuacji, kiedy wrzucam do systemu jednorazowo 30 stron i Wam sprawdzenie tego wszystkiego zajmuje +/- 3 miesiące :) 

Tekst główny przechowywany jest w bazie, system sprawdza czy tekst nie został później podmieniony, na tej podstawie też oblicza punkty (długość tekstu).

Brak linków systemowych na poprawnie zainstalowanych stronach spowodowany był błędem w systemie (gdy link był https:// lub gdy było przydzielonych więcej niż 3 linki) - to powinno się unormować samo maksymalnie do 24 godzin.

@Dralik Wiszenie stron - z panelu to co widzę wszystko jest zaakceptowane, co jest do akceptacji. Jak możesz podaj id strony, sprawdzę dlaczego zawisły.

Edit. A chyba już widzę - to strony które system uznał za nieunikalne teksty i są do ręcznego sprawdzenia. Zaraz je przejrzę.

Edytowane przez okazwłoka

@okazwłoka, niemożliwe, że wszystko jest dodane, mnie wisi 30 podstron na 3 domenach

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

Spoko, to tylko system sprawdza wyrywkowo, a w razie podejrzeń rzucam okiem i puszczam dalej. Oczywiście poza unikalnością tekstów ważne jest też zaindeksowanie w Google. Podstrona będzie czekała do momentu pokazania się w indeksie google (info:httx://jakastrsona.pl).

Już powoli te strony przychodzą mi do panelu do moderacji, sytuacja się unormuje do kilkunastu godzin.

Kolejne pytania:

1. Czy jak na konkretnej podstronie jest 5 unikalnych tekstów, które w sumie dają ze 2 tysiące znaków, ale nie są jednolitym tekstem (artykułem), to można skleić i zaimportować wszystkie pięć jako jedna całość? Będzie to działało przy sprawdzaniu unikalności i nie będzie komplikacji przy późniejszym jej sprawdzaniu?

2. Czy jeśli pierwsze to prawda, to można dodać do treści głównego tekstu treść komentarzy do artykułu? Czy to właśnie nie jest dozwolone?
3. Czy po usunięciu strony z systemu teksty z bazy są również usuwane?

Tak, można sklejać, a nawet wypada, to samo tyczy się komentarzy.

Po usunięciu strony z systemu zostaje jedynie ślad w postaci strony głównej, wszystkie info o podstronach są usuwane, w tym teksty.

No to jeszcze jedna rzecz, która jest źle przeliczana lub ja nie rozumiem.
System z góry ustawia Rank = 3 

Rank 3 liczymy po 15pkt za podstronę, na każdej podstronie mam tekst 1000znaków i więcej więc według przelicznika wygląda to mniej więcej tak:

Wynik = 15 * ((1065/1000)+0.2)
Wynik = 16,275 pkt
System przydziela 7 pkt

Ok, dzięki za info. Dzisiaj po południu się tym zajmę i sprawdzę to dokładnie.

Tak samo na moim koncie widzę punkty na sporym minusie, też muszę sprawdzić dlaczego nie przyblokowało linkowania.

Jak widzicie jeszcze jakieś błędy proszę o info. Wszystko posprawdzam. @Aleksiejs - sprawdzę też to kodowanie tagów.

EDIT. Tak na szybko nie dało mi to spokoju @Dralik - podstawą jest 1/50 punktów uzyskanych za stronę główną. Czyli przy rank=3 i 300 punktach podstawa stanowi 6 punktów, wtedy:

Wynik = 6 * ((1065/1000)+0.2)

Wynik = 7,59

System powinien przydzielić 8 punktów (Tobie przydziela 7, bo możliwe że jest pomniejszenie o linki wychodzące). Podaj ID, to sprawdzę dokładnie czy nie ucina jeden punkt.

Edytowane przez okazwłoka

ID: 92

w takim razie czym są te punkty za podstronę skoro punkty za podstronę liczy się jako 1/50 z podstawy lub jak je uzyskać ?

Nie widzę w dziale dla wydawców informacji czym jest podstawa w współczynniku treści lub jak ją liczyć stąd moje pytanie się pojawiło, warto dodać.

@Dralik tak, brakło tej informacji. Dodane to zostało. Podstawa dla podstrony to 1/50 tego, co dostaje strona główna (bez pomniejszania o linki wychodzące). Podstawa jest pomniejszana o 15% za każdy link wychodzący z tej podstrony. Punktacja sprawdzona i wszystko się zgadza - dzięki za zwrócenie uwagi na problem.

@Aleksiejs - gdy ucina w momencie gdy wystąpi polski znak, wtedy faktycznie pojawia się na końcu krzaczek. Poprawiłem to.

Jeszcze mam do wyjaśnienia kilka kwestii w systemie (ujemne punkty, zdejmowanie linków), ale idziemy w dobrym kierunku i podejrzewam, ze do miesiąca już wszystko będzie stabilnie działać. Jeszcze raz dziękuję wszystkim :)

PS. Odrzuciłem pierwszą podstronę za brak unikalności. Proszę na to zwracać uwagę, bo będą odrzucane duplikaty :) No właśnie, jeszcze muszę wprowadzić sprawdzanie duplikatów na poziomie systemu - ważna rzecz :)

@okazwłoka, kolejny problem. Nie ucięło mi linka przy domenie, ale skróciło i nie działa i chyba w tego wyniku nie przyznało dzisiaj żadnych punktów - link #58

Edytowane przez Aleksiejs

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

Została dodana opcja importu podstron z podanego URL - zostanie jeszcze przygotowana opcja automatycznego importu (system co jakiś czas sam będzie skanował zdefiniowany plik (URL) w celu zassania nowych podstron).

Z niedziałających rzeczy - jest jeszcze problem z automatycznym zdejmowaniem linków (gdy ustawiona zostanie maksymalna ilość linków mniejsza od ilości linków już wysłanych.

1. Jak często odświeżane są wartości TF, CF i RD?
2. Przy jednej z podstron mam komunikat "brak właściwego tekstu" -  o co chodzi?
3. Od 4 dni czekam na przydzielenie pierwszego linku (ID41) i nic. Nie wymuszam przydzielenia do kategorii, nie wymagam dopasowania do tagu.
Dlaczego nie przydziela ?

Rzucanie palenia - czyli pewien test.