Skocz do zawartości

[NOWOŚĆ] LinkTak.pl - statyczny SWL

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

ad1 - co 2 tygodnie

ad2 - to znaczy, że zgłoszony tekst nie został znaleziony na stronie - prawdopodobnie został podmieniony lub zgłoszony taki, który nie zawsze się wyświetla (na przykład jakiś widget losowo wyświetlający treść) - jeśli nie jesteś pewny to podaj ID podstrony, zweryfikuję.

ad3 - link ma ustawioną kategorię Zdrowie,Uroda,Dieta - ma też ustawioną dzienną ilość na zero.

Ogólnie z przydzielaniem linków jeszcze dzisiaj będę wszystko dokładnie weryfikował (szczególnie tam, gdzie nie ma odpowiedniej ilości przydzieleń).

Jak coś jest podejrzane lub nie zgadza się, to śmiało zgłaszajcie. Z góry dziękuję wszystkim jeszcze raz :)

U mnie jest problem z przydzielaniem, np. jedna strona ma 15 dziennie od 2 dni dodana, a przydzieliło przez te dwa dni tylko 7 linków. Inne strony tak samo nie przydziela linków zbytnio

Zauważcie, że system nie ma zbytnio gdzie przydzielać linki. Dostępne są statystyki na stronie, ilość aktywnych domen jest 59. To niewiele, szczególnie że niektóre strony nie mają jeszcze zgłoszonych podstron lub mają najwyżej kilka.

Z drugiej strony jest  5 domen, które w sumie mają 1500 zgłoszonych podstron (nie dzielę tego na aktywne/nieaktywne). Jest 10 w przedziale 10-50, jest 10 stron w przedziale 2-9, a reszta to tylko strony główne: około 35.

@s_matysik   - jeśli do tego powyższego dołączysz ograniczenie po ranku (w linku o którym piszesz masz rank od 2-9), to odrzucasz połowę stron systemu (serio, sprawdziłem na statystykach).

Czyli nie ma gdzie przypisywać :/ Link bez żadnych ograniczeń może być dodany do ok 30 stron (nie sprawdzałem zapełnienia tych stron głównych).

Od następnego tygodnia będę podpinał swoje zasoby, liczę też po cichu na wydawców którzy się jeszcze wahają :)

Edytowane przez okazwłoka

@okazwłoka proszę o sprawdzenie co się dzieje ze stroną id9. Dodałem ją dawno temu, ale nie miała aktywnego skryptu. Dzisiaj go aktywowałem, a tu od razu link się pojawia, mimo tego, że jest niby nieaktywna. W statusie brak zdefiniowanych miejsc na linki, w błędach brak połączenia ze skryptem, a zarówno linki testowe jak i zwykłe linki działają (przynajmniej jeden, ten wspomniany wyżej). Punktów za niego brak.

Jaki masz login w systemie, albo gdzie pisać z jakimiś błędami jak wyżej czy uwagami co do systemu? Tutaj rzadko wchodzę.

Dnia 14.08.2017 o 07:41, okazwłoka napisał:

@soulfailer - zazwyczaj staram się być miły, ale takie farmazony - zastanów się następnym razem jak coś napiszesz. Różne słowa cisną się na klawiaturę, ale napiszę tylko tyle: brak słów. Czy myślisz, że użytkowników systemu mam za idiotów i nie zauważyli by takiego procederu - nie mówiąc o tym, że do czego miałoby to prowadzić? Jak będę chciał zdobyć sobie punkty, to wpiszę na sztywno 100 milionów.

@okazwłoka Napiszę Ci za chwilę priv o jaką konkretnie domenę mi chodzi. Przepraszam, że wyciągam takie rzeczy publicznie tutaj na forum, piszę priv i szczerze życzę by system przyrastał w kolejne domeny bo widzę, że może być znacznie lepszy od obecnie przodującego SWL'a.

Pozdrawiam

Gotowe artykuły SEO dostępne od ręki!

ZAPRASZAM

Pamiętam że ktoś już wspominał w tym wątku, że skanowanie parametrów podstron trwa. Widzę że nic się w tym temacie nie zmieniło puki co. Poniżej przykład:

k3gcd9av.png

Strona czeka 11 dni. Myślę że to trzeba przyśpieszyć, bo zakładam że w systemie jest sporo podstron, które mogłyby już działać, i rozwijać system, a czekają po 2 tygodnie w poczekalni....

Już się tym wszystkim zajmuję, mam też sporo PW - wczoraj wieczorem wróciłem z krótkiego urlopu i stąd brak odpowiedzi był. Od razu odpowiem na wszystkie pytania jak wszystko zweryfikuję.

Od razu napiszę co do oczekujących - strona nie będzie akceptowana dopóki nie pojawi się w indeksie Google - to prawdopodobnie jest przyczyną tego, że oczekuje tak długo. Ale sprawdzę to jeszcze dokładnie.

@okazwłoka, niet, moje strony siedzą  w indeksie od bardzo dawna ;)

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

@Aleksiejs - u Ciebie widzę tylko 5 podstron, które są niezaindeksowane, reszta ma status aktywnych.

@okazwłoka, sprawdziłem teraz ręcznie i tylko jedna z podstron jest poza indeksem

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

Na razie bardzo długo to trwa, w systemie jest stosunkowo mało domen i podstron, co w wypadku gdyby było ich w tym momencie 10x więcej?

Spokojnie, jak będzie 10x więcej stron to będzie przyśpieszone sprawdzanie parametrów. Dodam jeszcze do panelu informację o dacie ostatniego sprawdzania zaindeksowania.

@ttah - strona jest już aktywna.

Można pisać na mail ze strony i4a.pl lub na login admin w systemie

PS. Dodam częstsze sprawdzanie podstron, które są niezaindeksowane - to powinno skrócić czas oczekiwania podstrony na sprawdzenie indeksu.

Podstrona która czeka na sprawdzenie od 15.08, którą pokazywałem wcześniej jest w indeksie od dawna. Data w cachu to 3 sierpień (a do systemu została dodana 15 sierpnia). Więc to nie zaindeksowanie jest problemem w tym wypadku.

sw5jzprv.png

3 dnie temu dodałem kolejne podstrony i mimo że są w indeksie dalej czekają na skanowanie parametrów. Ja rozumiem, że to się nie dzieje w czasie rzeczywistym, ale u konkurencji skanowanie parametrów trwa maksymalnie 2-3 godziny.

I kolejny temat: dodając podstrony w pliku txt z tekstem nie można używać średników - OK. Dodawałem podstrony, i widziałem że były gdzieś średniki, więc w pliku txt zamieniłem je na przecinki. No i system odrzucił mi pierwszą podstronę ze względu na "nieaktualne treści" - domyślam się że chodzi o to że plik txt różni się od tego na stronie. Czy można jakoś to obejść? Np. żeby system pomijał znaki interpunkcyjne? Albo żeby w pliku txt do oddzielania kolejny pól nie używać średnika tylko znaku "|", który praktycznie nie występuje w normalnych tekstach, a średnik tak.

Bo jeśli mam przerabiać wszystkie teksty na stronach gdzie są średniki to powiem że mi się trochę nie chce ;)