Skocz do zawartości

[NOWOŚĆ] LinkTak.pl - statyczny SWL

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

Ustawię tam przy dodawaniu linków np. 100 linków max, wtedy każdy zwróci uwagę dlaczego jest 100, a nie mniej lub więcej :)

@Aleksiejs ma racje w tym zakresie, że system faktycznie potrzebuje sporo czasu, zanim będzie działał jak należy. Błędów jest sporo. Mnie to nie zniechęca bo wiem że to beta, i jak widzisz co jakiś czas podsyłam kolejne problemy do rozwiązania. Natomiast trochę szkoda że został w takiej formie wypuszczony do ludzi, bo zaraz ktoś kupi punkty, będzie chciał linkować swoją stronę, a tu mu będą jakieś błędy wyskakiwać, linków nie będzie przydzielać jak należy itd. i się zniechęci. A co gorsze zacznie pisać na jakichś blogach że system się do niczego nie nadaje.

A tak wyglądają u mnie ceny za linki:

3ibzyk2q.png

Niezależnie czy strona ma Rank 0 czy 10, czy link jest na główne czy na podstronie to koszt wynosi 9.

• Like 1

Oczywiście, że potrzebuje czasu. Zresztą system, który ledwo wystartował i jeszcze jako beta i w którym jest kilkadziesiąt stron nikt jeszcze poważnie nie będzie traktował w strategii swojego linkowania - to jest jasne. Na razie system jest traktowany przez linkujących jako ciekawostka, a wydawcy spokojnie badają "teren".

Natomiast nie jest tak, że nic nie działa, na ten moment jest przypisanych 400 linków, codziennie wnoszone są zmiany do systemu, jest ich sporo i będzie nie mniej.

Dziękuję wszystkim użytkownikom za poświęcenie czasu, szczególnie tym  którzy nie mają gładko :) Ogólnie dla wszystkich wydawców, którzy biorą udział w rozwoju systemu przygotowany będzie bonus w postaci mniejszych prowizji od przelewów (te są przewidziane, gdy już system będzie stabilny i będzie miał odpowiednie rozmiary).

@Młynek - coś z widokiem jest jeszcze nie tak, bo jak klikniesz w linki z poziomu grupy, to dobrze wyświetla. Sprawdzam to.

Takie pytanka:

1. co się dzieje, kiedy system przydzieli linków za więcej punktów niż ich mam?

2. co się dzieje gdy mam mało punktów, a ustawię dużo linków do przydzielania?

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

Zauważyłem że czasem, że na jednej podstronie system przedziela kilka linków z do tej samej strony. Czy nie jest to błąd? Algo zlicza tylko jeden link zgodnie z "link count"

Co się dzieje, gdy system przydzieli linków za więcej punktów niż mam: system przydzieli co najwyżej jeden link więcej, niż masz punktów.

Co się dzieje gdy mam mało punktów, a ustawię dużo linków do przydzielania: system będzie przydzielał linki do momentu, w którym masz jakieś punkty na koncie. W momencie, gdy punktów będzie zero lub na minusie, wtedy przestanie przydzielać.

Lekki minus na koncie (do 300 punktów) nie powoduje żadnych akcji ze strony systemu. Dopiero na większych minusach system zaczyna odliczać czas - po siedmiu dniach jeśli user nie wyjdzie na plus jego linki zostaną zdjęte. Jeśli nadal będzie na minusie, to wtedy system będzie usuwał przelewy, które zostały zdefiniowane na więcej niż 30 dni. W systemie jest zdefiniowany "program ochrony przelewów" - przelewy trwające maksymalnie 30 dni nie zostaną przerwane nawet w przypadku, gdy wydawcy braknie punktów.

Co do tych samych linków - nie powinno się tak dziać - to raczej był efekt błędnego wyświetlania linków w panelu. Obadaj to jeszcze raz teraz - nie zauważyłem stron z linkami do tej samej strony. Choć może się tak stać, ale to by trzeba było zdefiniować osobny link z tym samym adresem i nie zaznaczyć opcji unikalności w grupie.

Co się dzieje, gdy system przydzieli linków za więcej punktów niż mam: system przydzieli co najwyżej jeden link więcej, niż masz punktów.

Chyba nie do końca to tak działa, dzisiaj rozdzieliło moich linków za 16k, a miałem tylko 11k :)

Usunąłem pozostałe linki, więc nie sprawdzisz, ale nie działa to do końca dobrze

Na jakiej zasadzie działa liczenie kosztów linka?

Mam linki na stronach głównych dla rank 6-10 i różni się ilość wydanych na nie punktów, rank 6 kosztuje 187 lub 220 punktów

W systemie są również strony, których nie ma w indeksie Google, a to miało być chyba podstawą?

Zdarzyło się również, że na jednej ze stron mam podobno link, jednak przy sprawdzeniu ręcznym linka brak (link #852) :)

Edytowane przez Aleksiejs

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

@s_matysik - wielkie dzięki, nawet nie wiem jak to się jeszcze uchowało :) Oczywiście poprawione  i teraz już nie ucina.

@Aleksiejs - w takim razie jeszcze sprawdzę, bo nie powinno dodać więcej niż jednego linka na minus.

Koszt linka to mniej więcej jedna trzecia punktów jakie otrzymuje za daną podstronę wydawca. A to jest zależne ranka i od tego, czy jest to strona główna, ile jest linków wychodzących, jak długa jest treść (w przypadku podstron).

Może się zdarzyć, że nie ma strony w indeksie, wszystko zależy od tego w jaki sposób jest sprawdzane zaindeksowanie. Pomijając różnice w DC jest jeszcze możliwość, że strona pokazuje się przez komendę cache, ale nie pokazuje się przez info:. Może być też tak, że po prostu system jeszcze nie zdążył wyłapać braku w indeksie. Poza tym, to nie jest tak, że linki są usuwane, gdy strony braknie w indeksie - taka strona dostaje czas na zaindeksowanie. Dodatkowo linki nie są zdejmowane automatycznie, po jakimś czasie koszt linka jest zerowany, a linkujący może wtedy we własnym zakresie je usunąć (dojdzie w panelu opcja automatycznego usuwania takich linków). Dzięki temu unikniemy nadmiernej rotacji linkami.

Tam, gdzie jest brak linka dość szybko koszt powinien wskoczyć na zero. Sprawdzam przypadek linka 852 .

Edit.  Widzę, że rzeczywiście koszt tego linka został wyzerowany. Wszędzie tam, gdzie koszt linka=0 może być tak, że linka brakuje lub strona nie chce się indeksować. Wprowadzę jeszcze do panelu opcje automatycznego postępowania z takimi linkami + info dlaczego taki link ma wyzerowany koszt (brak w indeksie, brak linka).

Edit2. Z przydzielaniem linków po wejściu na zero lub minus powinno być już ok - nie aktualizowały się punkty za linki w bazie - problem namierzony i naprawiony.

Jeszcze raz dzięki wszystkim za zainteresowanie systemem i testowanie.

PS. Następny użytkownik będzie miał ID=100 :D - zachęcam do rejestracji.

Edytowane przez okazwłoka

@okazwłoka, też mi przycięło linki do domeny. Dodałem nowy z podstroną i wygląda, że jest ok. Za to w tagach coś chyba nie tak z kodowaniem, ale nie wiem czy tylko w widoku moim czy wszędzie. (link #58 z moich linków)

Takie pytania:

1. Czy zamieszczenie 3 slotów na podstronie jest obligatoryjne, czy to tylko wartość maksymalna? Czyli można np. 2, chociaż będzie się to wiązało z mniejszą liczbą pkt.?
2. Skoro są max. 3 sloty (tyle zaimplementowałem) to jak to możliwe, że w panelu (Moje podstrony) w kolumnie "Ilość przydzielonych linków" pokazuje 5 - to prawdopodobnie błąd.

3. Czy i kiedy możemy spodziewać się możliwości otaczania anchora tekstem ?

Rzucanie palenia - czyli pewien test.

@Aleksiejs  - w bazie kodowanie wygląda ok, u mnie w tagach polskie ogonki są ok. Spróbuj w przeglądarce wymusić unicode.

@tomex44 - muszą być 3 sloty, inaczej strona nie będzie działała. Na razie nie jest przewidziana zmiana w tym względzie. Ale systemowi by to pewnie nie zaszkodziło, więc nie mówię nie.

Faktycznie jest jakiś błąd, bo już do wielu stron przydzieliło więcej linków niż 3. Dziękuję za zwrócenie na to uwagi, na moich stronach też jest taka sytuacja.

Otaczania anchora tekstem na razie nie ma. Do tematu wrócimy gdy już system będzie stabilny i gdy będzie więcej głosów w tej sprawie.

Do czego wykorzystywany jest główny tekst przy importowaniu podstron? Dlaczego trzeba go importować i co się z tym tekstem dzieje po zaimportowaniu?

PS. usuń proszę tę przejściową podstronę, że udało się zalogować. Kilka sekund, ale drażni niemiłosiernie :)

@okazwłoka, problem jest raczej dziwny, bo część wyświetla mi poprawnie, a część nie (tagi w jednym ciągu, dla jednego linka z tymi samymi literkami).

Pojawiły mi się podstrony odrzucone z powodu braku linków systemowych, ale nie wiem dla jakich podstron, bo nie pojawiła się taka informacja i ogólnie wszystko powinno być ok, bo całość stoi na WP i wszystkie podstrony mają identyczny szkielet.