Skocz do zawartości

[NOWOŚĆ] LinkTak.pl - statyczny SWL

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

Tak z ciekawości, skąd pobiera wiek domeny? Wszędzie mam 0, mimo, że nie powinno tyle być :)

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

archive.org - nieprzerwane lata indeksowania

Spawdzam co się dzieje.

Edit. Raczej jest wszystko ok, opcja ta była poprawiona jakiś czas temu i dla nie których stron nie odświeżyło  tych statystyki. Zresetowałem sprawdzanie rank,wieku i do kilku godzin powinny być aktualne informacje.

Edytowane przez okazwłoka

Zastanawiam się nad przeniesieniem kilku swoich stron ze Stratlinka (ekhm, sorry... Statlinka) do innego SWL-a. Czytam właśnie ten wątek i LinkTak wygląda obiecująco. Pytanie, czy ktoś z was już zrobił taką "przeprowadzkę"? Opłaca się?

Jeśli Twoja strona ma odpowiednie statystyki w majestic to może się opłacić: na stronie w zakładce wydawców obliczysz rank.

Na razie w panelu widzę 8 przelewów (średnio po 2 tysiące punktów) - także widać, że teren jest delikatnie badany przez pozycjonerów. Zresztą na razie ilość stron w systemie nie pozwala na mocniejsze badanie :)

W zakładce ogłoszeń również widać, że powoli coś się rusza ze sprzedawaniem i kupowaniem.

opłacalność jest zależna od tego jakimi stronami dysponujesz w Statlinku... jeśli są to strony robione pod SR czyli nie linkowane to nie. Jeśli są to strony linkowane, a nie szukane frazy pod SR to tak.
Dlaczego ? Dlatego, że strony w statlinku wymagają dziwnego parametru, który da się oszukać, LinkTak jest systemem, który ocenia Cię na zasadzie podobnej do dawnego PR czyli za linki do twojej strony.

Dzięki za informacje, już widzę co jest źle zrobione. Dzisiaj to poprawię i wróci do normy.

Do panelu zostały dodane informacje o zaindeksowaniu, czas ostatniego sprawdzenia zaindeksowania i czas cache z Google.

Okazało się, że był problem z komunikacją linktak->strony - poprawione. Powinno dość szybko wyrównać punkty.

I jeszcze zostało zmienione testowanie linków z panelu - teraz wynik jest dokładnie taki, jak widzi to linktak (wcześniej szło to przez przeglądarkę z komputera usera, a nie z serwera linktak).

Dobre pytanie :) Nie wiem. Zaraz to sprawdzę :D

Jak możesz podaj domenę, to wtedy zobaczę dokładnie jak to wyjdzie dla konkretnej domeny.

Obecny rok nie jest wliczany na sto procent, więc będzie to kilkuletnia domena.

Dzisiaj została wdrożona opcja autmatycznego zdejmowania linków (na przykład, gdy user zmniejszył maksymalną ilość linków poniżej aktualnej ilości).

Zdejmowanie linków następuje w kolejności: najpierw linki z zerowym kosztem (czyli takie, które prawdopodobnie wypadły), następnie w odwrotnej kolejności przydzieleń pozostałe linki. Wszystko z zachowaniem dziennej ilości przydzieleń (np. jeśli jest ustawione 5 linków dziennie, to tyle będzie zdejmowanych każdego dnia aż do osiągnięcia ustawionej ilości maks).

Jeden z użytkowników zauważył, że na stronie pojawiają się czasem 2 albo 3 linki prowadzące dokładnie do tej samej strony. Dzieje się tak wtedy, gdy w panelu jest zdefiniowanych więcej niż jeden link o tym samym URLu i gdy nie jest zaznaczona opcja unikalności domen w grupie. W najbliższym czasie system zacznie sprawdzać linki tak, by nie umieszczać dwóch identycznych URLów (nawet jeśli w systemie są fizycznie innym linkiem) na jednej stronie.

Czy wiesz, że obecnie system jest zupełnie darmowy? Oznacza to, że za korzystanie z serwisu nie pobierana jest żadna opłata w żadnej postaci - czy to w postaci "zabierania" miejsca reklamowego na Twoich stronach czy też pobierania opłat pieniężnych.

W przyszłości (gdy system będzie mocno rozwinięty i popularny) będą pobierane prowizje w wysokości 10% od każdego przelewu wychodzącego (będzie to liczone według średniej ceny). Oznacza to, że opłaty będą pobierane jedynie od użytkowników, którzy będą zarabiać bezpośrednio na sprzedaży punktów.

PROMOCJA!

Już teraz możesz sobie zapewnić na przyszłość o wiele niższą prowizję od przelewów wychodzących:

- pomniejszenie prowizji o 3% (czyli do 7%) - z końcem września 2017 na Twoim koncie powinno być minimum 15 aktywnych domen (każda po minimum 10 podstron aktywnych)

- pomniejszenie prowizji o 4% (do 3% jeśli user skorzystał z promocji do końca września, lub do 6% jeśli nie skorzystał)- do końca października 2017 na Twoim koncie powinno być minimum 50 domen (każda po minimum 10 podstron aktywnych).

Coś dziwnie dodaje linki:

Suma punktów:    -2659
Strony:    1000
Linki:    3659

Linki dodało, punkty pierdykneło na minus a na koncie było od samego początku tylko 1000 punktów. 

Na stronie ID 112 nie dodało mi strony głównej i obecnie nie za bardzo wiem jak mam ją zgłosić ponownie ;) Brakuje mi opcji "zgłoś ponownie". 

Fajnie że powstało coś nowego ale jak dla mnie to trzeba włożyć jeszcze sporo pracy aby ten system miał szanse się wybić :) 

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-)