Skocz do zawartości

[NOWOŚĆ] LinkTak.pl - statyczny SWL

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

Z tym minusowym stanem konta spokojnie - nie ma się co przejmować. Nadmiar linków zostanie zdjęty z czasem. Spokojnie :)

ID 112 - trzeba poczekać aż system ponownie sprawdzi stronę. Dodam przycisk do automatycznego weryfikowania czynników onsite dla każdej podstrony z błędem oniste (komunikacja,linki,treść,httpcode) - wtedy nie będzie trzeba czekać na odświeżenie przez system (co może potrwać xx godzin).

Tak, przy systemie jest jeszcze sporo pracy... ostatnio aż śni mi się po nocach :D

• Like 1

Zapraszam nowych wydawców do systemu. Patrząc po przelewach w systemie - już teraz da się zarabiać na sprzedaży punktów.

Co zostało ostatnio zrobione:

- system nie będzie już wysyłał tego samego urla na jedną podstronę bez względu na wszystko (te wysłane dotychczas zostaną, można je usunąć ręcznie)

- dodane wymuszanie sprawdzania czynników onsite (przyda się na pewno)

- poprawki w oznaczaniu błędów strony, oznaczanie strony jako nieprzydatna po wystąpieniu większej ilości błędów niż dotychczas

- poprawki przy wprowadzaniu nowych podstron

- poprawka komunikatora

- inne poprawki

Edytowane przez okazwłoka

Przy serwisie jest jeszcze sporo pracy, ale już jest coraz bardziej funkcjonalny, i chyba ludzie pomału będą w niego inwestować. Widać to choćby po dzisiejszym skoku dodanych domen:

74zjsml7.png

Domyślam się że ten skok jest spowodowany ogłoszeniem @okazwłoka dotyczącym obniżenia prowizji dla aktywnych użytkowników, ale gdyby wydawcy nie wierzyli w system to by nie dodawali swoich domen mimo promocji, i nie inwestowaliby w niego. Ja sam przeniosłem dzisiaj kilka serwisów ze Statlinka, bo tam już nie planuję inwestować nowych zasobów.

• Like 1

Dzisiaj będzie poprawiane dobieranie odpowiednich kategorii stron dla linków, bo nie działa to tak jak trzeba, skrypt błędnie dobiera kategorie. To główna zmiana na dziś. Będzie też jeszcze dzisiaj uruchomione automatyczne pobieranie danych o podstronach, dla wordpressa będzie skrypt php dzięki uprzejmości jednego z użytkowników.

W dalszej perspektywie proponuję dorzucić małą wyszukiwarkę adresów IP. Skoro jest limito 30 stron na IP, to po wpisaniu danego adresu do wyszukiwarki skrypt wyrzucałby info w stylu "pozostało 14 wolnych miejsc". Ja akurat większość stron trzymam na Vpsach z dedykowanymi IP, ale dla osób które wrzucają stronki na sharedy może być to pomocne. A chyba nie jest to zbyt trudne technicznie?

I takie małe pytanko odnośnie statystyk. Czy informacje tam prezentowane (np. ilość dodanych domen, podstron) dotyczą się zgłoszonych zasobów, czy zaakceptowanych?

To ograniczenie IP jest do konta i nie ma żadnej blokady, po prostu jeśli ktoś przeskoczy limit to zostanie osobiście poinformowany, żeby następne strony stawiał na innym IP.

Co do statystyk - dotyczą zaakceptowanych, aktywnych zasobów.

Dobieranie po kategorii zostało poprawione - powinno już działać bez zarzutów.

Można się spodziewać sporej zmiany w linkach w przypadku, gdy w linku zaznaczone jest trzymanie kryteriów linków. Jeśli chcesz zostawić błędnie przydzielone linki, to należy odznaczyć opcję trzymania kryteriów.

Dzięki za wytłumaczenie tych adresów IP i statystyk.

Mam jeszcze takie tematy:

- ponawiam prośbę, o której pisałem już jakiś czas temu, aby w plikach txt z podstronami zamienić separator z ";" na "|" jak w synonimach, bo średnik może występować naturalnie w tekście, a znak | nie. Ja teraz każdy plik txt przeszukuje pod względem średników i prawie zawsze coś znajdę, wcześniej tego nie sprawdzałem, i w sumie nie wiem czy mi się coś nie rozjechało (np. system teraz mi liczy artykuły że mają mniej znaków, bo gdzieś tam był średnik)

- jak wiadomo strony są w indeksie, wypadają, następnego dnia wracają itd. i system od razu jak wyłapie takie coś to reaguje usunięciem strony. Już jakiś czas temu o tym rozmawialiśmy, żeby wprowadzić jakiś bufor 3-4 dni strony nie ma w indeksie to dopiero wtedy ją zawieszać. Bo tak to to się trochę SWL rotacyjny robi. Coś myślałeś o tym temacie jak to ugryźć?

- mógłbyś sprawdzić dlaczego podstrona ID 1735 ma komunikat "wykryto przekierowanie" i system nie chce jej przyjąć. To jest zwykły Wordpress, inne podstrony z tego serwisu normalnie przeszły, a ta jedna podstrona wisi od miesiąca.

Dodam opcję decydowania przez użytkownika jaki separator chce użyć.

Podstrona staje się nieaktywna, gdy system sprawdzi zaindeksowanie 3 razy i za każdym razem podstrony nie będzie w indeksie. W tym momencie mniej więcej strona sprawdzana jest raz dziennie, daje to w sumie 3 dni na powrót do indeksu. W przyszłości będą to nieco dłuższe czasy.

Ogólnie system nie wyłącza podstrony przy jednym błędzie - robi to dopiero, gdy błąd kilka razy się powtórzy na przestrzeni kilku dni.

1735 - brak znaku "/" na końcu. Poprawiłem.

• Like 1

Wczoraj ilość aktywnych domen przekroczyła próg 100. Codziennie dodawane są nowe domeny.

Widać, że chętnych na punkty jest coraz więcej, aktywnych przelewów w systemie przybywa.

Nic, tylko korzystać :)

Przypominam o promocji - tu na PiO informacje:

Ja też na pewno jeszcze sporo dorzucę, na razie muszę dodać podstrony do tych co już dodałem. Jak na koniec października będziemy mieć w systemie 1 000 domen to już będzie fajnie ;) 

Cały czas pracuję na systemie, i co chwilę coś nowego mi przychodzi do głowy. Dzisiaj takiej funkcji mi brakuje - eksport do pliku niezaindeksowanych podstron. Mam serwis gdzie dodałem ileś tam podstron, i na etapie akceptacji wisi mi 14 z nich, bo nie są w indeksie. I teraz zamiast klikać w każdą z nich i zapisywać chciałbym móc je sobie wyeksportować żeby je zmusić do zaindeksowania ;) Da radę dorobić? ;) 

I druga sprawa: w jaki sposób sprawdzana jest unikalność tekstów? Bo dla 3 podstron mi wywaliło komunikat, że teksty nie są unikalne. Jestem przekonany na 99% że są unikalne + sprawdzałem wyrywki tekstów w Google i nie znalazło żadnej strony z tymi fragmentami.

• Like 1

Od dziś będzie udostępniana lista wolnych domen z Rankiem - lista dostępna jest po zalogowaniu się, jest przycisk w widoku grup stron. Codziennie będą dochodziły nowe domeny.

Eksporty oczywiście będą dostępne, nie tylko ze strony wydawców, ale też ze strony linkujących.

Unikalność sprawdzana jest przez system, a później "ręcznie" - jeśli masz strony, które zostały błędnie oznaczone, podaj ID.

• Like 2

No eksport by się przydał.

Co do podstron które mają niby nie unikalne treści to jak możesz to sprawdź o co chodzi z ID 5625, 5627 i 5629

Jeśli chodzi o listę domen z Rank, to fajnie że to w końcu ruszyło, ale czy dałoby radę dołożyć filtrowanie domen po końcówkach (com, de, pl itd.), albo chociaż żeby móc zaznaczyć żeby pokazywał tylko domeny .pl?