Skocz do zawartości

[NOWOŚĆ] LinkTak.pl - statyczny SWL

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

6 godzin temu, okazwłoka napisał:

Ilość użytkowników z minimum 50 stronami: 4 - te osoby otrzymują minimalny próg prowizji 3%

Czy obniżona prowizja już się wyświetla w panelu, czy będzie to naniesione za jakiś czas? Mam "trochę" ponad 50 domen i w zakładce z transferami nie mam takiej prowizji - nadal mam 7%

3 godziny temu, Dralik napisał:

szkoda, że nie mogę dodać strony domena.pl

W klubie poruszałem ten temat, ale nikt w sumie chyba się nie zainteresował:

Żeby zaktualizowane prowizje były widoczne trzeba się przelogować.

• Thanks 1

Przy naliczaniu jest jakiś błąd i za jednego poleconego naliczało sporo razy - w niektórych przypadkach było to nawet kilkadziesiąt. Nie wiem, czy udało mi się błąd naprawić, ale nadmiarowe usunąłem. Nie zdążyłem o tym poinformować.

Żeby to sprawdzić wystarczy porównać ilość poleconych do ilości naliczonych kredytów z PP. Gdyby się coś nie zgadzało proszę o informację.

Mam pytanie dotyczące tagów do artykułów (dodając podstrony zapleczowe). Czy one działają na zasadzie ścisłego dopasowania, czy nie? O co mi chodzi: załóżmy że daję tag do artykułu "egipt last minute", to jeżeli reklamodawca dodając link wpisze samo "last minute" lub sam "egipt" to system połączy go z moją stroną? Czy też połączy go tylko jak wpisze "egipt last minute"?

I w drugą stronę: jak ja dam tag "last minute", a reklamodawca da "egipt last minute" to system to połączy?

Bo nie wiem jak dawać tagi, tak żeby nie dawać 100 tagów (oczywiście wyolbrzymiony przykład) ale też żeby reklamodawca mógł sobie sprawnie dopasować link do mojej treści.

Ogólnie warto dawać tagi bardziej ogólnikowe, bo jest jeszcze dopasowanie po treści.

Działa to tak, że w tagach szukany jest ciąg wpisany przez linkującego. Czyli jeśli wpiszesz "egipt last minute" tag podstrony, to zostanie dopasowany między innymi egipt, last minute, las... Ale jeśl wpiszesz last minute, to egipt last minute już nie dopasuje.

Ogólnie po cichu zastanawiam się nad sensem tagów, bo skoro jest dopasowanie po kategoriach i po treści, to czy rzeczywiście system potrzebuje tych tagów...

To by trzeba było spytać linkujących (nie wiadomo ilu będzie chciało się na forum ujawnić ;) ). Bo ja dla wygody też mogę powiedzieć że to nie ma sensu, bo mi się nie chce tego robić. Ale moim zdaniem aby system cieszył się powodzeniem to linkujący musza być "zadowoleni". Jak będzie dużo linkujących, to będzie popyt na punkty, to i wydawcy sami się szybko znajdą ;)

Jeśli chodzi o dopasowanie po treści, to jest takie niebezpieczeństwo że np. będzie artykuł o Japonii, i ktoś będzie szukał takich artykułów, i będzie mu zależało na tym żeby treść była o stolicy - Tokio. Ale w artykule np. nie będzie użyta ani razu fraza "Tokio" tylko "stolica Japonii" no i jest problem, bo system tego nie wychwyci - to tylko taki przykład pokazujący problem. To co teraz po części jest w statlinku, że jak chcesz mieć wysoki StatRank to w treści artykułu musisz mieć dokładne, nieodmienione frazy. I tu będzie podobnie, bo będzie trzeba na siłę dodać w artykule "fryzjer Szczecin", zamiast dodać to w tagu.

Ale to tak jak pisałem na początku - temat dla linkujących. Ja chętnie się pozbędę tagów, bo odejdzie mi trochę roboty ;) 

Czy tylko ja nie widzę wyboru domeny do które można było by dodać podstrony?

Chyba że Oka szykujesz jakaś aktualizację.

@okazwłokazaglądnij czasem na pw - jest trochę pytań

Profesjonalna agencja eventowa Everal

Skuteczne pozycjonowanie https://xseox.pl/pozycjonowanie-stron/

Fotobudka 360 Go4Photo

Co do tagów, to one czasami rzeczywiście się przydają, by np. opisać bardziej ogólnie jakiś tekst traktujący o wycinku danej kategorii (przykład wyssany z palca: tekst o budowie żarówki, a nigdzie nie pada słowo "oświetlenie").

Też jako dodający strony uważam je za udrękę, ale jak one działają, niech będą. Może by uniknąć jakichś drastycznych zmian początkowo spotkać się gdzieś pośrodku: tagi wskazane, ale nieobowiązkowe?

@flower224 była zmiana upraszczająca import podstron. Teraz już nie musisz wybierać domeny, do której importujesz podstrony. Jest ona wyłuskiwana z samego pliku importu, w którym już znajduje się pełny adres podstrony.

Edytowane przez ttah

@flower224 - nie mam od Ciebie nic na pw.

Tagi na razie zostawimy, zobaczymy jeszcze jak to będzie wyglądało, bo widzę że niektórzy dodają do każdej podstrony takie same bardzo ogólnie, nic nie wnoszące tagi, a moderacja tego to masakra.

@okazwłoka Wysłałem jeszcze raz tą samą wiadomość.

A czy będzie jakiś generator pliku podstron dla stron w HTML - bo dodawanie np jednej strony jest czasochłonne

Profesjonalna agencja eventowa Everal

Skuteczne pozycjonowanie https://xseox.pl/pozycjonowanie-stron/

Fotobudka 360 Go4Photo