Skocz do zawartości

[NOWOŚĆ] LinkTak.pl - statyczny SWL

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

@okazwłoka  link przydzielony w maju 2018, a dzisiaj fizycznie go nie ma na tej stronie (zgłupia wbiłem pierwszy z brzegu link żeby zobaczyć indeksację i wypluło brak linka na stronie...) przypadek? celowe działanie? błąd systemu ? id linka: 304487

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

a np. id 232730 link przydzielony 04.2018, a w ogole nie ma podstrony w indeksie, za tą ilość pkt za link to wypadałoby, żeby podstrona była chociaż zaindeksowana... nie wiem jak liczone są te punkty, ale jak dla mnie system coś nie daje rady :D

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

@M0drzew

id linka 304487 - strona jest oznaczona w systemie, błąd na niej został automatycznie znaleziony wczoraj o godzinie 22 i był to pierwszy błąd, stąd jeszcze system nie usunął podstrony, przy kolejnym sprawdzeniu i błędzie będzie punktacja obniżona do zero.

id linka 232730 - takiego w systemie nie ma, więc nie sprawdzę do jakiej strony prowadzi. Indeksacja jest sprawdzana na bieżąco, ale zawsze są szanse, że jakaś strona z tego indeksu wypadnie i minie jakiś czas zanim system to wyłapie. Poza tym czasem site,info nie zwracają wyniku, a cache zwraca. W takim przypadku strona oznaczana jest jako zaindeksowana.

@Iguana

Z tego co widzę wszystko jest ok, punkty się zgadzają, możliwe że suma punktów wymagała przeliczenia. Jak możesz, sprawdź teraz.

• Thanks 1

@okazwłoka Myślałem że poprawiłeś coś bo po podaniu Tobie loginu za jakiś czas pojawiły się punkty na plusie i teraz mogę korzystać z takiej ilości za jaką płacę a nie za 1/3 opłaconych, można powiedzieć że staniały mi punkty o 66% ;)

Edytowane przez Iguana
  • Like 1

W dniu 28.06.2018 o 10:57, wedrowiec napisał:

Projekt ładnie poszedł do góry na kilka fraz, dość szybko, linki siedzą w cache...

System sprawuje się dobrze, świadczy o tym między innymi wysoki procent przedłużeń transferów.

Zachęcam do przetestowania,  to najlepsza droga do sprawdzenia czy dobrze działa.

Ile obecnie trzeba punktów na wstawienie jednego linka na mięsiąc, plus minus nie musi być precyzyjnie, ja mówię o stronach glównych jakiś przedział na przykład 1000-5000 pubktów za link?

Mam pomysł na test :D

@MaxPan a u mnie to 37 pkt za główną z rank 1 i 367 dla rank 10. Ranki pośrednie to z grubsza proporcjonalnie do tych wielkości, chociaż widzę odstępstwa (np. 41 i 77 punktów za link na głównej z rank 2). Ale ogólnie nie mam droższych linków niż 367 punktów.

A, np. dla stron z rank=0, koszt na głównej to np. 8 punktów.

Edytowane przez ttah
  • Like 1

Te różnice wynikają z faktu, że wydawca otrzymuje zawsze 100% punktów na stronie głównej nawet gdy nie ma na niej linków lub jest ich mniej niż 3. Linkujący nie płaci całości punktów gdy jest jeden link albo połowy gdy są dwa linki. Podobnie rzecz ma się z podstronami.