Skocz do zawartości

[NOWOŚĆ] LinkTak.pl - statyczny SWL

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, podaj ID strony, sprawdzę co może być przyczyną. Zwykle jest to nie problem z wyświetlaniem, a blokowanie przyjmowania linków (być może będzie jeszcze potrzebny dostęp do ftp strony, ale to nie tutaj a na mail :) 

• 2 tygodnie później...

Dzięki za info, nie zauważyłem tego, poprawię :)

PS. Włączyłem przed chwilą wyszukiwarkę, czyli ręczne dobieranie podstron dla linków.

• 4 miesiące temu...

Hej @okazwłoka z jednego Twojego artykułu dotyczącego poprawy Trust Flow dowiedziałem się o serwisie linktak. Aczkolwiek jestem laikiem jeśli chodzi o konfigurację seo itp. 

Czy mógłbyś gdzieś udzielić wskazówek jak przy pomocy linktaka zwiększyć TF. 

Dodałem link, skonfigurowałem anchory oraz wybrałem kategorie i tagi, dodatkowy parametr strony dałem TF > 30.

Zależy mi głównie na tym by w szybkim czasie odzyskać TF

Mam problem z tymi parametrami, jako nowicjusz czy mogłbyś coś zasugerować?

Ilość docelowa 100 ilość dzienna 25. Nie wiem jakie obowiązują stawki przydzielenia linku

Później wynajmuje kredyty i rozumiem, że automat sam działa? Będzie można gdzieś podejrzeć linki?

W projekcie musisz zaznaczyć opcję Tak w skrócie niemałym: pokazywania linków dla systemów typu majestic. Ale niektóre strony mają odgórnie zablokowane dostępy dla tego typu systemów.

Dlatego po przydzieleniu linków trzeba sprawdzić czy majestic je widzi. Można to zrobić np za pomocą darmowego programu Seoprzybornik pobierając linki ze stron ustawiając User agent na majestic. Domeny na których majestic nie widzi linków dodajesz w linktak do swojej czarnej listy i usuwasz takie przydzielenia.

Gdybyś miał pytania dot. Linktaka śmiało pisz np na mail seosolutions@i4a.pl

• 4 tygodnie później...

Hej,

mam pytanie:

zauważyłem, że jest duża rotacja w ilości punktów na moim koncie. Zakupiłem 10k ale to się rozeszło bardzo szybko i obecnie jestem na minusie -20k.

Pytanie:

Jakie są najważniejsze, najbardziej 'zjadające' punkty opcje? Myślę, że to może być tematyka, gdzie ma trafić, link, czy to prawda? co jeszcze? 

Profesjonalne stojaki do rozwijania kabli i przewodów. Sprawdź także dwa najpopularniejsze szkodniki drewna: Spuszczel pospolityKołatek domowy. Informacje, metody zwalczania.

Najważniejsze, żeby po osiągnięciu limitu punktowego zastopować dodawanie nowych linków. Powiedzmy, że masz 10k, ustawiasz linkowanie bez limitu ilości linków. Po kilku dniach wszystkie punkty są już spożytkowane, ale ciągle ilość linków jest nolimit. Z jakiegoś powodu zwalniają się punkty (np. ktoś sobie nie opłacił hostingu i zeruje koszt sporej ilości linków). Na koncie masz dostępnych kilka tys. punktów, które od razu są spożytkowane na nowe linki. Po chwili ktoś opłaca hosting i koszt za linki jest przywracany... A Ty zostajesz na minusie, bo przydzielonych jest sporo linków.

Oczywiście system usunie te najnowsze linki w przypadku nadmiaru. Zastopowanie przydzielania linków rozwiązuje ten problem.

Oczywiście czasem po prostu zmienia się rank stron i na to już nic nie poradzimy. Oczywiście koszt w zależności wzrostu/spadku ranku będzie malał albo rósł.

D

W dniu 8.07.2021 o 13:06, okazwłoka napisał:

Najważniejsze, żeby po osiągnięciu limitu punktowego zastopować dodawanie nowych linków. Powiedzmy, że masz 10k, ustawiasz linkowanie bez limitu ilości linków. Po kilku dniach wszystkie punkty są już spożytkowane, ale ciągle ilość linków jest nolimit. Z jakiegoś powodu zwalniają się punkty (np. ktoś sobie nie opłacił hostingu i zeruje koszt sporej ilości linków). Na koncie masz dostępnych kilka tys. punktów, które od razu są spożytkowane na nowe linki. Po chwili ktoś opłaca hosting i koszt za linki jest przywracany... A Ty zostajesz na minusie, bo przydzielonych jest sporo linków.

Oczywiście system usunie te najnowsze linki w przypadku nadmiaru. Zastopowanie przydzielania linków rozwiązuje ten problem.

Oczywiście czasem po prostu zmienia się rank stron i na to już nic nie poradzimy. Oczywiście koszt w zależności wzrostu/spadku ranku będzie malał albo rósł.

Dziękuję za informacje ?

Naświetlę może konkretniej, jak to u mnie wygląda:

Mam 8 projektów. Każdy projekt = inna domena. 

Łącznie, na wszystkie projekty mam 50k punktów, obecnie na minusie mam jakieś -1k.  "ile linków": 21, "Ile przydzielono: 207" (dane łączne)

Nie mam ustawionego "no limit". Myślę, że 50k punktów na tyle linków to dość dużo zjadło - a może się mylę?

Nie mam ustawionej także opcji "tylko strony główne", ba, teraz wyłączyłem nawet opcje "publikuj także na stronach głównych" aby punkty mi wróciły.

Stąd mój pomysł żeby dać bardziej ogólne kategorie, bo może te specyficzne Turystyka i Noclegi, Kultura, Sztuka itd są bardzo ograniczone, a co tez idzie - bardzo zjadają punkty.

Profesjonalne stojaki do rozwijania kabli i przewodów. Sprawdź także dwa najpopularniejsze szkodniki drewna: Spuszczel pospolityKołatek domowy. Informacje, metody zwalczania.

Średnio link 250pkt u Ciebie jest, a to dużo. W systemie łatwo o drogie linki, dlatego można w przypadku niektórych projektów ograniczać koszt, jest taka bezpośrednia opcja. Można sobie zrobić dla strony np dwa projekty - jeden z ograniczonym kosztem, a drugi bez limitu kosztów za link. W obu przypadkach zadać jakąś ilość linków. 

Linki ze stron głównych w przypadku zmian ranku dość mocno zmieniają koszt.

• 1 rok później...

Trzeba się kontaktować indywidualnie z informacją z którego konta na które konto. Można też całe konto przekazać, wtedy też najlepiej skontaktować się indywidualnie w celu zmiany maila. Opłaty nie są za to pobierane.

• Like 1