Skocz do zawartości

Widełki najmu pokoju pod/na działalność gospodarczą

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry! Proszę o państwa opinię...

Jakie są widełki najmu pokoju pod/na działalność gospodarczą (praca z laptopem bez konieczności przyjmowania interesantów w mieszkaniu/pokoju)? Ile to jest mało, a ile to jest dużo? Czy Urząd Skarbowy może podważyć kwotę 1500 pln najmu za pokój o powierzchni 20m2 w miejscowości o liczbie mieszkańców ca. 3k? Komu mogę zadać takie pytanie by mieć pewność? Zadzwonić do Urzędu Skarbowego? Księgowa moja nie wie...

Dziękuję!

W dniu 11.08.2017 o 17:08, antonijasny napisał(a):

Księgowa moja nie wie...

Rozwiń  

Interesujące. Czas na zmianę? Co US to obyczaj więc jednoznacznej odpowiedzi się nie spodziewaj. Ostatnio gdy płaciłem podatek za auto to Pani w US zakwestionowała kwotę. Weszła na OLX i "zasugerowała" trochę wyższą cenę bo moja na umowie była zbyt niska :D

P.S. Warto było się zarejestrować na PiO by zadać takie pytanie? Czym się kierowałeś?

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Nie ma na OLX czy innych portalach ogłoszeń z najmem pokoju. Poza tym najem pokoju pod działalność gospodarczą  a najem pokoju do mieszkania, to trochę inna kwestia, inna odpowiedzialność po stronie wynajmującego. Tego się nie da porównać. Bo działalność gospodarcza to zawsze ryzyko i problemy dla wynajmującego.

"Nie ma w tej miejscowości" mam na myśli.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności