Skocz do zawartości

dodatki do chroma przejęte przez hackerów

jimmi

Rekomendowane odpowiedzi

Wygląda na to że poniższe dodatki do przeglądarki Google chrome zostały przejęte przez hackerów. Mogą być wykorzystanie do serwowania dodatkowych reklam jak i klasycznie do wykradania haseł.

1. Web Developer 0.4.9
  2. Chrometana 1.1.3
  3. Infinity New Tab 3.12.3
  4. CopyFish 2.8.5
  5. Web Paint 1.2.1
  6. Social Fixer 20.1.1
  7. TouchVPN
  8. Betternet VPN

więcej informacji tutaj 

https://www.techrepublic.com/article/warning-these-8-google-chrome-extensions-have-been-hijacked-by-a-hacker/

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Przy instalacji jakiegokolwiek softu należy być czujnym.  Nawet pobierając z lokalizacji uznanych za wiarygodne.  To jest pierwsze i ostanie przykazanie dotyczące bezpieczeństwa:  bądź czujny wróg nie śpi. ;)

17 minut temu, AdamBoganD napisał:

a kto używa Chrome?!

Ja czasami używam. 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Godzinę temu, AdamBoganD napisał:

A wujek google zbiera dane, zbiera i zbiera.

A inni nie zbierają? Nawet Firefox który chwali się non-profit też ma swoje za pazurkami, już dawno było info co przekazują do jednej z firm.Nikt nic za darmo nie robi, każdy ma w tym jakąś korzyść.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Wszystkie przeglądarki zbierają dane i nie tylko przeglądarki. Informacje pozostawiane w internecie to towar dla hurtowni danych. To, że nie będziesz korzystał z google chrom tylko w Twoich oczach robi ciebie bezpiecznym.

Istnieją specjalne dodatki do przeglądarek, które blokują prawie całkowicie śledzenie w internecie, ale to inna para butów na deszcz.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

50 minut temu, SzlafRock napisał:

Istnieją specjalne dodatki do przeglądarek, które blokują prawie całkowicie śledzenie

które

7 godzin temu, MaxPan napisał:

Nie trzeba wykluczać możliwości, że również po to zostały napisane

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

11 minut temu, SzlafRock napisał:

nie są dostępne dla wszystkich

co jest rzeczą złudną niczym anonimowość w sieci.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

• 3 miesiące temu...

Może mam paranoję ale osobiście staram się unikać wszelkich dodatków. Niby przydatnych programików, narzędzi. Na ile czas pozwala wolę sobie sam zakodować.

https://netteria.net - tworzenie stron www, aplikacji web, projektowanie, programowanie Windows, usługi IT
Profesjonalne Wsparcie Techniczne PrestaShop | PrestaExpert

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności