Skocz do zawartości

[XNEOLINKS] kompleks programowy do zdobywania linków, harwestowania, indeksowania. Przeglądarkowy, jest Polska wersja językowa. SEO soft do link buildingu

MaxPan

Rekomendowane odpowiedzi

Przecież wiadomo że linki z artykułami na Drupalu czy joomla trzeba indeksować bo nie maja w 99% linka ze strony głównej. Nie rozumiem co tu jeszcze można dodać i o czym dyskutować. Indeksować jak każdy inny link.

On badał po prostu sytuacje "w jaki sposób", żeby mu ktoś może podpowiedział ;)

Na pop3 leci od wczoraj i działa, chociaż demonem szybkości to to nie jest, ale może do końca roku przemieli mi te 30k co mu wrzuciłem.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

chociaż demonem szybkości to to nie jest

ale chyba szybsze jak Twój szablon na zeno jakim jechałeś wcześniej K2. Szybsze się nie da, Jommla ma ogromna ilość typów rejestracji, typów emali, form formularzy i tak dalej.

Blake mleko już się rozlało soft jest, soft działa, zdobywa linki i każdy może jego kupić, wiem że boli że każdy będzie mógł sobie pospamować miejscówki gdzie wcześniej tylko parę osób spamowało, ale jak masz uwagi merytoryczne zgłaszaj. Tylko nikt nie będzie nagrywać za każdym razem filmików jak wczoraj po płaczach, że coś nie działa na wersje z przed wczoraj, a nagle u tych co nie działało za działało na tej samej wersji :D Autorzy za starzy na zagrywki typu parę osób powie, że soft nie działa aby inni nie kupowali. Po sylwestrze startuje sprzedaż na USA, DE, FR i IT

V2,9 działa jak należy,kolejne update będą tylko po testach osób co używają wersje cyryliczną. Każde zwiększenie prędkości może skutkować zmniejszeniem skuteczności więc na pewno autorzy nie będą podążać w tym kierunku. Na tapecie teraz Diskuz zwieszanie skuteczności, automatyczny harwester. Po sylwestrze autorzy sami będę pilotować ten temat na PIO ja bez ich softu mam co robić, a translator działa już całkiem przyzwoicie jak widać po ich postach na zamkniętym forum.

Na prawdę użytkownikom co już kupili polecam korzystać z oficjalnego forum, jak ktoś zauważył jakiś błąd, czy chce coś zmienić to najszybsza droga.

Co do indeksacji to na właśnie na tym forum jeden z użytkowników podał całkiem przyzwoity sposób indeksacji linków całkowicie za darmo. Włączajcie translator.

Wszystkim wesołych świat!

dodajecie sobie w pliku txt pare maili a ustawienia serwera dajecie na sztywno i leci.

jak w tym .txt dam 100 maili to soft będzie sam odsiewał te, które już użył? I skąd będzie wiadomo, że już wszystkie zostały wykorzystane? Jest taka funkcjonalność przewidziana w ogóle?

Mi się program zawiesza przy 30-40 wątkach, tak ,że po prostu muszę go uruchomić sam od nowa.

Skuteczność mam na poziomie około 30% więc na razie kiepsko, a opis z logów w większości to: CMS nie odpowiada lub jest niezidentyfikowany.

No ,ale na razie testuje tylko, dokupię proxy, e-maile gmailowe i zobaczę jak wtedy będzie działać.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Mi też zwiechy łapie przy 2 rdzeniach i 10GB ramu na 20 wątkach, trzeba na mniej ustawić. Co do poczty to POP3 na własnej domenie działa, na IMAP dalej nie działa, ale jak jest wybór to można na pop lecieć.

MaxPan - nawet przez myśl mi nie przeszło żeby specjalnie pisać źle tylko po to żeby ktoś tam softu nie kupił :D Ci, którzy ewentualnie są dla mnie konkurencją już od dawna soft mają i sami go testują a jak pewnie wiesz softów można mieć setki a i tak softy myślenia nie zastąpią.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

mr88 z 5 razy w tym temacie napisałem że na maszynę 6 rdzeni i 10g ramu daje 20 wątków. Chyba, że Ty masz maszynę w 2 razy mocniejszą ze dajesz 30-40 wątków.

Na dedyku z dobrym prockiem, 32g ramu i 1 GB/s portem można lecieć 50-60.

Na laptopach,kompach domowych, tanich VPSach 10-15 wątków to optymalna liczba aby nie spadła skuteczność

Skuteczność: 3 strony wstecz mój post :D

7.Najczęściej przyczyną marnej skuteczności na dołączonej bazie jest za duża ilość wątków jak na to łączę i komputer,

dokupię proxy,

proxy obniżają skuteczność i prędkość, na przyklad w xR proxy obniża te wskaźniki nawet na 80%. W przypadku xneolinks spadek prędkości i skutecznosci może i nie będzie taki drastyczny, ale będzie. Testowałem na 20 szt świeżych dedykowanych z buyproxy , było OK ale gorzej jak beż za pierwszym przebiegiem na sprawdzonej bazie.

p.s

MaxPan - nawet przez myśl mi nie przeszło..

Ty nie, ale niektórzy to nawet straszyć próbowali, żeby nie palić miejscówek.

Więc nie ma co oczekiwać zachwalających postów z tekstami wszystkim niedecydowanym polecam :D

Ale to normalne, ja tez na PIO nie pokazywałem parę softów co używam i nie chciałem aby inni ich używali :D, jak by temat pojawił się nie psiałem by ze soft nie działa :D ale i nie namawiałem by na zakupy innych.

Ludzie co robią soft nie po to zainwestowali już w projekt trocha grosza aby soft nie działał lub nie rozwijał się, więc spokojnie każdy kolejny update będzie lepszy ( wcześniejsze wersje są dostępne) więc zawsze można korzystać z dzialające paczki jeśli by jakiś bug był w update.

Planów na rozwój softu jest na pol-roku do przodu.

Temat rzeka, a ja muszę barszcz jeszcze nastawić :D

proxy obniżają skuteczność i prędkość, na przyklad w xR proxy obniża te wskaźniki nawet na 80%

Nie wiem jakie są Twoje doświadczenia z XR i proxy, według mnie XR w ogóle nie współpracuje prawidłowo z proxy. Zlecałem dwóm osobom postawienie proxy (squid) pod XR do testów na mocnym vps, 50 wątków w XR, zużycie łącza na poziomie kilku mbps i dostawałem zawsze w XR "get timeout error" (lub coś podobnego). To samo proxy działało wzorowo z GSA czy scrapeboxem więc tutaj nie jest raczej problem z proxy, tylko z samym XR.

Jest taka funkcjonalność przewidziana w ogóle?

ale już napisałem soft będzie brać po jednym do kolejnego projektu lub do kolejnego restartu jeśli taka opcja jest zaznaczona. Ten jeden staje się niewidoczny, pisałem o tym na poprzednich stronach,

według mnie XR w ogóle nie współpracuje prawidłowo z proxy.

mówiłem o proxy co xR ciągnie sam z serwerów, jak załączysz używać proxy pojawia się właśnie taki komunikat o tym że skuteczność może spaść o 80%.

natomiast nieprawda że nie działa, na forum BM jest firma z Ukrainy sprzedają swoje proxy pod xR ( mają specjalny pakiet) z autoryzacja po IP, i chodzi to bo widzę, że ludzi sobie chwalą w ich temacie. Ja nie używam. Wszystkie moje licencje chodzą na bullet, a jedna na VPNie

• Like 1

Jeśli ktoś używa komputera biurkowego to jak już pisałem, avast traktuje xneolink.exe w wersji 2.9 jak plik z wirusem. Dodatkowo, tenże avast przekierowuje porty dla poczty i możecie mieć problemy z własnymi kontami pocztowymi. Nie wiem, jak zachowują się inne antywirusy, ale pewnie mogą być podobne kłopoty.

Dzięki Max za filmiki, teraz już wiem co do czego i wszystko śmiga.

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

chociaż demonem szybkości to to nie jest

ale chyba szybsze jak Twój szablon na zeno jakim jechałeś wcześniej K2. Szybsze się nie da, Jommla ma ogromna ilość typów rejestracji, typów emali, form formularzy i tak dalej.

Blake mleko już się rozlało soft jest, soft działa,

Jak już miejscówki częściowo spalone to powiem. Da się szybciej i to dużo szybciej.

Mam soft tylko pod K2 :) i jest sporo szybszy.

Edytowane przez Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Mam soft tylko pod K2 :) i jest sporo szybszy.

Ale skuteczność mizerna ;) Na tym sofcie, w końcu z działającym mailem mam już 2k sukcesów a nie przeleciał jeszcze 1% bazy ;) Problem jest tylko taki, że sukcesów pokazuje 2k a w raporcie widzę tylko 60% linków z tych 2k.

Edytowane przez blake

Nie :)

Tak ;)

Weź pod uwagę, że samych k2 jest chyba ponad 20 jeżeli chodzi o rodzaj urla (rejestracja, logowanie, postowanie), jest w cholerę kombinacji nawet z samym postowaniem i wyborem kategorii i jak nie masz wszystkiego obkodowanego to skuteczność jest mizerna. A tutaj widzę, że jest dość dużo zrobione a może będzie jeszcze więcej.

Ja mam program nie templatkę pod zenka

Wiem, nie tylko Ty go masz :)

Edytowane przez blake

To piszmy tylko o tym co ten program potrafi a nie nasze softy.

Bo ja chętnie wydam kasę na coś co działa w górę.

M

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.