Skocz do zawartości

[XNEOLINKS] kompleks programowy do zdobywania linków, harwestowania, indeksowania. Przeglądarkowy, jest Polska wersja językowa. SEO soft do link buildingu

MaxPan

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak piszecie do mnie PW o tekstowa captcha napisze na PIO;

1. Włączamy opcje zbierania pytań "bez dialogu"

2. Przy generowaniu raportu w tym samym katalogu gdzie raport tworzy się plik pytania ze strony.txt

3. Otwieramy plik pytania ze strony.txt

4. Będzie tam coś takiego:

Strona:https://pda-uk.org; Вопрос: What is the capital city of the UK?

5. Kopiujemy wszytko co jest po Вопрос (Kwestia):

6. Kopiujemy bez spacji What is the capital city of the UK?  w okienko Pytanie: w menu Ustawienia wypełnienia, jeśli w pytaniu na końcu, czy początku są jakieś znaki, kropki, cyfry, słowa w innym jerzyku tez to kopiujemy razem z pytaniem

7.Szukamy odpowiedz i wpisujemy ją w okienko Odpowiedz.

8.Klikamy zapisz

Pamiętajcie przy każdym klikaniu w generowanie raportu generuje się nowy plik pytania ze strony.txt i tych pytań nie będzie już przy każdym kolejnym wygenerowaniu raportu. Więc jeśli w trakcie przebiegu klikacie w generowanie raportów to pliki z tekstowymi captcha trzeba łączyć, natomiast pliki z linkami oczywiście nie.

p.s obecnie Xneo nie zbiera pytan z Diskuz, Ipb3 i VB ( ale odpowiada jeśli pytania ma w bazie), w reszcie z 91 CMSach zbiera. W tych 3 CMSach opcja zbierania pytań zostanie ponownie dodana po przekodowaniu w najbliższych update

• Like 1

Przecież w panelu klienta masz linki do pobrania (  są tam wszystkie wersje, nowa (NEW, i wcześniejsze OLD). W tej wersji co dostałeś ( a dostałeś 2 linki jeden na nową wersje drugi na wcześniejsza) ten przycisk też jest. Parser już dawno jest wbudowany w soft tylko w bardzo wczesnych wersjach parser był osobną aplikacją, nawet nie przetłumaczona. Oczywiście parser dostępny tylko w wersji premium.

że jak wysyłacie

Ja nic nie wysyłam

Za dużo do czytania

A ten temat polecam przeczytać jest tu wiele opisów typowych błędów popełniających początkującymi użytkownikami programu. 

Wyszła nowa wersja 3.6.6

Główne zmiany w Xneolinks to poprawienie wielu posterów, nieznacznie przyspieszono niektóre funkcje, fixy.

Soft dostał calkowicie nowy przeglądarkowy harvester z możliwością dodania swoich miejsc, wyszukiwarek do harwestwoania:

v9draqwe.png

• Like 1

Podpowie mi jaki może być tego powód:

1. Licencja wszystko ok tylko taki błąd wyrzuca:

https://cloud.directupload.net/190d

2. Licencja druga na innym serwerze i też nieciekawie:

https://cloud.directupload.net/190f

Pisałem na support ale tam jeszcze nikt nie odpisał, a może miał ktoś już podobny problem i szybciej uda mi się to ogarnąć :)

Edytowane przez Dralik

1. Z tego co widzę na forum nie ma od Ciebie żadnego wypełnionego zgłoszenia do suportu przesz stosowny formularz. Są 1 zgłoszenie na temat znaków specjalnych w kejwordach nowego harwestera i 1 h temu została udzielona odpowiedz.

2.Xneolinks ma być obowiązkowo na dysku c: w katalogi głównym przykład C:\Xneolinks\

3.Katalog z Xneolinks, katalog z danymi dynamicznymi Xneolinks w APPdata, w moich dokumentach ( pliki raportów) ma posiadać prawa do zapisu

4. Jeśli na serwerze czy komputerze jest zapora sieciowa czy antywirus należy poprawnie wykonać konfiguracje, dość często te narzędzia blokują połączenie z serwerami licencyjnymi, lub blokują poszczególne pliki, funkcje

5. Aktualizację należy robić wyłącznie jak opisano, w każdym innym przypadku licencja "zleci" i trzeba będzie robić ponowną aktywacje i reset klucza.

Pisałem na support 

Najbardziej skuteczny, zalecany i szybki sposób kontaktu z suportem to specjalnie przygotowane formularze bagtracker i suporttracker( przyciski na górze forum). Te działy obsługuje nie tylko admin a i koderzy odpowiedzialne za poszczególne funkcje w sofcie.

Już nawet pacząc na Twoje obrazki widać że nie stosujesz się do tych punktów które opisałem wyżej ( i wiele, wiele razy w tym temacie). 

2.Xneolinks ma być obowiązkowo na dysku c: w katalogi głównym przykład C:\Xneolinks\

jest w tym miejscu.

1. Z tego co widzę na forum nie ma od Ciebie żadnego wypełnionego zgłoszenia do suportu przesz stosowny formularz. Są

Wysyłałem na maila (tego z którego dostałem licencje).

Antywirusa nie ma. Co do zapory i reszty to zaraz sprawdzę.

Dziękuje.

Edycja:

Zapora też wyłączona, katalog ma prawo do zapisu.

Także musiałem coś innego źle zrobić.

W takim razie napisze do nich tak jak Ty napisałeś.

Edytowane przez Dralik