Skocz do zawartości

[XNEOLINKS] kompleks programowy do zdobywania linków, harwestowania, indeksowania. Przeglądarkowy, jest Polska wersja językowa. SEO soft do link buildingu

MaxPan

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli mamy VPS ( zakładam że parametry nie wirtualne) 4xCPU i RAM ok 4-8G to zwiększenie tych parametrów prawdopodobnie nie będzie skutkować wzrostem szybkości działania Xneo w bardzo znacznym stopniu. Z moich testów tak to wynikało.

Identycznie jak w Zenno, tu wszytko upiera się w przeglądarkę.

@Salab A łącze? Chodzi o zapychanie łącza. Próbowałeś włączyć Xneo i jeszcze jakiś sensowny submitter? Ja próbowałem i uważam, ze to mija się z celem.

Oczywiście każdy ma swoje sposoby pracy, wcale nie uważam, że mam monopol na rację :D  Ja wole postawić Xneo na VPS a soft typu xR na dedyk. xR na dedykach daje ok 1000 linków na minute na VPS ok 150-300 więc różnica zauważalna. Cena lepszego dedyka Bullet to ok 1000 zł VPSa ok 150- 250 zł/ miesięcznie. W przypadku xR dedyk bardziej oplacalny, w przypadku Xneo VPS.

p.s można oczywiście kupić tani root dedyk, instalować Winde samemu i pracować przez proxy, ale taki sposób pracy to nie dla mnie, wole 3-4 razy miesięcznie wymienić IP serwera różnica w prędkości jest kolosalna.

@Salab A łącze? Chodzi o zapychanie łącza.

Nigdy nie widziałem, żeby samo xNeo (20-35 wątków) zjadało więcej niż 10-15mbitów łącza (zazwyczaj sporo mniej), więc nawet jak ktoś ma tylko 100 to jeszcze trochę zostaje na inne zabawki ;)

• Like 1

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

Ja na swoich odpalam tylko xneo które jest i tak zasobożerne, więc nie ma co dokładać kolejnego softu jak np. zenka

Zależy od templat ZP, są takie, które mogą spokojnie lecieć w tle ;)

• Like 1

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

Została wyłożona nowa wersja  3.6.8.

Dużo ważnych zmian. Dodano nowy CMS pod artykuły z linkiem.

Dodano API do systemów indeksujących SpeedLinks (www.speed-links.net), InstantLinkIndexer, GetBotGuru

​Dodano obsługę wprost z panelu Xneoliks programów Captcha Breaker, Capmonster2, Captcha Sniper ( polecana jest v 4.9.5 bo V 5.0 nie działa stabilnie, brak kontaktu z autorem aby otrzymać jaką kol wiek informacje); Istnieje możliwość ustawianie kolejności  OCRów i ilość prób. Z testów wynika że największą skuteczność wśród OCRów programowych ma nowy Capmonster2.

Dodano nowy OCR online Captcha Tronix ( miesięczne bezlimitne pakiety)

Zmieniono wiele CMSów ( 6 szt, poprawa skuteczności w tym Diskuż)

Inne ważne zmiany.

Na środę zaplanowano aktualizacje ogólnodostępnej bazy.

• Like 3

Janek, za chwile napiszą, że to kółko wzajemnej adoracji i wpis sponsorowany, pisz lepiej na zamkniętym forum takie posty :D

Odpowiadam na pytanie co do speedlinks. Xneo nie wysyła linków pojedyncze w trakcie linkowania a wysyła linki zweryfikowane przy generowaniu końcowego raportu.

Jeśli chodzi o nowy CMS to nazwa podana na forum, CMS dość rankujący jak na razie.

Jest już kolejny CMS pod artykuły na tapecie, dodatkowo już 2 tydzień ekipa pracuje na systemem tekst captcha podłączonym dodatkowo pod 2captcha. Jak mi dzisj mówili jest to dość skomplikowany algorytm, ale już w 80% gotowe wszytko. Plusem tego rozwiązania jest to, że captcha rozwiązana soft już zapisuje do bazy i drugi raz ją wysyłać nie będzie.

A jeszcze cały czas nie biorą kasy za aktualizacje

Są to ukłony w stronę użytkownikom którzy w wersjach beta pisali gdzie jest błąd, przysyłali przykłady, dawali sensowne rady.

lumbo@, Wiesz ale są osoby na PiO co cały czas sugerowali, że taka oplata jest pobierana, że polscy użytkowniki płacą za beta testy :D, ze polska wersja różni się od rosyjskiej, inne ciekawostki :D

A tak naprawdę wersja którą byla kupiona byla stabilna i nawet teraz jest dostępna. Tylko wersja 2.4 vs 3.6.8 teraz to zupełnie inny soft pod względem funkcjonalności. Ilość własnego kodu jest zwiększono x3 razy. Dodatkowo sam interface (to co widzimy) został napisany od podstaw  co dało możliwoś wadliwe module ubota zamieniać na swoje. Tak został wymieniony moduł email ( pamiętasz że  w wersji beta byli problemy z pocztą) winą była w standardowym module ubot który sam w sobie zawierał błędy. Teraz od ubota została chyba tylko przeglądarka ( pracy na autorską przeglądarką trwają już dawno i są na zaawansowanym etapie).

Planów na rozwój softu jest na pól-roku do przodu mi też wszystkiego nie mówią. W przyszłym miesiącu startują z wersja angielską, jest już gotowa, prawdopodobnie będzie zmiana ceny na (+). Płatności na stronie i w panelu będzie obsługiwać zewnętrzny serwis płatniczy (Avangate) który będzie wystawiać europejskie FV, (VAT zostanie doliczony), będzie możliwość płatności kartą nie podłączoną do PayPal.

Abonament zostanie uruchomiony oczywiście, ale nie wiem kiedy, to autorzy decydują. Na pewno każdy zostanie o tym poinformowany droga mailową ( tłumaczyłem treść tego email już jakiś czas temu).

Aby tworzyć ogólno dostępny soft oprócz pomysłu i całkiem nie mało pieniędzy trzeba jeszcze wielu wielu innych rzeczy, również stalowych nerwów. Na prawdę podziwiam admina z forum xneo :D, czy support z forum xR, Rożni ludzie kupują soft...

gdzie użytkownik podaje frazy, adres strony klika start

Z zasady GSA, (Senuke) miał być takim softem ( autoharwest, posting, indeksowanie, tworzenie piramid, automatyczne tworzenie projektu wszytko jednym kliknięciem), ale pacząc jak wyszło chyba nie da się stworzyć taki soft na szczęście.

Miejscówek publicznych jest co raz mniej, CMSy coraz bardziej skomplikowane z wymyślnymi systemami rejestracji, postingu, admini coraz bardziej nie chcą dawać publikować linki użytkownikom.