Skocz do zawartości

[XNEOLINKS] kompleks programowy do zdobywania linków, harwestowania, indeksowania. Przeglądarkowy, jest Polska wersja językowa. SEO soft do link buildingu

MaxPan

Rekomendowane odpowiedzi

Doos leci, wycieli cały ruch z USA, więc może być jeszcze problem z autoryzacją na VPN z USA lub IP serwera z USA, reszta już działa bez problemu. W ciągu ok 30 min soft zostanie przełączony na zapasowy serwer licencyjny. Taki dostałym SMS

Czesiu z Tobą jest jakiś dziwny problem, nie ma Ciebie na forum Xneo, co więcej autorzy podejrzewają, że kupiłeś Xneo  z kimś na spółkę i nie masz kontaktu z właścicielem licencji. Więc jeśli dzisiaj nie zobaczą Twojego zgłoszenia na bagtrackęr to będą szukać tą licencje i ja zablokują. Ewidentnie nie masz dostępu do forum o czym świadczą te Twoje zgłoszenia na PiO a brak jakich kolwiek Twoich zgłoszeń na forum ( w panelu klienta).

I ile mniej więcej wątków mogę na nich wyciągnąć?

Co wy z tymi wątkami macie to nie rozumie, ja jadę na 10, a jestem pewien, że robię na tym więcej linków i szybciej niż nie jeden na 20 wątkach bo to testowałem.

Z ciekawości - robił ktoś podobny test? Sprawdziłem u siebie i na 30 wątkach mam tyle samo (granice błędu statystycznego przy 2 testowych projektach) linków co na 10. Więc moje testy pokazują coś zupełnie innego niż janka...

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

@salab, To zależy jaką masz moc vps'a. U mnie na prywatnym komputerze na 30 wątkach ciągnie o wiele szybciej niż gdy ustawię 15-20. Za to na vps'ie na 20 watkach mam gorszy wynik niż na 15. Nawet gdy ustawię w tym samym momencie na pc i vps po 15 wątków to PC będzie miał średnio 20% więcej linków przemielonych, przy 10 wątkach jest to samo. Warto to samemu przetestować. Testy rób minimum parę godzin, bo po parunastu minutach wynik nie będzie prawidłowy.

• Like 1

@salab, To zależy jaką masz moc vps'a. U mnie na prywatnym komputerze na 30 wątkach ciągnie o wiele szybciej niż gdy ustawię 15-20. Za to na vps'ie na 20 watkach mam gorszy wynik niż na 15. Nawet gdy ustawię w tym samym momencie na pc i vps po 15 wątków to PC będzie miał średnio 20% więcej linków przemielonych, przy 10 wątkach jest to samo. Warto to samemu przetestować. Testy rób minimum parę godzin, bo po parunastu minutach wynik nie będzie prawidłowy.

1) testy trwały kilka dni (2 projekty, bazy po ~5k)  a nie kilka godzin ;)

2) nie VPSy a dedyki

tak czy siak - warto sprawdzić samemu, zanim się posłucha kogoś z forum i ustawi 10 wątków zamiast 20, bo "tak jest szybciej, wiem co mówię, bo sprawdziłem" ;)

Po pierwsze pisałem o tanich VPS, a nie serwerach dedykowanych. Okej robisz tyle samo linków na 10 co i na 30 wątkach, ale czy tą samą bazę przerabiasz 3 razy szybciej? Jeśli nie, to trzeba pomyśleć czy warto przepłacać za dedyk

Edytowane przez janekszeryf

@salab,Ty masz tego dedyka z promocji? Zapewne tego co ja.

Też robiłem różne testy na nim i skłaniam się raczej do wypowiedzi @janekszeryf,  że warto pomyśleć czy nie przepłacasz za dedyka.

Blog SEO dla początkujących adeptów sztuki SEO. Medlabo.pl ciekawy serwis o medycynie i nie tylko.

Po pierwsze pisałem o tanich VPS, a nie serwerach dedykowanych. Okej robisz tyle samo linków na 10 co i na 30 wątkach, ale czy tą samą bazę przerabiasz 3 razy szybciej? Jeśli nie, to trzeba pomyśleć czy warto przepłacać za dedyk

Tak, 2-3 razy szybciej

@salab,Ty masz tego dedyka z promocji? Zapewne tego co ja.

Też robiłem różne testy na nim i skłaniam się raczej do wypowiedzi @janekszeryf,  że warto pomyśleć czy nie przepłacasz za dedyka.

Nie wiem co masz, my nic w promocji nie kupowaliśmy, to są dedyki jakie mieliśmy od dawna pod xR, ZP i inne softy.

Chodziło mi o tego dedyka:

- serwer z procesorem Intel e3 1240v2 8 x 3.4 ghz / 3.7ghz turbo

- 32GB RAM

- 2 x 120GB SSD

- uplink 300mbps do 800mbps

- 3 IP

- bulletproof

- IPMI

- możliwość podzielenia serwera na mniejsze (gratis)

- system Windows 2008r2 (w cenie) / Linux

serwer w cenie 400 PLN brutto miesięcznie, link do zamówienia

Uruchomienie serwera w ciągu 24h od potwierdzenia płatności.

Pomyliłem Ciebie z kimś innym.

Edytowane przez studioczystosci

Blog SEO dla początkujących adeptów sztuki SEO. Medlabo.pl ciekawy serwis o medycynie i nie tylko.

Wrzuciłem w wyjątki liste adresów i teraz na liście na której miałem np 8000 linków po harweście, dodało 2000 linków, a teraz linkuje na max 100-200.
Czy jest na to jakieś "lekarstwo" czy da się te listę adresów usunąć ?

mam pytanie co do xneolinks

A nie prościej zapytać u źródła czyli u twórców softu? MaxPan tu niejako grzecznościowo odpowiada na wiele pytań, ale nie jest twórcą softu więc na 100% u źródła łatwiej się dogadać.

• Like 1

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.