Skocz do zawartości

[XNEOLINKS] kompleks programowy do zdobywania linków, harwestowania, indeksowania. Przeglądarkowy, jest Polska wersja językowa. SEO soft do link buildingu

MaxPan

Rekomendowane odpowiedzi

Odpowiem bo wiem.To ze soft może pracować na 2 różnych komputerach nie znaczy, że można soft klonować. Kupując wersje premium dostajesz 2 klucze licencyjne, wiec tak na prawdę kupujesz 2 licencje. Wtedy jedną licencje włączasz na jednym komputerze, drugą na drugim i pracujesz jednoczesnej. Próba klonowania softu na wirtualnej maszynie będzie skutkować zablokowaniem. Jedna instalacja + jeden klucz licencyjny w pojedynczym uruchomieniu działać będzie, ale jeśli będziesz próbować klonować soft klonując VM licencja zostanie zablokowana.

problem polega na tym ze w firmie mamy wirtualna maszyne

Dla Was optymalnym rozwiązaniem było by zainstalowanie Xneolinks na serwerach dedykowanych lub VPS wtedy każdy pracownik może łączyć się z serwerem przy pomocy zdalnego pulpitu. Oczywiście nie jednoczesnej ( zdalny pulpit Windows tego nie pozwala),ale co można robić w dwójkę przy jednym sofcie jednoczesnej?

Tak jak piszecie do mnie PW o tekstowa captcha napisze na PIO;

1. Włączamy opcje zbierania pytań "bez dialogu"

2. Przy generowaniu raportu w tym samym katalogu gdzie raport tworzy się plik pytania ze strony.txt

3. Otwieramy plik pytania ze strony.txt

4. Będzie tam coś takiego:

Strona:https://pda-uk.org; Вопрос: What is the capital city of the UK?

5. Kopiujemy wszytko co jest po Вопрос (Kwestia):

6. Kopiujemy bez spacji What is the capital city of the UK?  w okienko Pytanie: w menu Ustawienia wypełnienia, jeśli w pytaniu na końcu, czy początku są jakieś znaki, kropki, cyfry, słowa w innym jerzyku tez to kopiujemy razem z pytaniem

7.Szukamy odpowiedz i wpisujemy ją w okienko Odpowiedz.

8.Klikamy zapisz

Pamiętajcie przy każdym klikaniu w generowanie raportu generuje się nowy plik pytania ze strony.txt i tych pytań nie będzie już przy każdym kolejnym wygenerowaniu raportu. Więc jeśli w trakcie przebiegu klikacie w generowanie raportów to pliki z tekstowymi captcha trzeba łączyć, natomiast pliki z linkami oczywiście nie.

p.s obecnie Xneo nie zbiera pytan z Diskuz, Ipb3 i VB ( ale odpowiada jeśli pytania ma w bazie), w reszcie z 91 CMSach zbiera. W tych 3 CMSach opcja zbierania pytań zostanie ponownie dodana po przekodowaniu w najbliższych update

Zbiera ktoś pytania i wpisuje odpowiedzi? Zastanawiam się czy jest sens się w to bawić...

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

Zastanawiam się czy jest sens się w to bawić...

Bazy pytań i odpowiedzi można wgrywać hurtowo, konwertować bazy tekstowych captcha z innych softów, dużo czasu to nie zajmuje. Pytanie raczej miało by brzmieć czy warto zbierać. Warto ale nie na każdym skrypcie. Zbieranie tekstowych captcha bardzo mocno obniża prędkość i zwiększa koszty na captcha jeślii pracujemy na zewnętrznym OCR.

• 2 tygodnie później...

Powrócił problem cache

C:\Users\root\AppData\Local\Temp - właśnie zobaczyłem, że xNeo zrobił tu 70+ GB danych. W przypadku dysków SSD to już całkiem sporo miejsca, xNeo mógłby czasem po sobie sprzątać ;)

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

xNeo mógłby czasem po sobie sprzątać 

Wystarczy odpalić darmowy program CClener raz na 2-3 dni na 30 sekund ( działa na wszystkich systemach Windows). Admin na oficjalnym forum opisał czemu Xneo nie będzie czyść cash samoczynnie w  najbliżej osiągalnej przyszłości. 

W ogóle nie widzę tego problemu u mnie chodzi obecnie 8 kopii Xneo na różnych serwerach, wystarczy kliknąć nawet raz na 24h lub raz na 2-3 dni w 2 przyciski na Cclener i zaczekać 30 sek przed rozpoczęciem nowego projektu . Dla mnie nie jest to w ogóle problemem.

p.s nie wolno czyścic cash w czasie pracy programu, więc jak on ma wyczyścić? Odpowiedz oczywista. Natomiast w kolejnej ( nie wiem czy w tej co już gotowa i jest testowana) wersji ma być dodany czeker - przy stracie Xneo będzie oceniać miejsce na dysku systemowym i sugerować usuniecie cash.

• Like 1

Wrzuciłem w wyjątki liste adresów i teraz na liście na której miałem np 8000 linków po harweście, dodało 2000 linków, a teraz linkuje na max 100-200.

Czy jest na to jakieś "lekarstwo" czy da się te listę adresów usunąć ?

Mam ten sam problem. Jakieś rozwiązanie na to?

Dralik niepoprawnie używał tej funkcji suport jemu to wytłumaczył prawda potrzebowali na to czasu aby dojść, że on nie wybiera prawidłowo CMS i listy, po prostu nie te przyciski używał. Podejrzewam Ty masz ten sam problem. Generalna ta funkcja nie jest do ganiania list po harwescie... Ta funkcja daje pożądany efekt kiedy

1.Mamy na 100% pewność, że lista zawiera tylko jeden CMS

2.Przy przypisaniu "na sztywno" do listy przypiszemy poprawny CMS

3.Dla postowania wybierzemy tą listę.

Jeśli nie macie pewności, że prawidłowo używacie tej opcji lepiej jej nie używajcie. Xneo osobnym post zapytaniem robi detekcję CMS więc funkcja wykluczeń na odsiewanie harwestowanych list nic nie daje.