Skocz do zawartości

[XNEOLINKS] kompleks programowy do zdobywania linków, harwestowania, indeksowania. Przeglądarkowy, jest Polska wersja językowa. SEO soft do link buildingu

MaxPan

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, ale o co ta przepychanka. Przecież wiadomo że publicznie dostępne miejscówki są zajechane po jakimś czasie (bez względu na soft). A teraz patrząc z 2 strony nie po to autorzy xneolinks stworzyli go aby sprzedać np. 3 osobom bo to był i jest cel biznesowy aby sprzedać jak najwięcej licencji i nie ma co się temu dziwić. Chcecie mieć soft na wyłączność, wyłóżcie odpowiednią kasę z pewnością ktoś napisze w/g wymagań.

Jak ktoś umie go wykorzystać to nawet jak większość miejscówek będzie zajechanych i tak wykorzystają z pożytkiem.

Trzeba pamiętać o tym że część osób kupi soft ale np. nie będzie umiało znaleźć swoich list do niego. Będą korzystać z publicznych/kupionych, a potem lamentować że zaspamowane.

Nawet K2 dają wiele pomimo że ogrom osób narzeka, kto wie jak je wykorzystać, wykorzysta.

• Like 2

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Jak ktoś umie go wykorzystać to nawet jak większość miejscówek będzie zajechanych i tak wykorzystają z pożytkiem.

Że co? że jak?  Idę spać :okularnik:

Że "blasty" za 2,5 zł hurtem polecą.

:) :) :)

• Like 3

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Chodziło mi o wykorzystanie softu, a nie zajechanych miejscówek. Nie każdy ma swoje dobre listy bo np. nie potrafi ich znaleźć tylko kupują. A te kupione to wiadomo że moment i będą zajechane.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Koledzy mimo tego, że soft jest dość łatwy w użytkowaniu, to daje wiele możliwości do jego wykorzystania więc nie prawda że osoba doświadczona i laik będzie mieć podobne sukcesy. Dyskusje na temat "gimbaza zajedzie miejscówki" toczy się od powstania pierwszej publicznej dodawarki do qlweb, później dodawarki do seokatalogów, i tak dalej. Jeśli ktoś chce mieć miejscówki na wyłączność stawi prywatne zaplecze, a co kol wiek  ekipa od Xneo już pracuje nad kolejnym dodatkiem własnie do takiego sposobu pozyskiwania linków przez tworzenie w unikalny sposób prywatnej, pól-prywatnej bazy stron gdzie można zostawić link.

• Like 1

A te kupione to wiadomo że moment i będą zajechane.

Wy chyba dalej nie wiecie o co chodzi. Nie wiem jak to jaśniej napisać, ale postaram się. Jest sobie 10k miejscówek, soft potrafi dodać do 8 (te 2k mają np jakieś zabezpieczenia, których nie przejdzie). Ktoś sobie napisał soft do tych 2k i tam dodaje - jest tam sam. I teraz taka sytuacja, że te 8k miejscówek wchodzi na listy seoleszczy, którzy najpierw je spamują a później udają się do czyściciela żeby ich oczyścił. Oczyszczają się z tych 8k, gogole też je oczyszcza po swojemu - czytaj zeruje ich moc, ale... robi to też dla tych pozostałych 2k! I tym sposobem, miejscówki, które nigdzie nigdy nie były zgłaszane ani spamowane masowo lecą tak samo do śmieci z cała resztą. I nie ma znaczenia to czy w listach za 30 pln czy 350 znajdzie się 1/3 wszystkich miejscówek czy 2/3.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Google już ot dawno ( od czasów sinooke i seokatalogu) nie czyści miejscówek po CMS ( moje obserwacje na to wskazują), blake nie masz zupełnie racji.

Powiem wam więcej mi K2 ( odpowiednie odfiltrowana baza) dalej działają, prawda wykorzystuje ich w dość zapomniany sposób 

• Like 1

I tym sposobem, miejscówki, które nigdzie nigdy nie były zgłaszane ani spamowane masowo lecą tak samo do śmieci z cała resztą

Gdyby Google czyściło po CMS'ach

Nie wiem czy ktoś sprawdzał poziom indeksacji k2, ostatnio sprawdzałem kilka blastów po 3K dodań (bez podlinkowania) i po 8-14 dniach indeksacja wynosi 3-4 szt, rozumiem 100, 200,  ale 3. Wygląda jakby G zablokowało indeksacje tego wspaniałego komponentu

Postaram się wygospodarować trochę czasu na harvest, znalezienie dość czystych K2 z jakimś zabezpieczeniem, napisanie dedykowanego szablonu, dodanie i indeksację linków do testowych stron.

Zrobię to z czystej ciekawości, ale .... tak czy inaczej prywatnie sądzę, iż w praktyce używanie zajechanego skryptu to trochę jednak nieopłacalne i ryzykowne wróżbiarstwo a lepsze ROI da poszukanie i użycie nowego skryptu.

E: lit.

Edytowane przez Konik^Morski

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

Na k2 trzeba stawić prawidłowo skonstruowane doory, i cala arytmetyka. Co do harwestu K2 to wystarczy sharwestwoać to co zindeksowane w ostatnim miesiącu + nowa recaptcha, to jest oczywiste że nie zdążyli jeszcze ich zajechać. Takich 100 profili do testu ma wystarczyć. Co do ID to nie otworze wielkiej tajemnicy kiedy powiem, że nr ID wcale nie oznacza, że tyle profili jest.

• Like 2

w praktyce używanie zajechanego skryptu to trochę jednak nieopłacalne i ryzykowne wróżbiarstwo

Nic dodać, nic ująć. Nikt nie będzie sprawdzał codziennie miejscówek czy już tam się gimby pojawiły czy jeszcze nie.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Czyli najpierw trzeba kupić żeby zobaczyć do czego dodaje? Niezła filozofia ;)

Baza jest darmowa, ogarnij się. Ten kto kupił soft dostaje darmowa bazę, tak samo jak na przykład użytkowniki Xrumera. Tak było od początku i zostanie dalej podoba się to komuś czy nie.  Darmowa baza udostępnia się tyle dla spamowania po niej, a jako przykłady sukces linków (baza podzielona na CMS) tak aby łatwiej było harwestować i tworzyć swoją własną bazę.

p.s nie rozumieć po co ten trolling jeśli posiadasz 4 instalacji Xneolinksa i nic nie musisz kupować a by wzięć bazę i zobaczyć sukces linki z ponad 70 cms, czy może martwisz się o innych? :D