Skocz do zawartości

[XNEOLINKS] kompleks programowy do zdobywania linków, harwestowania, indeksowania. Przeglądarkowy, jest Polska wersja językowa. SEO soft do link buildingu

MaxPan

Rekomendowane odpowiedzi

Po 8 dniach aktywacja zostanie wyłączona 

Tak samo jak w xR, soft nie będzie autoryzować się ( działać). Jeśli ktoś nie używa soft cały czas może sobie zapłacić raz na jakiś czas podlinkować strony i nie używać.

Użytkownik który nie ma aktywnej licencji będzie mieć dostęp tylko do panelu klienta a do nowych baz i forum premium już nie.

Ok i dla pewności zapytam - przykładowo przez rok mogę nie opłacać abonamentu i po roku zapłacić 10$  i wtedy mam znowu wszędzie dostęp, jestem premium i mam najnowszą wersję softu?

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Tak dokładnie wystarczy raz na rok opłacić abonament minimum na miesiąc, i na miesiąc masz najnowszą wersje, wszystkie dodatki ( jeśli to premium), aktywną licencje i dostęp do baz i forum, tak jak pisałem wyżej ta opcja jest identyczna jak w xR.

• Like 1

Jak się wykonuje aktualizację? Trzeba rozpakować do innego folderu, czy można do tego samego i nadpisać pliki? A jak do innego to czy można jakoś przenieść ustawienia z poprzedniej wersji?

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Poczekaj  z update do jutra będzie poprawka, a update robi się ( chyba 10 raz to w tym temacie powtarzam)

Usuwasz wszytko z katalogu głównego na dysku systemowym oprócz pliku z licencja license.lic, wgrywasz nowe pliki i masz.

Nie usuwaj nic z katalogu /appdata/xneolinks  i  Users\Administrator\Documents\XNEOLINKS\r tam ustawienia i projekty. Usuwaj tylko pliki softu ( pomijając plik z licencja)

• Like 1

Dzięki MaxPan :) Przydałoby się po prostu napisać jakiś krótki manual lub faq - coś tam niby było w mailu podane ale ten link do instrukcji już nie działał, bo akurat stronkę zmieniali, więc w sumie wszystko z tym Xneo robię na czuja, a jak softu nie miałem to tego tematu nie śledziłem ;)

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

a mają w planach zrobić auto-update'a? żeby nie trzeba było ręcznie tego przy każdej aktualizacji robić?

Mi się wydaje, że akurat ręczny update jest o tyle dobry, że możesz sam zdecydować kiedy go robisz. Przykładowo z wersją 3.7 jest taki problem, że nie można wstawić losowania linków w profilach (program blokuje się przy każdej takiej próbie, widziałem na supporcie że więcej osób w pl ma taki problem), więc imho w tej sytuacji zostać przy 3.6.9 do czasu aktualizacji. Więc ręczny update tutaj zdaje egzamin ;)

Ale można by zrobić automatyczny update odpalany ręcznie (jak w wordpresie): masz w programie info że jest nowa wersja, i jak chcesz zaktualizować to wciskasz guzik, i wtedy program sam pobiera pliki, podmienia je sprawdza czy wszystko ok, i wyrzuca komunikat że zaktualizowano do nowej wersji.

Ale z drugiej strony w WP takie rozwiązani ma sens, bo jak masz 100 czy 200 blogów, i na każdym miałbyś wgrywać pliki nowej wersji przez ftp to byś miał ciepło. A w Xneolinks jak masz do podmiany 2 lub 4 licencje, to to nie jest taki problem. Chyba lepiej, żeby programiści poświęcali swój czas na nowe CMS'y, poprawę bug'ów, nowe rozwiązania itp.

Przypomnę tylko auto-update nie ma Zennoposter, Xrumer, XseoN, inne softy. Gadałem z ich autorami na ten temat mówią, że z ich doświadczania ta opcje jest zbędna a czasami szkodzi  bo nie wszytko można podmienić ( nie podmienisz pliki działające). Update w Xneolinks wychodzą średnio raz na 30 dni, ale rozumiem, że jeden przycisk był by wygodniejszy.

Z tym update to wystarczyłaby taka opcja, że można kliknąć i się pobierze nowa wersja, ale trzeba ją semu zainstalować - wtedy nie trzeba by było latać po panelu klienta.