Skocz do zawartości

[XNEOLINKS] kompleks programowy do zdobywania linków, harwestowania, indeksowania. Przeglądarkowy, jest Polska wersja językowa. SEO soft do link buildingu

MaxPan

Rekomendowane odpowiedzi

Wersja DEMO obecnie nie jest dostępna, a nawet jeśli ktoś ma pliki starej ( zrobionej z wersji 2.4.0 a obecna to 3.7.3) to co Tobie po nich jak do każdej dołączane były klucze o ważności 72h które aktywować trzeba było w ciągu 24h na jednym komputerze?.

Z tego co ekipa mówiła obecnie trwają pracę nad systemem automatycznego udostępniania wersji pełnej wersji TRIALL, ale kiedy zostanie ukończony ten system nie wiem na pewno nie w tym roku. Będzie to po przejściu na system płatności online Avangade ( mają odpowiednie API w swojej ofercie).

Koledzy get-zapytania najlepij ustawiać tak jak na obrazku, zostawiać puste okienko ( soft automatycznie dobierze optymalną liczbę) i wcisnąć "Zapisz"

W 99% przypadkach kombinowanie z tą funkcją doprowadza do zwieksznia szybkości ale i do zmniejsznia skutecznosci a zglaszacie to jako bląd softu. W kolejnym update ta opcja prawdopoodbnie zostanie ukryta i edytwoac ją mozna bedzie z tekstowego pliku.

Na suport forum admim to szczególowo opisze w działe dokumentacja.

Testy pokazują, że automatyczne dobieranie tej liczby daje najwieksza skutecznosc na bazach mieszanych i monocms.

b5qapqix.png

• 2 tygodnie później...

Już w kolejnej wersji xneolinks prawdopodobnie ( osoby które lubią łapać "za słowo" proszę zwrócić uwagę na to słowo  :D) będzie mieć moduł do szybkiego napisania szablonu do każdego CMS gdzie można dodać link przez przeglądarkę lub post-get zapytaniem.

Szablonami można będzie wymieniać się, sprzedawać ich, pisać na zamówienie inne. Oczywiście to nie znaczy że autory nie będą dodawać kolejne CMS lub poprawiać stare, jedno nie będzie powiązane z drugim.

Do napisania szablonu nie potrzeba będzie znajomości języków programowania (po za podstawowymi konstrukcjami linków, wszytko będzie podzielono na kroki z komendami co soft ma robić. Te momenty (makrosy) będą określać co soft ma robić w kolejnym kroku, tak w skrócie. W prosty sposób można będzie napisać calkowicie zautomatyzowany szablon przykład  : analizowanie miejscówki, szukanie formy rejestracji, rejestracja z opracowaniem captcha, odbieranie email, aktywacja przez link w email, logowanie i edycja profilu, sprawdzanie obecności linki, zapisanie URL bezpośredniego do raportu.

Moduł już jest gotowy, widziałem betę, wygląda ( w sensie przejrzystości) jak na mnie imponująco. Admin teraz testuje wyłapuje drobne błędy i piszę poradnik jak pisać samemu mody do Xneolinks.

Ja jeszcze wersji przedfinałowej nie otrzymałem, ale założenie jest takie że ten moduł ma być gotowy do kolejnego update.

• Like 3

Jest jeszcze jedno co muszą zrobić i już zaczęli to napisanie własnej przeglądarki. Wszystkie straty skuteczności są od tego, że jak pada wątek przeglądarki ( jeden z xx pracujących) to miejscówka leci do nieudanych ( dla tego tak ważna jest funkcja "ponownie linkuj nieudane"). Zazwyczaj to dzieje się kiedy na stronie jakiś błędny javascript. Przeglądarka ta co teraz jest w sofcie to produkt firmy trzeciej, a oni nie spieszą się do ulepszenia produktu, najnowsza wersja przeglądarki 5.0 jest gorsza od poprzedniej 4,5 ( własnie tą wersje 4,5 wykorzystuje obecnie Xneolinks).

Pomysł z modcreatorem do softu nie nowy, ale teraz postanowili jego dokończyć kiedy obecna wersja jest stabilna i niema większych błędów).

Zobaczymy jak będzie to działać finalnie, ale założenie było takie aby zrobić napisanie szablonu bardzo prostym, o wiele łatwiejszym jak w Zenno. Nu i w przypadku Xneo ilość jednoczesnej działających szablonów ( w algorytmie) jest nieograniczona. To znaczy, że jak zrobisz szablon do CMS X a w liście będzie K2 to soft i tak doda do k2 też bo wewnętrzne szablony opracują tą miejscówkę.

Są w pracy jeszcze jeden ciekawy dodatek do softu + osobny skrypt, pisze jego nowy członek ekipy i nie wpływa to na postęp prac z samym Xneolinks, wypełni on jedną niszę którą warto zagospodarować, będzie kolejne miejsce na linki lub kontent. Oczywiście wszytko to będzie w cenie( za darmo) dla użytkowników wersji premium Xneolinksa z tego co wiem, ale z wyjściem tego drugiego dodatku i udostępnieniem skryptu prawdopodobnie cena zakupu ( wynajęcia licencji) pójdzie do góry. Abonament jak i było zapowiadano będzie bez zmian cały czas  od momentu zakupu.

ciemno wydać żałko...

Chodzi o to, aby ta nisza była dalej wolna. Myślałem, że to oczywiste. Do czasu wdrążenia pisać o tym było by po prostu głupim posunięciem, na dodatek to co mi mówią autorzy nie upoważnia do pisania o tym na otwartym forum. Wymyślili sobie dodatek, jak będzie gotowy dodadzą do softu i opiszą jego działanie.

a xrumer tego nie robi ?

Nie ma technicznej możliwości.

Ja nie pisałem ze ten dodatek będzie do FB, skąd taki pomysł.pomysł. Napewnio nie będzie to dodatek do FB czy innej spolecznoscówki. Będzie to dodatek + skrypt który umożliwi zdobywanie linków dofollow lub publikację kontenta.