Skocz do zawartości

[XNEOLINKS] kompleks programowy do zdobywania linków, harwestowania, indeksowania. Przeglądarkowy, jest Polska wersja językowa. SEO soft do link buildingu

MaxPan

Rekomendowane odpowiedzi

Co do list dzisiaj zatrudnili dodatkową osobę co będzie odpowiedzialna wyłącznie za listę, jej aktualizacje i czyszczenie. Zobaczymy :D ja tez jestem przeciwnikiem udostępniania otwarcie dużych list razem z softem, ale właściciel tak chce i mówi, że ma możliwości aktualizacji i ciągłego sprawdzania dołączonej listy, więc to jego kino. Jak dla mnie 5000 to duża lista jak na darmowa , ale tak jak mówiłem to nie mój projekt.

Z hindusami ok 85% ( jest opcja automatycznego ponownego linkowania nieudanych stron więc można uzyskać i więcej), całkowicie za darmo nie próbowałem ale podejrzewam że będzie słabo, bo w większości tam jest recpatcha i captcha typu DLE.

Kilka pytań:

Co do harvestera:

1) Jak wygląda wydajność harvestera (szybkość w stosunku do zużycia cpu) porównując np do Gscrapera?

2) Czy harvester jest powiązany z licencją na soft (konieczność zainstalowania na tym samym serwerze)?

3) W ilu kopiach można uruchomić harvester na serwerze? Bez limitów tak jak to ma miejsce w przypadku Gscrapera/SB ?

Co do softu:

1) W ilu kopiach na serwerze można soft odpalić (tylko jedna jak w przypadku XR czy wiele jak w przypadku SB) ?

2) Czy istnieje możliwość importu do softu/harvestera własnych proxy (np import z pliku txt lub url co X minut)?
3) Jak program działa przez proxy ? To b ważna kwestia - Gsa np działa świetnie z proxy, XR bez względu na to ile proxy mu damy działa słabo.

P.S. Soft robi ta sama ekipa co Xseon ?

Widzę, że właśnie kilka fajnych miejscówek poszło się rąbać.

Soft powinien być sprzedawany z klauzulą zakazu używania DT pod karą upier... łapek.

M

• Like 4

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

W rok gimby zajadą wszystko. Zostanie chyba ręczne grzebanie i szukanie gdzie ich nie ma.

• Like 1

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Witam ponownie już odpowiadam :

x1349 harvester na razie w wersji alfa, działa tylko jeden wątek, ale kodeszy już nad nim siedzą i obiecuja szybko skonczyc. teraz to wersja raczej do zapoznania sie jak będzie wyglądać.

Można będzie harwester uruchamiać na jednym komputerze nie obowiązkowo razem z XNEOLINKSem. harwester dostana tylko z wersja premium. Harwester można będzie uruchomić 1 raz na jednym komputerze.

Soft ( XNEOLINKS) można odpalić 1 raz na jednym komputerze w wersji standard

Soft (XNEOLINKS)można odpalić jednocześnie jeden raz na 1 komputerze i 1 raz na drugim komputerze w wersji premium

Soft doskonale pracuje z prywatnymi proxy.

Jest wbudowany harwester do softu? I jak wyglada sprawa proxy

jeśli chodzi o tą wersje alfa co teraz dają razem z wersja premium, to ona proxy nie potrzebuje ( ale jest taka opcja) bo działa przez przeglądarkę, ale powiedziałem by że na tym etapie ten harwester bezużyteczny, za 2 tygodnie obiecują już wersja beta z funkcjonalnością na poziomie 90%

W sofcie niema i nie będzie harwestera wbudowanego bo to by strasznie obniżyło prędkość, GSA nie działa przez przeglądarkę więc tam jest to możliwe, ale skuteczność GSA jak dla mnie obecnie jest tragiczna ( może poza księgami gości).

Wracając do harwestera będzie to wielowątkowy harwester przez przeglądarkę co będzie skutkować minimalnym zużyciem proxy, lub bez proxy + OCR. Już teraz w harwesterze jest antygate co reanimuje IP. Harwester automatycznie będzie rozpoznawać CMSy z jakimi pracuje Xneolinks.

P.S. Soft robi ta sama ekipa co Xseon ?

nie, widać nawet spięcia jakieś mieli ( link do rosyjskiego forum co dałem w pierwszym temacie), ekipa od xseona ma avatar "srebrnego surfera" :D.

Ogólnie ekipy softów seo dość często awanturują się na forach, do klasyki już wpisane na przykład spięcia ekipy Xr i Zenno :D