Skocz do zawartości

[XNEOLINKS] kompleks programowy do zdobywania linków, harwestowania, indeksowania. Przeglądarkowy, jest Polska wersja językowa. SEO soft do link buildingu

MaxPan

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie pytasz??

Zapytaj autorów na ich forum lub na e-mail. Ja pisałem już, że nie będę pilotować tego softu na okrągło.

Z tego co wiem update już gotowe było wczoraj, czemu nie pościli dla Was - nie wiem. Obstawiam, że dali do testowania przez weekend dla beta testerów aby uniknąć lamentów.

Odpowiadam na pytania co sypią się na GG

1. Xneolinks obsługuje ponad 40 skryptów i w tym 22 pluginy samej Joomla ( liczy się 1 skrypt joomla). Co stosuje się K2 Xneolinks zamieszcza artykuły z linkiem, obrazkami na K2 a nie robi tylko profile, profil zostawia tylko wtedy kiedy niema możliwości dodać artykułu ( wyłączone dodawanie nowych artykułów lub idą do moderacji).

2. "Zajadą bazę" - nie zajadą bo to softy co nie obchodzą jawa, flash po drugie z tego co widziałem raporty działają tylko na jednej modyfikacji k2 i na jednym typie aktywacji konta. Jak ktoś pisał swój szablon pod k2 to wie, że samych typów, rejestracji, aktywacji jest ponad 20. Nie zajadą jeszcze z tego prostego powodu że obsługują faktycznie tą samą bazę ok 1000 profili z prostym systemem rejestracji ( bez captcha nawet). Ten sposób zostawienia linka i tak zamkną bo od tygodnia na Joomla grup Polska jest nawet dyskusja na temat jednego z softów do profili na K2, bo autor opublikował na Planeta SEO artykuł, ten artykuł trafił na "Joomla Polska", został przesłany do Joomla World gdzie już rozwiązanie zasugerowano. Pomijam fakt nazywania softów wykorzystując nazwy skryptów gdzie postuje, w mojej ocenie jest to bez sensu bo niepotrzebnie ściąga uwagę autorzy skryptów, a oni szybko to wyłapują i miejscówki idą do piachu.

Obecnie na K2 można dodać ponad 10 000 artykułów przy pomocy Xneolinksa na unikalnych niezbanowanych domenach i to nie największa baza bo u mnie dalej leci harwest i pierwszy przebieg. Soft demonem prędkości nie jest a 1 mln harwestu nawet na 6 instalacjach to długo idzie.

3. Inne softy działaj szybsze, owszem bo na tych miejscówkach co działają to jak napisałem wyżej w 90% niema captcha nawet, niema jawascript zabezpieczeń, flash. Xneolinks działa zupełnie w inny sposób on wczytuje całą stronę - obrazki, css, jawa script, flash. To jest duży plus ale i minus w postaci obciążenia serwera, malej prędkości, czasami wyłączania się na błędnych jawascriptach ( w tym update zostało to poprawione).

4. Kiedy będzie update? Na 99% dzisiaj, jutro, pojutrze przynajmniej zostałem o tym zapewniony telefonicznie, ja już to update mam i nie widzę jakichś bagów, więc to ekipa decyduje kiedy puszą to na wersje Polską ale mówią że dzisiaj.

5.Czy będą nowe skrypty wprowadzone, tak będą co więcej już są gotowe ale takie informacje będą zawarte na zamkniętym forum, użytkowniki wersji standard tez dostana dostęp do działu z footprintami, giełdą baz i poradnikiem po harwestwoaniu.

Na PIO nowe skrypty, pluginy i sposoby pozyskiwania linków z nowych miejscówek nie będą anonsowane i opisywane. Również w wersji DEMO nie będzie najnowszych rozwiązań a w bazie do wersji demo nowych skryptów.

• Like 7

Na PIO nowe skrypty, pluginy i sposoby pozyskiwania linków z nowych miejscówek nie będą anonsowane i opisywane. Również w wersji DEMO nie będzie najnowszych rozwiązań a w bazie do wersji demo nowych skryptów.

Ci co kopiują zapewne mają wersje premium;)

• Like 1

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

Jestem po telefonij rozmowie z autorami.

Update bazy i softu będzie za ok 5-6h. Dodatkowo soft dostanie darmowy plugin do wyłączania "wiszących"na błędnych jawascript wątków.
Do bazy tekstowych captcha dojdą nowe captcha ( ok 10 000 głownie do Joomla) główna baza tekstowych captcha zakodowana w sofcie aby uniknąć jej kopiowania, natomiast swoje captcha tekstowe można dodawać w plik Questions and Answers (edytować można notatnikiem lub dodawać wprost z xneolinks pojedynczo).
Naprawiono parę drobnych bagów co mogli wpływać na skuteczność. Zrobiono update 4 śliników gdzie byli problemy z dodawaniem przyczyną których było update samego CMS.

Będą inne zmiany ważne i potrzebne ale szczegóły na forum.

Użytkowniki wersji standard które nie maja jeszcze dostępu do działu forum z update, bazą i fooitprintami proszone o kontakt na support@xneolinks.pl podając w wiadomości adres e-mail na który przypisana licencja po sprawdzeniu zostanie wygenerowany kod dla rejestracja na forum. Rejestracja na forum trzeba robić z email na który przypisana licencja.

Co do płatnych baz do XNEOLINKS

Użytkownik który oferował w tym temacie bazy do XNEOLINKS (K2, Diskuż, profile) będzie sprzedawać tę bazy wyłącznie użytkownikom XNEOLINKS ( zamówienia tylko z email licencji) z tego co wiem bazy będą zawierać i modyfikowane pliki logiki ( tekstowe captcha). W perspektywie prawdopodobnie zostanie wprowadzony system kodowania plików logiki pod konkretną licencję na wzór kodowania modów do XR czy szablonów do ZP tak aby nie kupowano to "na spółkę".

Wersja 3,2 będzie już na nowej wersji silnika 5.0 co znacznie przyspieszy soft i linkowanie, w V.3.2 dojdzie nowy bardzo liczny CMS który ma jawascript captcha i formularz, dodatkowo tekstowa capatcha wyświetlana też w jawascript, na razie żadny znany mi seosoft ( oprócz Zennoposter z autorskim szablonem) tam nie zostawia linków.

• Like 1

Ok widze, że soft rozwija się w dobrym kierunku, więc pora przyśpieszyć testowanie. Ile kosztuje aktualizacja z wersji standard do premium, bo już trochę do tego wątku nie zaglądalem.

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

W pierwszym poście tego tematu jest wzmianka, zależy kiedy kupowałeś standard do 7 stycznia czy po.

Tak jak pisałem na pewno wersja standard nie jest opłacalna dla tych kto ma więcej jak 1-2 strony, bo nie licząc nawet ilości wątków premium to tak na prawdę 2 odrębne instalacje, dostaje się 2 klucza. Instalacje mogą działa niezależnie ze sobą.

Ale uprzedzam jeśli zostanie stwierdzono że premium kupili dwie osoby na spółkę licencje zbanują. Również email na jaki przypisana licencja jest stale przypisany do licencji jest obowiązkowy dla przyniesienia xneolinks na inny komputer, logowania się na forum, kontaktu z supportem.

Ale uprzedzam jeśli zostanie stwierdzono że premium kupili dwie osoby na spółkę licencje zbanują. Również email na jaki przypisana licencja jest stale przypisany do licencji jest obowiązkowy dla przyniesienia xneolinks na inny komputer, logowania się na forum, kontaktu z supportem.

Ok, a co w styuacji kiedy będe miał jedną instalację na kompie, drugą np. na VPS do którego będą miały dostęp dwie osoby ? Taka sytuacja też jest niezgodna z regulaminem. Druga osoba, to osoba, która nie będzie koształa z tego softu. Ale nie mam jak tego udowodnić.

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Nie nu takiej paranoi niema :D Przecież możesz mieć pracowników mogą oni dowolnie korzystać z oprogramowania w obrębie Twojej licencji. Chodzi tylko o to że to maja być Twoje licencje, przypisane na Ciebie na twój email i tylko ty możesz ich przenosić, kontaktować się z suportem w sprawie tych licencji i tak dalej. Jak zacznie ktoś pisać że "szefa niema" ja muszę przenieść licencje, to będzie to sygnał że coś jest nie tak . Są jeszcze inne sposoby sprawdzania czy nie jest to zakup "na spółkę"

• Like 1

Z tym "szefa nie ma", to bootmaster mi opowiedział, że tak pisali na support i to nie jeden raz.

Wracając do tematu wszyscy blogerzy którzy dostali licencje za darmo proszone o wysłanie na support linka do artykułu. Artykuły zostaną podlinkowane ze strony projektu.

Na forum osoba odpowiedzialna za update bazy wyłożyła nową bazę. Bazy teraz będą posiadać numery.

Baza zawiera ponad 20 CMSow, tylko potwierdzone linki. 4300+ URL

Przebieg był robiony wczoraj już na V3.1 więc polecam zaczekać na auto-aktualizacje oprogramowania.

W przyszłym tygodniu do bazy dojdzie kolejna paczką bo cześć CMSow jeszcze harwestuje się.

Autorzy zapowiedzieli że bazę dołączona do oprogramowania do końca miesiąca zwiększą do 10 000 mijscówek gdzie jest potwierdzony link. Priorytetem są miejscówki z tekstową captcha i jawascript captcha.

Udostępniony został dodatek monitorujący prace Xneolinks teraz jak tylko dodatek zidentyfikuje, że Xneolinks zawiesili się, lub wyłączył się soft automatycznie zrestartuje się.

p.s Jest update do V 3.1

• Like 1

Xneolinks 3.1 ( aktualizacja automatyczna).

• Zmieniono sprawdzanie dostępności indeksowania w robots.txt na bardziej skuteczne;
  • Naprawiono sposób w generowaniu treść artykułu i tekstu kolo linka;
  • Ulepszona generacja artykułów;
  • Naprawiono błąd w poczcie, po wznowieniu przebiegu;
  • Usunięto rzadką sytuację, która doprowadzała do błędnej oceny linkow na noindex, nofollow;
  • Drobne zmiany w pasku;
  • Naprawiono pracę OCR Imagetyperz ( zmiany w API sytemu);
  • Zmieniono typ pracy kolejki projektów.
  • Zaktualizowano CMSy : PHP-Nuke, PHP-Fusion, SEDITIO, INTELLECT BOARD; (Inny CMS)

• Dodano wsparcie dla https linków w projektach;
  • Dodano możliwość dostosowania swoich danych w następujących polach: "Kraj", "ulicy";
  • Dodano możliwość zapisywania artykułów i tekstów używanych w programie (musi być włączona opcja w ustawieniach).
  • Ulepszono prace z CMSem co jest w podkatalogu typu www.domena.pl/forum/index.php
  • Lepsze wypełnienie profili w cms DLE;
  • Dodatkowy plugin dla monitorowania pracy Xneolinks (wznowienie pracy, restart, wyłączenie wątków)
  • Aktualizacja bazy dołączonej do oprogramowania Baza 1.0

Inne znaczące zmiany opisane na forum