Skocz do zawartości

[XNEOLINKS] kompleks programowy do zdobywania linków, harwestowania, indeksowania. Przeglądarkowy, jest Polska wersja językowa. SEO soft do link buildingu

MaxPan

Rekomendowane odpowiedzi

Z powrotem wraca problem niskiej u mnie skuteczności tej dodawarki. Zgłąszałem Ci go tydzień temu i przez tydzień na forum Xneo nie otrzymałem żadnej odpowiedzi choć otrzymałem od Cb takie info

"Wysłać na support plik log_email z katalogu głównego na support przez ticket, lub wcisnąć przycisk "wgraj ustawienia producenta" i dodać projekt od nowa. Na pewno to nie wina softu."

Wczoraj ustawiłem nowy projekt na wersji 3.5.8 z przesianą (TR>10) bazą Joomla Bitrix i Discuz

Z 850 url mam ciągle skuteczność na poziome 1%

W czym jest problem?

Na pewno obecna wersja nie ma żadnego problemu ze skutecznością, pracą z poczta i tak dalej co potwierdzają inni użytkowniki.

Testowałem osobiście przez 3 dni ( 4 kopie) na różnie sposoby na różnych serwerach i jedną kopie na localhost.

Załączam foto zrobione przed chwilą z niefiltrowanego harwestu, to znaczy calkowicie surowa baza wyciągnięta z harwestera co prawda z autorskimi fotosami, (nie K2) jak widać harwest ma skuteczność ok 8-10%, a prawidłowy harwest K2 daje o wiele większa skuteczność ok 25%.

W najbliższym czasie będzie zrobiona wideokonferencja darmowa dla wszystkich chętnych (ograniczenia czysto technice w postaci ilości uczestników na zewnętrznej platformie). Bo nie ukrywam, że autorzy nie maja możliwości każdego pojedynczo uczyć i sprawdzać czy w linku html nie zapomniał dać znacznik <.. lub inne tego rodzaju " błędy softu", tracą dużo czasu na niżej wymienione problemy zamiast zajmować się softem

Ty masz na pewno jakiś lokalny problem u siebie, nie stety support nie ma możliwości każdemu przez TV ustawić projekt

Ze wszystkich zgłaszanych :problemów" najcieńsze takie błędy robią użytkowniki:

1. Brak linków w tekście w polu z artykułami

2.Ponowne użycie tej samej poczty w innym projekcie

3, Ilość wątków zdecydowanie przekracza przepustowość łącza i wydajność maszyny

4.W używanej poczcie nie odłączona funkcja antyspam

5.Używanie publicznych proxy do postowania ( proxymarket, proxygen, swoje)

7.Zbyt długi tekst w projekcie

8.Brakuje klamr w tekście synonimizowanym

9. Błędna konstrukcja linków html, bbcode

10.Różnego rodzaju bloki robione antywirusami, zaporami sieciowymi, inne

11.Odłączenie OCR

12.Odłączona opcja "komentowania" przy pracy na księgach gości i innych CMS.

13.Zbyt ogólny harwest kiedy uzyskuje się baza 900 000 na CMSie gdzie miejscówek AA jest 700 szt

14. Używanie starych zakatowanych baz, te na polskim forum z "tajnymi komnatami" i scrakowanymi softami nic nie warte sprawdzałem osobiście.

15. Nie czytanie logów gdzie dosłownie wszystko pisze, po to oni są, i po to dobrze przetłumaczone na język Polski

Najprostszy sposób sprawdzić skuteczność to wzięć miejscówkę z "nieudanych" i spróbować ręcznie zamieścić link, jeśli nie możecie tego zrobić soft na pewno też tego nie zrobi,

pirn4jna.png

p.s daj mi na PW dostęp przez TV sprawdzę co tam u Ciebie dzieje się ,.....

Dziękuję Max jesteś Wielki.

Mój problem polega na nieregularnym pobycie przy kompie , ale już weekend więc wieczorem zainstaluję TV i Ci podeślę na priva.

Wydaje mi się, że problem leży w wybranej poczcie używam gmaila. Nie mogę w programie wymusić zalecanych ustawień SSL szyfrowane, server pop.gmail.com oraz portu 995 (czy analogicznego imap).

Jedyne ustawienia jakie przyjmuje Xneo to pop 3 bez SSL i port 587 (tu test programu pokazuje OK) - ale to nie są prawdziwe ustawienia Gmaila.

Sprawdziłem skrzynki SPAM - pusto

Linkowanie i baza OK

Nie wsadziłem tylko proxy do tego projektu Joomla, Bitrix i Discuz bo nie wiem czy jest wymagane?

• Like 1

Proszę robić update do v 3.5.9

w samym Xneo zmian dużo niema głownie drobne poprawki ( ale warto zrobić update), większość zmian w Xneolinks Parser. Przypominam praser dostępny z poziomu panelu Xneolinks w wersji premium górny prawy prostokątny przycisk. Wszystkie użytkowniki wersji premium dostali xneopas za darmo. Obecnie xneopars obsługuje 22 wyszukiwarki.W kolejnym update parsera dojdzie pobieranie proxy z API co jakiś czas. Obecnie proxy trzeba wklejać w soft, prywatne lub publiczne.

Czeker CMS postanowiono wydać jako osobna darmowa aplikacja.

Wyszukiwarki które obsługuje XneoPars na dzień dzisiejszy:

wg6hgikf.png

https://xneolinks.com/forums/docs/records/opisanie-rabotyi-utilityi-parser-xneopars-r17/

ustawienia OCR parser bierze z Xneoliks. Przepisuje captcha kiedy połączenie przez proxy z wyszukiwarką taka captcha wydaje.

Salab Parser posiada 5 przycisków.

Z ciekawych rozwiązań które wprowadzone w xneopars to to, że harwester może harwestować jednoczenie wiele wyszukiwarek, rozdzielając wyszukiwarki po aktywnych wątkach a nie po kolei jak inne harwestery.

Autorzy pokazali mi dzisiaj zgłoszenia email wiec napiszę również na PIO, bo te same kwestie powtarzane wiele razy.

1.Jak przenieść licencje na inny komputer:

W panelu klienta na forum tworzymy ticket (pacz foto)  

https://xneolinks.com/forums/support/ 

Kod licencji wpisujemy tylko wtedy kiedy chcemy zresetować licencję w przypadku innych zgłoszeń jak restart licencji kod wpisywać nie trzeba. Dla zgłoszenia ewentualnych błędów jest inna opcja również dostępna z panelu użytkownika nazywa się Bug Tracker. Raz na 24h można zresetować tylko jedną licencję. W miesiąc można zresetować tę samą licencję  3 razy ( więc użytkowniki premium maja dostępnych 6 resetowań kluczy(2x3) miesięcznie. Oczywiście te limity ( miesięczne) nie są sztywne i resetowanie kluczy nie jest i nie będzie prawdopodobnie płatne, ale osoby co nadużywają ciągłego resetowania kluczą ( zazwyczaj to osoby co nieprawidłowo robią update, inne) mogą zostać upomniane o dostosowania się do limitów. Foto (1)

5uyvvbe6.png

​2. Czy można przypisać licencje do email innego jak paypal, oczywiście można ale przed zakupem a nie po. Wystarczy w tytule płatności wpisać: email license twójdowolny@adresemail.net

3, Kiedy będzie dostępne demo > - Do końca przyszłego tygodnia zostanie zrobione DEMO z v 3.5.9 standard, tak jak pisałem zrobienie  DEMO to nie taki prosty sposób bo chętnych do przerobienie polskiej DEMO wersji na wersję bez limitów jest  bardzo dużo.

4. Jeśli po zakupie wyskakuje komunikat o błędzie licencji to znaczy że coś ( antywirus, zapora sieciowa) blokuje połączenie z serwerem licencyjnym, lub przy pobraniu lub instalacji te same programy usunęli z paczki instalacyjnej pliki.

Panel klienta, system zgłoszeń, system pobrania plików jest obecnie na tyle rozbudowany i prawie w 80% już w języku Polskim, ze nie ma sensu zadawać pytania supportowi przez email. Dotyczy to posiadaczy licencji. Support zaczyna pracę z sprawdzania zgloszen w panelu support i bugtracker jeśli zależy Wam na czasie to korzystajcie z tych narzędzi.

5, Jeśli uważacie, że jakiejś opcji czy funkcji brakuje wystarczy założyć temat w dziale "Propozycje dotyczące rozwoju" I jeśli nie będzie to życzenie tylko jednej osoby te zmiany zostaną wprowadzona jeżeli wykonalne z technicznego punktu widzenia.

6. Instrukcja obsługi ( krok po kroku) jak wiecie już jest gotowa i dostępna na forum zostało ją przetłumaczyć na Polski bo automatyczny tłumacz na forum to tylko translator, sukcesywnie będzie to zrobione.

7. Język Polski został dodany do forum, wybór na dole

8. Baza ogólnie dostępna będzie teraz dostępna z panelu klienta ( update raz na 30 dni) i będzie zawierać "marker". Osoby które wrzucają tą bazę na inne forum, blogi mogą stracić możliwość otrzymania takiej bazy.

9. Harwster już jest dostępny dla użytkowników wersji premium ( dostępny z poziomu menu Xneolinks), ale na razie tylko ok 30% założeń autorów zrealizowane, co nie znaczy że nie harwestuje. Nie jest założeniem autorów zrobić najlepszy harwester na świecie, są to dodatek dla tych co nie maja innych, profesjonalnych harwesterów. Priorytetem jest autosubmitter i tak pozostanie.

• Like 1

Nie można pobrać najnowszej wersji, bo tak jakby nie ma jej na serwerze.

Edit. już jest ok :)

Edytowane przez mmr88

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

używając proxy zawsze jest więcej dodań, ponieważ xneolinks uczy się za pomocą proxy dużo szybciej niż bez.

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Koledzy w tym przypadku z Wami zupełnie nie zgodzę się. Skrypty które obsługuje Xneo  w większości nie maja aksimet, a jak mają to on ich nie łapie. Generalnie z moich testow wynika, że proxy bardzo obniżają skuteczność,nawet na 20%

Mam serwery od wiele miesięcy na których chodzi Xneo cały czas a IP do dzisiaj "czyste". Oczywiście serwery bulltet, bo za jedno abuse czasami potrafią wywalić niektóre firmy hostingowe.

Moim zdaniem proxy powodują to, że na dużej ilości wątków strony "nie doczytują się w przeglądarce" i w raporcie jest komunikat "strona nie jest dostępna", "nie znaleziono strony rejestracji" inne. Jak już działać przez proxy to na mniejszej ilość wątków. Ogólnie rzecz biorąc ilość wątków jest bardzo mocno związana z skutecznością.

V 3.6.0 oczywiście nie testowałem bo tylko wyłożona, mówię o popzrednich